اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/06/27 - 15:27
  • بازدید : 512
  • تعداد بازدید : 484
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مجموعه شعر دانشگاهیان علوم پزشکی شهید بهشتی رونمایی شد

همزمان با روز شعر و ادب فارسی در مراسمی با حضور دکتر زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مجموعه شعر «پروانه‌ها می‌نویسند» رونمایی ‌شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر زالی در این مراسم ضمن تبریک روز شعر و ادب فارسی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهریار که امروز به مناسبت سالروز درگذشت وی به عنوان روز شعر و ادب نامگذاری شده است، یادآور شد که استاد محمدحسین شهریار متخلص به شهریار، دانشجوی پزشکی و در ارتباط  با حوزه سلامت بوده است.

 

وی با اشاره به شخصیت ممتاز ادبی و فرهنگی استاد شهریار، این  شاعر برجسته را متعلق و عضوی از  جامعه پزشکی و نظام سلامت برشمرد.

 

به گفته وی  ریشه اصلی نمو علمی و بسط اجتماعی و فرهنگی و ادبی شهریار در زمانی رخ داد که در کسوت دانشجوی پزشکی بوده است و مفارقت وی از جامعه پزشکی و ورود عمیقترش به عرصه شعر و ادب نیز از یک رویداد عاطفی برمی خیزد.

 

دکتر زالی با اشاره به قداست اشعار عرفانی حافظ خاطرنشان کرد که شهریار تخلص خود را با تفال به دیوان حافظ انتخاب کرد و در 13 سالگی دیوان شعری را منتشر کرد که  در این سن بسیار باعث مباهات است.

 

رییس دانشگاه با بیان این که پیوستگی عمیقی بین طب و شعر وجود دارد گفت: اگر یک نقش شفابخش و التیام آور را  برای قالب های موزون و اشعار فرض کنیم،  ما در حوزه سلامت و طب جز علاج جویی کار دیگری نمی کنیم .

 

دکتر زالی  یکی از متعارف ترین و متداولترین مسیرهای بهره جستن از ظرفیت معنوی سلامت را ابتنای به شعر برشمرد و گفت:  شعر زبان عمیقی است که حصارها را در هم می شکند و روابط انسانی و عاطفی را عمیق تر می کند . اثر و ایمپکت شعر در آثار تربیتی و فرهنگی و انسان سازی عمیق است .

 

رییس دانشگاه در ادامه سخنان خود پیشنهاداتی را مطرح کرد و گفت: کانون شعر و ادب دانشگاه باید به یک کانون فعال فرایند محور تبدیل شود و نقش پیشقراولی داشته باشد و مجموعه مکتوب نفیس مبتنی بر شواهد تاریخی متقن را از دل تاریخ ادبی ایران مرتبط با بحثهای پزشکی تهیه کند.

 

وی افزود: باید مجموعه ای فاخر به هنگام، عمیق و مبتنی بر اسناد تاریخی  را تدوین کنیم که در واقع سلامت و پزشکی را در آیینه ادب فارسی نشان دهد.

 

دکتر زالی با بیان این که شعر از لطافت برخوردار است و نقش التیامی و تسکینی دارد گفت: گاهی اثر شعر از تاثیر بسیاری از مسکنها بیشتر است.

 

تشکیل کانون پژوهش محور درخصوص آثار درمانی شعر،  فراخوان شعرای جامعه پزشکی ، برگزاری جشنواره شعر برای جامعه  پزشکی برخی از پیشنهادات دکتر زالی در این مراسم بود.

 

دکتر زالی کتاب پروانه ها می نویسند را یک کار ادبی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و آینه تمام نمایی برشمرد که اشعار جمع کثیری از دانشگاهیان علوم پزشکی در آن منتشر شده است.

 

رییس دانشگاه با اشاره به این که پروانه نمادی از فداکاری است و جامعه پزشکی نیز پروانه وار برای خدمت رسانی به مددجویان و بیماران تلاش و خدمت رسانی می کنند نام این مجموعه را بسیار بامسما دانست و گفت: جامعه سلامت زینت بخش جامعه انسانی و علمی و فرهنگی ایرانی است و با پروانه هماهنگی دارد .

 

وی افزود: انتخاب نام پروانه ها می نویسند برای این کتاب که حاوی اشعار کارکنان و دانشجویان و اساتید دانشگاه بوده است بسیار با مسمی است .

 

وی در خاتمه یاد و خاطره دکتر افشین یدالهی را گرامی داشت و به ویژگی های شخصیتی و حرفه ای و مهارت و تبحر وی در روانپزشکی و شعر اشاره کرد.

 

دکتر ناصر پروانی مدیر توسعه نیروی انسانی دانشگاه و شاعربرجسته  و چهره فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی  در این مراسم  ضمن ارایه گزارشی درخصوص این کتاب  گفت: کارگاه شعر شبهای پروانه ای حدود 5 سال در این دانشگاه در حال برگزاری است و حدود 500 تن از اساتید و کارکنان و دانشجویان در این کارگاه شرکت داشتند.

به گفته وی در مجموعه شعر «پروانه‌ها می‌نویسند» اشعار در قالب‌های مختلف ترانه، نیمایی، سپید و غزل است و سروده ۵۷ نفر از اعضای هیئت علمی، پزشکان متخصص و فوق تخصص، پرستاران و دانشجویان علوم پزشکی و علوم پایه و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که در ۱۵۸ صفحه تدوین شده  است.

 

به گفته وی بیش از 500 شعر از سوی بیش از 100 شاعر برای این کتاب ارسال سده بود. و گزینش اشعار توسط تیم دانشجویی انجام شده است که این اشعار برای اولین بار چاپ شده  است .

 

براساس این گزارش مجموعه شعر «پروانه‌ها می‌نویسند» محصول کارگاه‌های شعر با تدریس دکتر ناصر پروانی است.


اشعار در قالب‌های مختلف ترانه، نیمایی، سپید و غزل است و سروده ۵۷ نفر از اعضای هیئت علمی، پزشکان متخصص و فوق تخصص، پرستاران و دانشجویان علوم پزشکی و علوم پایه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که در ۱۵۸ صفحه تدوین شده و برخی از شاعران دو یا سه شعر در این کتاب دارند.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700  س.ع 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 131608
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.