اخبار

  • تاریخ انتشار : 1397/07/18 - 11:17
  • بازدید : 1779
  • تعداد بازدید : 581
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

مراقبت از سلامت روان جوانان و نوجوانان در دنیای پیچیده امروز ضروری است/نوجوانان امروز؛ پدران و مادران فردا

هر سال 18 مهرماه مصادف با 10 اکتبر از سوی فدراسیون جهانی سلامت روان به عنوان روز جهانی سلامت روان نامگذاری شده و شعار امسال این روز سلامت روان؛ جوانان و نوجوانان، جهان در حال تغییر تعیین شده است.

هر سال 18 مهرماه مصادف با 10 اکتبر از سوی فدراسیون جهانی سلامت روان به عنوان روز جهانی سلامت روان نامگذاری شده و شعار امسال این روز سلامت روان؛ جوانان و نوجوانان، جهان در حال تغییر  تعیین شده است.

مهندس محمدرضا غفارزاده رزاقی رییس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان این مطلب، اظهار داشت: جوانی و نوجوانی مرحله انتقال از کودکی به بزرگسالی است. یکی از دوره های طولانی و مهم زندگی بوده که تغییراتش بسیار سریع اتفاق افتاده و با تغییرات اساسی زیست شناختی، روانشناختی و اجتماعی نمایان می شود.

وی افزود: توجه به سلامت روان جوانان و نوجوانان از این بعد دارای اهمیت می باشد که این گروه پدران و مادران فردا و آینده کشور بوده و توجه ویژه یه سلامت روان آنها نه تنها برای خودشان بلکه برای خانواده آنها، جامعه و نسل آینده نیز سودمند می باشد.

مهندس غفارزاده با ذکر این نکته که نوجوانی زمان اکتساب خصوصیات عاطفی، هیجانی، بزرگسالی، کسب هویت فردی و اجتماعی و ... می‌باشد، گفت: در این دوره بلوغ فیزیکی، روانی و عاطفی در نوجوان آغاز شده و ادامه می‌یابد. باید گفت که بسیاری از مشکلات جسمانی، روانی، اجتماعی و رفتارهای ناسالم ریشه در زمان نوجوانی دارند.

وی افزود: علیرغم این‌ که نوجوانی در فرهنگ ‌های مختلف با جشن و شادی همراه است؛ نوجوانان برداشت خوبی از دوران بلوغ و بزرگ شدن ندارند. نیمی از نوجوانان جهان در مقابل ایدز و بیماری‌های مقاربتی و حاملگی حفاظت کافی ندارند و در معرض روابط جنسی ناسالم، مصرف مواد، بیماری‌های مقاربتی، حاملگی زودرس، خشونت، شکست در درس و مدرسه و موارد مربوط به سلامت فردی، تغذیه، ورزش و... هستند.

رییس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی ادامه داد: با توجه به تغییرات اساسی که در سال های اخیر در سبک زندگی جوامع جهانی اتفاق افتاده است، این تغییرات نگاه های متخصصان علوم رفتاری را بر آن داشته است که توجه ویژه ای باید بر سلامت روان این گروه داشته باشیم. از جمله مواردی که در این گذار بر سلامت روان نوجوانان و جوانان تاثیر گذار می باشد عبارتند از: نقش شادی و نشاط، تاثیر فضای مجازی، خانواده، محیط های آموزشی و سبک زندگی.

وی افزود: با برنامه ریزی در جهت ترویج شادی و نشاط و سبک زندگی سالم، مدیریت والدین بر فعالیتهای کاربری نوجوانان و جوانان در فضاهای مجازی، آموزش و توانمندسازی روانشناختی خانواده ها، مدیریت رفتار و آموزش کارکنان در محیط های آموزشی و ترویج معنویت در جامعه و اختصاصا برای این گروه، می توان فرایند سلامت روان را در جوانان و نوجوانان تسریع بخشید.

مهندس غفارزادهبا اشاره به فعالیت هایی که در این زمینه توسط متخصصان علوم رفتاری توصیه می‌ شود گفت: آموزش خودمراقبتی در جوانان و نوجوانان در جهت تامین سلامت روان بوده که همراه با آموزش معنویت و بالا بردن تاب آوری در این گروه می تواند توانمندسازی در حوزه های روانشناختی را بوجود بیاورد.

وی افزود: گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه، برای ارتقا سطح سلامت روان نوجوانان و جوانان و پیشگیری از اعتیاد این گروه سنی، برنامه هایی نظیر فرزندپروری ویژه والدین کودکان 2 تا 12 سال و برنامه نوجوان سالم من، ویژه والدین دارای نوجوان 12 تا 17 سال را در دستور کار خود قرار داده است که از ابتدای سال تاکنون بیش از 8400 نفر در این برنامه آموزش های لازم را فرا گرفته اند.

وی با اشاره به برنامه های این هفته، اظهار داشت: با توجه به شعار سال 2018 گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت امور بهداشتی دانشگاه برنامه ریزی هایی در خصوص اجرای برنامه های آموزشی، بازآموزی برای گروه هدف برنامه داشته است. در اجرای برنامه های هفته سلامت روان از توان دستگاه های شهرستانی نیز بهره خواهیم گرفت.

 اجرای برنامه های آموزشی، سمینارهای تخصصی با حضور متخصصان علوم رفتاری، کارگاه های آموزشی برای توانمندسازی گروه های هدف، برگزاری نمایشگاه و مسابقات، مصاحبه با مطبوعات و برنامه هایی برای اطلاع رسانی در برنامه های رادیویی و تلویزیونی را از جمله برنامه های این هفته عنوان کرد.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,اسلایدر خبری
  • کد خبر : 68480
کلید واژه