اخبار

  • تاریخ انتشار : 1397/05/03 - 13:08
  • بازدید : 999
  • تعداد بازدید : 105
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

نخستین نشست هم اندیشی با چهره های برتر قرآنی در دانشگاه برگزار شد

نخستین نشست هم اندیشی فعالیت های قرآن و عترت با حضور دکتر کدخدازاده معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، دکتر ناصری مدیر تعالی فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه، جمعی از اساتید، دانشجویان و چهره های برتر قرآنی، دوشنبه یکم مرداد ماه در تالار شهید بهشتی برگزار شد.

نخستین نشست هم اندیشی فعالیت های قرآن و عترت با حضور دکتر کدخدازاده معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه، دکتر ناصری مدیر تعالی فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه، جمعی از اساتید، دانشجویان و چهره های  برتر قرآنی، دوشنبه یکم مرداد ماه در تالار شهید بهشتی برگزار شد.

دکتر کدخدازاده معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در این نشست تصریح کرد: طبق فرموده شهید بهشتی قرآن یک راهنمای عملی در زندگی است که باید به شیوه صحیح و مطلوب از آن بهره برد.

 دکتر کدخدازاده در همین راستا ادامه داد: با فعال تر شدن کانون قرآن و عترت، شروع به کار انجمن علمی قرآن و عترت، ایجاد سامانه ای مجزا برای شخصیت های قرآنی می توانیم شاهد پیشبرد اهداف قرآنی در دانشگاه باشیم چرا که یکی از اهداف معاونت دانشجویی و فرهنگی یافتن و پرورش دادن نیروی انسانی فرهیخته در تمامی زمینه ها از جمله قرآن و عترت است.

 معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کتاب و کتابخوانی بعنوان یکی از  معجزات حضرت رسول اکرم(ص)؛ توجه به این مهم  را مورد تاکید قرار داد.

 وی در خاتمه سخنان خوداظهار امیدواری کردکه با همکاری همه جانبه و استمرار این جلسات شاهد تعالی فرهنگ قرآنی در دانشگاه باشیم.

در بخش دیگری از این نشست دکتر ناصری ضمن اشاره به جایگاه والای قرآن در تمامی ابعاد، گفت: تمام تلاش مجموعه مدیریت تعالی فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه بر این اصل استوار است که کلیه فعالیت هایی که در راستای قرآن و عترت انجام می شود، شایسته نام بلند آوازه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی باشد.

 وی گفت: به منظور هر چه بهتر پیش بردن فعالیت های قرآنی لازم است که یک بازنگری در ساختار و عملکرد فعالیت های حوزه قرآن و عترت دانشگاه صورت پذیرد. مدیر تعالی فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه اظهار داشت: محافل انس با قرآن باید پررنگ تر و به صورت جدی تری صورت پذیرد و این جلسه با هدف پذیرا بودن دیدگاه ها و نقطه نظرات شما بزرگواران تشکیل شده است تا بتوانیم با یاری و همفکری شما عزیزان در جهت تعالی امور قرآنی گام برداریم.

در ادامه این جلسه دکتر سیم فروش از چهره های ماندگار کشوری، عضو هیأت علمی دانشگاه و رئیس فرهنگستان قرآن و عترت جامعه علوم پزشکی اذعان داشت: فرهنگ ما از قرآن و عترت نشأت می گیرد و به همین علت آن گونه که شایسته است باید به آن تأسی نمود. وی در همین راستا افزود: برای ترویج قرآن باید مرحله به مرحله گام برداشت تا دانشگاه بزرگ علوم پزشکی شهید بهشتی از نظر معرفتی، قرآنی و عترتی نیز سرآمد باشد.

 رئیس فرهنگستان قرآن و عترت جامعه علوم پزشکی تصریح کرد: کلید قرآن، خواندن آن است پس جا دارد که از چهره های برتر قرآنی و همچنین برنامه های قرآنی بیش از پیش استفاده شود.

همچنین حجت الاسلام و المسلمین نقویان عضو هیأت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه در این نشست خاطرنشان ساخت: قرآن یک فرهنگ و یک آهنگ دارد که همه ما با آهنگ آن آشنا هستیم اما با فرهنگ آن که اصل اولیه قرآن است کمی غریبه هستیم. وی در همین راستا تأکید کرد: انشاا... با برگزاری این قبیل جلسات و همچنین برنامه ریزی های منظم بتوانیم این فرهنگ را در تمامی سطوح دانشگاه نظاره گر باشیم.

در بخش دیگری از این جلسه حجت الاسلام والمسلمین سید جعفری معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ضمن بیان این موضوع که مهم ترین اصل در تبیین مباحث قرآنی، ساختارمند کردن آن است، افزود: البته در کنار این ساختار مداری، پژوهش های قرآنی نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است. وی همچنین گفت: نکته مهم دیگر این مسأله است که این ساختار و پژوهش ها باید مبتنی بر اقلیم دانشگاه باشد و به مباحث حوزه سلامت و درمان نیز تسری یابد.

وی درخاتمه سخنان خود لزوم ورود جدی رسانه در اشاعه فرهنگ قرآنی را از مسائلی عنوان کرد؛ که تابه حال مغفول مانده است.

در ادامه این نشست دکتر رضیعی قاری بین المللی قرآن و عضو هیأت علمی دانشگاه، ضمن تأکید بر اهمیت نهادینه کردن فرهنگ قرآنی اظهار داشت: جوانان امروز باید بیش از پیش با قرآن مأنوس شوند. وی همچنین اظهار داشت: رهبری این نظام یک شخصیت قرآنی محض است و باید تمام سعی خود را بکنیم تا فرهنگ قرآنی را در میان تمامی اقشار جامعه و خصوصا جوانان بیش از گذشته اشاعه دهیم.

 وی همچنین افزود: اگر بناست تا مرکزی به نام قرآن و عترت فعالیت داشته باشد، باید از شخصیت های قرآنی در این مرکز استفاده شود و  با دیگر مراکز قرآنی نیز همکاری داشته باشد . وی همچنین با اشاره به فعالیت های دوران دانشجویی خود، بر فعال شدن بخش دانشجویی و بهره گیری از ظرفیت های این حوزه تأکید کرد.

در بخش دیگری از این جلسه دکتر کرمی از دیگر اعضای هیأت علمی دانشگاه و از قاریان برجسته بین المللی، بر لزوم رفتار و کردار قرآنی در دانشگاه تأکید کرده و اذعان داشت: جایگاه قرآن بسیار رفیع تر از آن است که تنها در مراسم سوگواری از آن استفاده شود؛ بلکه باید در زمان شادی نیز به قرآن تأسی کرد.

 دکتر کرمی همچنین اذعان داشت: تجربه عملی من این موضوع را اثبات کرده است که فرهنگ قرآنی با اجبار نهادینه نمی شود، بلکه وظیفه ما این است که حلاوت قرآن را به دانشجویانمان بشناسانیم. دکتر کرمی بااشاره به این موضوع که محافل قرآنی در دانشگاه باید توسعه یابد، بر تشکیل کارگروه قرآنی در دانشگاه تأکید کرد.

در ادامه این جلسه دکتر حاتمی از اعضای هیأت علمی دانشگاه و از فعالین عرصه قرآنی اظهار داشت: یکی از وظایف اصلی ما سیاست گذاری در عرصه های قرآنی در حوزه بهداشت و سلامت است. وی همچنین افزود: مبحثی به نام سلامت معنوی در مقالات قرآنی مورد پژوهش قرار گرفت و در تطبیق مباحث قرآنی با حوزه سلامت، بعضاً یک آیه و یا یک پیام کفایت موضوع می کند چراکه این مبحث کوتاه، سرشار از معنویات است. وی در خاتمه سخنان خود به تطبیق برخی عوامل علمی حوزه سلامت با حوزه قرآنی پرداخته و برخی کتب علمی مورد تدوین در این زمینه را نام برد.

گفتنی است در راستای مباحث مربوطه در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین رفیعی بیان کرد: هر چه قدر ظروف وجودی ما از خدا، قرآن و عترت پر شود، از غیر خالی می شود و ما باید مهم ترین فعالیتمان را در راستای نهادینه کردن فرهنگ قرآنی به کار گیریم.

دکتر آتش زاده رئیس دانشکده پرستاری و مامایی در این جلسه نیز اظهار کرد: بنده در دوران دانشجویی خود، از محضر اساتید قرآنی ای بهره مند شدم، که علم را در زندگی خود با قرآن عجین کرده بودند و رفتار و کردار قرآنی در زندگیشان موج می زد. وی هچنین بیان کرد: باید از ظرفیت های دانشجویی در اشاعه فرهنگ قرآنی نهایت بهره را ببریم.

در ادامه این جلسه دکتر جوانمرد رئیس بسیج جامعه پزشکی دانشگاه با اشاره به سابقه تشکیل مرکز قرآن و عترت در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زمان تصدی مدیریت امور فرهنگی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه ساختارها در زمینه فعالیت های قرآنی درست چیدمان شده است و نکته ای که مغفول مانده، اجرای صحیح این ساختارهاست. وی در ادامه بیان کرد: بحث هم اندیشی که عنوان اصلی این جلسه است، تفکر در مباحث محتوایی است و ما باید از حوزه ساختاری گذر کنیم.

تبیین مجدد ساختار قرآن، تشکیل کارگروه های قرآنی، فعال تر شدن دانشجویان در امور قرآنی، نهادینه شدن پیام های قرآنی در فضای مجازی، توانمندسازی اساتید قرآنی، وجود اتاق فکر، همکاری با دیگر مراکز قرآنی، دید پژوهشی به قرآن، کیفی انتخاب نمودن افراد در حوزه قرآنی، وجود روحیه قرآنی در مسئولین دانشگاه و... از دیگر مواردی بود که از سوی اساتید و دانشجویان برجسته قرآنی دانشگاه در این جلسه به آن پرداخته شد.

شایان ذکر است در خاتمه این نشست، مقرر شد مجموعه جلسات هم اندیشی در حوزه قرآن و عترت، در آینده نیز ادامه یابد.

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 64998
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.