اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/02/09 - 12:58
  • بازدید : 491
  • تعداد بازدید : 488
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
واکاوی یک باور اشتباه

هر خونریزی نشانه هموروئید است؟

فلوشیپ جراحی کلورکتال دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، گفت: علیرغم این‌که بیماری هموروئید بسیار شایع است ولی نمی‌توان هر خونریزی دستگاه گوارش تحتانی را بیماری هموروئید ربط داد.

دکتر فخرالسادات انارکی در گفت‌و گو با خبرنگار دانشگاه علومپزشکی شهیدبهشتی به رایج‌ترین باورهای غلط درباره بیماری‌های دستگاه گوارش تحتانی اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین معضلاتی که در این حوزه به یکی از باورهای غلط مبدل شده علامت‌های رایج مربوط به بیماری هموروئید است.

 

وی افزود: یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که بیماران با مراجعه به کلینیک‌های کلورکتال از آن شکایت می‌کنند، خونریزی دستگاه گوارش تحتانی است.

  

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی متاسفانه اکثریت افراد این تصوراشتباه را دارند که هر خونریزی از دستگاه گوارش تحتانی مربوط به بیماری هموروئید است.

 

دکتر انارکی تاکید کرد: علیرغم این‌که بیماری هموروئید بسیار شایع است ولی نمی‌توان تمام علت‌ههای خونریزی دستگاه گوارش تحتانی را بیماری هموروئید ربط داد.

 

فلوشیپ جراحی کلورکتال دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این‌که بیماری‌های جدی‌تر و خطرناک‌تری در دستگاه گوارش تحتانی با نشانه‌های اولیه خونریزی بروز می‌کنند توضیح داد: متاسفانه باورهای غلط در این زمینه می‌تواند منجر به تاخیردر تشخیص و درمان شود از مهم‌ترین این بیماریها می‌توان به سرطان های دستگاه گوارش و نیز بیماریهای التهابی روده ( IBD ) اشاره کرد.

 

وی با اشاره به روند روبه رشد سرطان‌های دستگاه گوارش گفت: سرطان دستگاه گوارش سومین علت مرگ ومیر را به خود اختصاص داده است و متاسفانه  در حال حاضر شاهد شیوع این بیماری در سنین پایین‌تر هستیم.

 

دکتر انارکی با بیان این‌که پیش‌تر غربالگری‌های سرطان‌های روده از سن 55 سال به بالا انجام می‌شد افزود: درحال حاضر سن غربالگری به 45 سال رسیده است.

 

وی با بیان این‌که مشکلاتی در راست روده علامت‌های مشابه به هموروئید را ایجاد می‌کند عنوان کرد: بارها شاهد بوده‌ایم بیماری با مشکلاتی مثل خونریزی از مقعد، اختلالات دفعی و تغییر اجابت مزاج مراجعه کرده و با تشخیص هموروئید شش ماه تا یکسال تحت درمان بوده است در حالی‌که بیمار مبتلا به سرطان تشخیص داده نشده بوده است.

 

 خونریزی از دستگاه گوارش تحتانی را جدی بگیریم

 

این جراح کلورکتال دانشگاه با بیان این‌که سرطان‌های مربوط به دستگاه گوارش چنان‌چه به موقع تشخیص داده نشوند مشکلات جبران‌ناپذیری برای بیمار ایجاد می‌کنند تاکید کرد: تشخیص به‌موقع می‌تواند منجر به درمان مناسب و بهرمندی بیمار از طول عمر مناسب و نرمال شود و این در شرایطی است که تشخیص با تاخیر نیز بیماری را به مرحله غیر قابل درمان می‌رساند.

 

دکتر انارکی اشاره کرد آگاه کردن جامعه از علامت‌های بیماری‌های گوارشی ار رسالت‌های مهم بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

 

وی افزود: چنان‌چه فردی با مشکلاتی در دفع یا خروج خون از مقعد مواجه شد باید با جدی گرفتن این علایم و مراجعه به متخصصین گوارش یا جراحان کولورکتال مورد بررسی و درمان مناسب قرار بگیرد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 125634
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.