اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/01/29 - 13:28
  • بازدید : 464
  • تعداد بازدید : 424
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
دکتر زالی مطرح کرد؛

پیشتازی پژوهشکده علوم دندانپزشکی در رسیدن به مرجعیت علمی

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر ضرورت توسعه فعالیت‌های پژوهشی در رسیدن به مرجعیت علمی دانشگاه، گفت: پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه در حوزه دانشگاهی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای به عنوان مرجع علمی پیشتاز و متمایز است‌.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در نشستی که صبح امروز در پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه برگزار شد، فعالیت‌های این پژوهشکده را کارا، اثربخش، متعالی و الگو محور دانست و اظهار کرد: حضور اساتید متخصص، متعهد و مجرب که از برترین مدیران علمی و اجرایی حوزه دندانپزشکی کشور هستند، دلیل روشنی برای کسب این افتخارات است.

 

وی با بیان اینکه پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه در مسیر تعالی و قله‌های دانش در حرکت است، افزود: برنامه‌های علمی این پژوهشکده سریع وشتابان طی می‌شود، این مهم می‌تواند الگویی برای سایر مراکز دانشگاهی کشور باشد.  

 

کفایت و پشتوانه علمی؛ شرط اصلی ادغام گایدلاین‌ها

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، ورود جسورانه پژوهشکده علوم دندانی دانشگاه در ادغام گایدلاین‌ها و تالیف کتاب‌هایی که کاربست درمانی و پژوهشی دارند را اقدامی موثر در سطح کشور و بین‌الملل توصیف کرد و گفت: تدوین و ادغام دستورالعمل‌ در سطح ملی، نقطه بحرانی تلقی می‌شود که آن بخش و مرکز را در معرض محک تخصصی قرار می‌دهد، این مهم بدون داشتن کفایت و پشتوانه محکم علمی شدنی نیست.

 

دکتر زالی توسعه و بسط فعالیت‌های پژوهش محور ودسترسی به مرجعیت علمی دانشگاه را مورد تاکید قرار داد و افزود: پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه در حوزه دانشگاهی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای در مرجعیت علمی پیشتاز و متمایز است‌.

 

 

وی از تدوین راهبردهای سال جدید در دانشگاه خبرداد و خاطرنشان کرد: لازم است نقاط برجسته و متمایز دانشگاه معرفی و در سایر مراکز نیز متوازن‌سازی انجام شود.

 

 

فعالیت‌های اثربخش دانشگاه در اجرای طرح آمایش سرزمینی

رییس دانشگاه اجرای طرح آمایش سرزمینی در نظام سلامت را طرحی وطن دوستانه در کشور دانست و از فعالیت‌های اثربخش دانشگاه در این حوزه خبرداد.

 

به گفته دکتر زالی تا زمانیکه آمایش سرزمینی بیماری‌ها به درستی شناسایی و اجرایی نشود، سیاستگذاری‌ در سلامت ابتر است.

 

وی به فعالیت‌های پیشگیرانه و مراقبتی معاونت بهداشت در حوزه دهان و دندان اشاره کرد و افزود: با توجه به داده‌های عمیق بهداشتی دانشگاه در حوزه مراقبت و پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان، برقراری ارتباط عمیق‌تر پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه با معاونت‌های بهداشت و تحقیقات و فناوری ضروری به نظر می‌رسد.

 

دندانپزشکی علمی که با فناوری عجین است

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ضرورت بهره‌مندی از فعالیت‌های نوین پزشکی را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: استفاده از فناوری‌های نوین در علم دندانپزشکی شتابان است چرا که این علم با فناوری آمیخته و عجین شده، برای مثال بهترین دندانپزشکان دنیا هم با ابزار و متریال بی‌کیفیت نمی‌توانند خروجی مناسب و با کیفیتی داشته باشند.

 

به گفته دکتر زالی هوش مصنوعی مانند اقیانوس پهناوری است که به ارتقای سلامت کمک می‌کند، بنابراین بهره‌مندی از این دانش نوین با هدف تشخیص و بررسی بیماری‌های دهانی و دندانی ضرورت دارد.

 

دسترسی به انبار داده‌ها؛ پیش‌ شرط استفاده از هوش مصنوعی

 

وی با بیان اینکه پیش‌ شرط استفاده بی‌کم و کاست از هوش مصنوعی دسترسی به انبار داده‌هاست، اضافه کرد: ادغام آموزش و پژوهش و روش‌های نوین آموزشی خصوصا برای دانش‌آموختگان تحصیلات تکمیلی راهکار مناسبی برای بهره‌مندی از این دانش است.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی استفاده از آخرین تکنولوژی‌ها و تجهیزات در علوم دندانی را ضروری دانست و توسعه این بخش را خواستار شد.

 

استفاده از فناوری در حوزه‌های ژنتیک، جراحی کودکان، تقویت زیرساخت‌ها، استفاده از دانش غنی دانشگاه در حوزه علوم پلاسمایی وبروز شدن تجهیزات در حوزه علوم دندانی از مهمترین مواردی بود که رییس دانشگاه با هدف ارتقای کیفیت خدمات سلامت محور در این جلسه مورد تاکید قرار داد.

 

 

تعیین شاخص‌های ممیزی، در گرو دانش و تجربه متخصصان است

 

وی گفت: پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با حضور برجسته‌ترین و بزرگ‌ترین اساتید کشور و در اختیار داشتن بروزترین تجهیزات و آزمایشگاه‌ها قابلیت تبدیل شدن به مرکزی برای تعیین شاخص‌های ممیزی ملی را دارد.

 

دکتر زالی جذب سرباز نخبگان با هدف ارتقای جایگاه پژوهشکده علوم دندانپزشکی را خواستار شد و از تلاش‌های اعضا و اساتید پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی قدردانی کرد.

 

 

دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز در این نشست ضمن قدردانی از هم‌افزایی اعضای پژوهشکده علوم دندانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در راستای اعتلای جایگاه این مرکز، درباره شاخص‌های رتبه‌بندی‌ پژوهشی مواردی را مطرح کرد.

 

وی رتبه‌بندی سایماگو  را یکی از برترین رتبه‌بندی‌های علمی جهانی دانست و افزود: جایگاه دوم در نظام رتبه‌بندی سایماگو در کشور متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است.

 

دکتر زرقی به رتبه دانشگاه در نظام رتبه‌بندی سایماگو اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی جایگاه ارزشمندی در این نظام رتبه بندی به خود اختصاص داده است.

 

وی افزود: پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، یکی از مراکز مهم علمی و پژوهشی دانشگاه است که همواره در افزایش شاخص‌های رتبه‌بندی سایماگو اثرگذار بوده است.

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بر ضرورت تقویت مراکز مهم و سرآمد دانشگاه تاکید کرد و افزود: باید با هدف دسترسی به مرجعیت علمی برنامه‌های سال آتی را تدوین و اجرایی کنیم.

 

دکتر زرقی به شعار سال 1403 با هدف جهش تولید با مشارکت مردم اشاره کرد و درباره طراحی سازه‌های سبک و جانمایی آن با هدف فعالیت بیشتر شرکت‌های دانش بنیان در مراکز دانشگاهی و پژوهشکده‌ها مواردی را مطرح کرد.

 

وی با بیان اینکه مجلات بین‌المللی دانشکده دندانپزشکی و پژوهشکده علوم دندانی دانشگاه، به افزایش غنای علمی سبد مجلات دانشگاه کمک قابل توجهی کرده است، توضیح داد: 151 مجله در ایران در سایت سایماگو منتشر می‌شود از این تعداد چهار مجله کشور در سطح کیفی Q1 هستند و در استان تهران تنها مجله Q1  سایت سایماگو با افتخار متعلق دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است.

 

 

ارتقای مهارت و دانش‌افزایی در دستور کار است

 

در ادامه دکتر مهدی کدخدازاده رییس پژوهشکده علوم دندانی دانشگاه نیز گزارش عملکرد یکساله پژوهشکده علوم دندانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را تشریح کرد و از نقش علمی و اجرایی این پژوهشکده در اجرای گایدلاین‌ها و ماموریت‌های دانشگاهی و کشوری حوزه سلامت خبرداد.

 

وی بر ضرورت مشارکت بیشتر اعضای هیئت علمی جوان و دانشجویان در راستای فعالیت‌های پژوهشی و علمی تاکید کرد و درباره فعالیت‌های این پژوهشکده با هدف ارتقای مهارت و دانش‌افزایی مواردی را مطرح کرد.

 

دکتر کدخدازاده به ظرفیت‌های علمی پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره و به مواردی نظیر تالیف کتاب در سطح ملی و بین‌المللی، برقراری ارتباط موثر با سایر مراکز دانشگاهی با هدف استفاده از دانش و تجربه و استفاده از نیروهای سرباز نخبه پرداخت.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در جلسه شورای عالی پژوهشکده علوم دندانی که 29 فروردین ماه با حضور دکتر زالی رییس دانشگاه  و اعضا برگزار شد، حکم دکتر مهدی کدخدازاده به عنوان رییس پژوهشکده علوم دندانی برای سه مرکز تحقیقاتی علوم دندانپزشکی، اندودانتیکس و ناهنجاری‌های فک و صورت تمدید شد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

 

     

 

  

 

  

  

 

 

 

 

  

 

  

 

   

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 140968
کلید واژه