اخبار

  • تاریخ انتشار : 1404/07/16 - 11:44
  • بازدید : 44
  • تعداد بازدید : 41
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

کارگاه توانمندسازی مشاوره تغذیه و رژیم درمانی برگزار شد

معاون بهداشت دانشگاه در کارگاه توانمندسازی کارشناسان تغذیه تاکید کرد: آموزش‌های تغذیه باید مبنای تغییر نگرش و رفتار برای اصلاح سبک زندگی و الگوی تغذیه سالم قرار گیرند.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت بهداشت، کارگاه توانمندسازی کارشناسان تغذیه با محوریت مشاوره تغذیه و رژیم درمانی در نوجوانان مبتلا به اضافه وزن و چاقی و مادران باردار با وزن گیری نامطلوب در تالار امام علی(ع) دانشگاه برگزار شد.

 

دکتر سعید هاشمی نظری معاون بهداشت دانشگاه در افتتاحیه این کارگاه به تشریح انتظارات معاونت بهداشت در حوزه تغذیه پرداخت و به سابقه برجسته علم تغذیه و اصول پیشگیری در فرهنگ بومی ایران اشاره کرد و انتقال دانش و تجربه  توسط پیشینیان و دانشمندان ایرانی در این حوزه را نشانه‌ فرهنگ ارزشمند و غنی کشور دانست.

 

 معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به الگوی بیماری‌های غیرواگیر و سهم قابل توجه بیماری‌های قلبی‌عروقی، فشارخون بالا و دیابت در کشور تاکید کرد: آموزش‌های تغذیه باید مبنای تغییر نگرش و رفتار قرار گیرند.

 

به گفته وی مشاوره‌های تغذیه باید با فرهنگ مردم منطقه و شرایط افراد متناسب باشد.کارشناسان تغذیه ضمن شناخت دقیق وضعیت بیمار باید از دانش تخصصی خود استفاده کنند و جایگزین‌های تغذیه‌ای مناسب و توصیه‌های اجرایی برای اصلاح سبک زندگی و حرکت به سوی الگوی تغذیه سالم ارایه دهند.

 

 ارایه بسته‌های خدمتی ساده و اجرای گام‌های کوچک و مؤثر که افراد را در مسیر اصلاح سبک زندگی سالم قرار می‌دهد از دیگر تاکیدات معاون بهداشت دانشگاه بود.

 

وی ارایه خدمات پیشگیرانه به جمعیت تحت پوشش را هدف اصلی حوزه بهداشت برشمرد و تاکید کرد: در این مسیر باید از تمام ظرفیت‌های موجود از جمله ظرفیت بخش خصوصی برای آموزش و ارایه خدمات بهره‌ برد.

 

معاون بهداشت دانشگاه همکاری حدود نیمی از کارشناسان تغذیه در قالب طرح نیروی انسانی را فرصتی برای تلفیق دیدگاه‌های نو با تجارب همکاران باسابقه دانست که می‌تواند به رفع چالش‌ها و بهبود عملکرد فرآیندها کمک کند.

 

وی ضمن استقبال از پیشنهادهای اجرایی در بهبود فرآیندها، از فراهم‌سازی بستر همکاری برای همه علاقه‌مندان در حوزه‌های آموزش و پژوهش در عرصه اجرایی خبر داد.

 

دکتر هاشمی نظری افزود: کارشناسان می‌توانند مداخلات و ایده‌های خود را در قالب پیشنهاد ارایه دهند و  آنها را به عنوان درس‌آموخته‌های اجرایی ثبت کنند.

 

وی با اشاره به این که  اکثر خدمات از جمله مشاوره‌های تغذیه  قابلیت ارایه در بستر الکترونیک را دارند، خاطرنشان کرد: اولین برخورد با مخاطب می‌تواند از طریق بستر مشاوره آنلاین صورت گیرد و در صورت اثربخشی ادامه یابد.

 

معاون بهداشت دانشگاه در پایان با اشاره به نیاز برخی مداخلات در سطح سیاست‌گذاری پیشنهادات خود را درخصوص کمبود بعضی ریزمغذی‌ها در رژیم غذایی و توزیع هدفمند مکمل‌های تغذیه مطرح کرد.

 

در  این کارگاه آموزشی که در راستای اجرای فاز دوم پروژه توانمندسازی کارشناسان تغذیه شبکه‌های بهداشتی درمانی کشور به همت گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد، تمام کارشناسان تغذیه ستادی و مراکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه حضور داشتند.

 

سپس دکتر غزاله اسلامیان و دکتر زهرا یاری اساتید دانشکده تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور به ارایه آموزشهای لازم به شرکت کنندگان پرداختند و کارشناسان تغذیه نیز پیشنهادات و دغدغه‌های خود را مطرح کردند.

 

پروژه توانمندسازی کارشناسان تغذیه در دو سال اخیر براساس نظرسنجی و اولویت بندی نظرات کارشناسان تغذیه سراسر کشور اجرا می ‌شود و ارتقای دانش و مهارت تغذیه‌ای کارشناسان تغذیه، افزایش مهارت ارزیابی تغذیه‌ای و تنظیم برنامه غذایی بیماری‌های شایع و سوء تغذیه، افزایش مهارت مشاوره، برقراری ارتباط موثر با مراجعان از جمله اهداف برگزاری این پروژه است. 

 

براساس این گزارش در حال حاضر 85 کارشناس تغذیه در ستاد و مراکز خدمات جامع سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی مدیریت برنامه‌های بهبود تغذیه جامعه را عهده دار هستند و به ارایه خدمات مشاوره تغذیه، ترویج الگوی صحیح غذایی و مداخلات بین بخشی برای کاهش بیماری‌های غیرواگیر را در منطقه تحت پوشش دانشگاه  می‌پردازند.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 162076
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.