اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/07/03 - 18:48
  • بازدید : 694
  • تعداد بازدید : 674
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
به بهانه فرارسیدن مهرماه

آشنایی با دستاوردها و ظرفیت‌های دانشکده پیراپزشکی

رییس دانشکده پیراپزشکی ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی جدید به تمامی دانشجویان به ویژه نودانشجویان، فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و درمانی این دانشکده را در راستای تامین نیازهای تشخیصی و درمانی جامعه پزشکی عنوان کرد.

دکتر فریبرز فائقی رییس دانشکده پیراپزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به سابقه بیش از40 ساله آموزشی و پژوهشی این دانشکده گفت: دانشکده پیراپزشکی با 50 عضو هیئت علمی در حال فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در گروه‌های پرکاربرد پیراپزشکی است.

 

به گفته وی این اساتید در قالب شش گروه اصلی ( رادیولوژی، علوم آزمایشگاهی، مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، خون‌شناسی آزمایشگاهی، آمارزیستی و زبان انگلیسی) و دو بخش کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی و علوم پایه(گروه‌های آناتومی و فیزیولوژی و شیمی) فعالیت می‌کنند.

 

وی با اشاره به این که هم‌اکنون 557 دانشجو در این دانشکده مشغول تحصیل هستند گفت: 411 دانشجو درمقطع کارشناسی رشته‌های آزمایشگاه، رادیولوژی و پرتودرمانی اشتغال به تحصیل دارند. 91 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در هشت رشته و 55 دانشجوی دکترا نیز در چهار رشته در حال تحصیل هستند.

 

دکتر فائقی با اشاره به نقش رشته‌‌های پیراپزشکی در فرایند تشخیص پزشکی خاطرنشان کرد: حدود 70 درصد تشخیص‌های اولیه، قطعی و افتراقی در رشته پزشکی به نحوی به تشخیص‌های پاراکلینیک (رادیولوژی و آزمایشگاه و رشته‌های وابسته) وابسته است و این امر باعث سنگینتر شدن وظیفه اساتید و تیم آمورشی و پژوهشی دانشکده پیراپزشکی شده است.

 

به گفته وی سعی شده است که تمام فعالیت‌های آموزشی پژوهشی و درمانی این دانشکده به نحوی در راستای تامین نیازهای تشخیصی و درمانی جامعه پزشکی باشد.

 

دکتر فریبرز فائقی با توجه به این که اغلب رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده بین رشته‌ای هستند گفت: باید ارتباطات نزدیک‌تر و دقیق‌تری را با سایر رشته‌های بالینی در سایر دانشکده‌ها و دانشگاه‌ها و بیمارستان‌ها برقرار کنیم تا بتوانیم به نحو احسن به وظایف خود عمل کنیم.

 

وی برنامه‌های راهبردی دانشکده پیراپزشکی را برگرفته از اسناد بالادستی و اهداف دانشگاه برشمرد تا دانشکده بتواند حرکت هدفمندتری داشته باشد.

 

رییس دانشکده پیراپزشکی ارایه آموزش‌های پاسخگو محور را از جمله اهداف و برنامه‌های اصلی این دانشکده و گروه‌های آموزشی ذکر کرد و یادآور شد که نظارت و راهبری فعالیت گروه‌ها و اهداف استراتژیک دانشکده به نحوی صورت می گیرد که متناسب با نیازهای تشخیصی و درمانی موجود در سطح کشور باشد.

 

دکتر فائقی تمرکز اصلی در تمام رشته‌های اصلی دانشکده را در راستای کمک به تشخیص زودهنگام، با دقت و صحت بیشتر در رشته‌های مرتبط با رادیولوژی، تصویربرداری پزشکی و علوم آزمایشگاهی عنوان کرد.

 

به گفته وی این اقدامات از طریق تدوین و طراحی کوریکولوم‌های آموزشی، طرح درس‌ها و سمینارهای آموزشی تخصصی با همکاری گروه‌های مختلف انجام می‌شود تا منطق براهداف باشد.

 

دکتر فریبرز فائقی توجه به عدالت آموزشی را از دیگر اهداف این دانشکده برشمرد و طراحی بسته‌های آموزشی آفلاین و آنلاین و ارایه آموزش‌های تخصصی از راه دور برحسب نیاز در اقصی نقاط کشور و حتی سایر کشورها به صورت حضوری و مجازی را در این راستا عنوان کرد.

 

وی توسعه فعالیت‌ها و امور مربوط به بین‌المللی سازی آموزش را از دیگر فعالیت‌های این دانشکده ذکر کرد و گفت: در این خصوص پس از سنجش نیاز‌های آموزشی کشورهای همسایه و منطقه به معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشکده پیراپزشکی در کشورهای مذکور در راستای رفع نیازهای آنان پرداختیم تا بتوانیم دوره‌های آموزشی مورد نیاز آنان را ارایه دهیم.

 

دکتر فائقی با اشاره به طراحی دوره‌‌های آموزشی مورد نیاز برای کشورهای مذکور افزود: ارایه دوره‌های آموزشی کوتاه مدت 30 تا 50 ساعته به صورت تئوری و عملی برای رفع نیازهای دانشکده‌ها و بیمارستان‌های کشورهای همسایه در این راستا صورت گرفت تا ضمن عمل به رسالت توسعه بین‌المللی سازی به معرفی جایگاه علمی کشورمان در سطح بین‌المللی بپردازیم.

 

رییس دانشکده پیراپزشکی با اشاره به مراسم استقبال از دانشجویان به ویژه نودانشجویان در سال تحصیلی جدید گفت: از نظر سخت‌افزاری و نرم‌افزاری کاملا آماده استقبال از دانشجویان هستیم. تیم‌های استقبال مجهزی در سطح آکادمیک با همکاری معاونت‌های مخلتف دانشکده آماده خوشامدگویی به دانشجویان و خانواده‌های آنان هستند.

 

وی با اشاره به فرایند ثبت نام نودانشجویان یادآور شد: پس از برنامه‌ریزی‌های لازم، اطلاع رسانی درخصوص فرایند ثبت نام نودانشجویان از طریق رسانه‌های اجتماعی، سایت دانشکده، کمیته‌های استقبال( با همکاری انجمن اسلامی، بسیج و نهادهای خودجوش)، معاونت‌های مختلف دانشکده انجام پذیرفت و سعی شد تا این فرایند با کمترین اتلاف وقت انجام شود و خاطره خوشی در ذهن دانشجویان ایجاد کند.

 

دکتر فریبرز فائقی با اشاره به این که در سال تحصیلی جدید، دانشکده پیراپزشکی پذیرای 120 نودانشجو در رشته‌های مختلف است گفت: در اولین هفته سال تحصیلی جلسات معارفه نودانشجویان رشته‌های مختلف با حضور مدیران گروه‌های مربوطه برگزار می‌شود و دانشجویان با بخش‌های مختلف دانشکده و قوانین دانشجویی، آموزشی و پژوهشی آشنا می‌شوند.

 

وی از دیگر فعالیت‌ها و دستاوردهای دانشکده به برگزاری 17 سمینار علمی کشوری، رشد مقالات و طرح‌های پژوهشی، تقدیر از استاد دانشکده در جشنواره رازی و جشنواره فرهنگستان علوم پزشکی به عنوان پژوهشگر برتر در زمینه هوش مصنوعی و  ارایه طرحهای متعدد تحقیقاتی اشاره کرد.

 

وی با اشاره به انجام طرح‌های تحقیقاتی متعددی که در این دانشکده انجام شده به برخی از آنها نظیر طرح به کارگیری هوش مصنوعی در تشخیص افتراقی خونریزی‌های مغزی با استفاده از تصاویر ct، طرح تشخیص بیماری‌های بافت پستان توسط تصاویر سونوگرافی در هوش مصنوعی و ... اشاره کرد.

 

رییس دانشکده پیراپزشکی افزود: این امر حاکی از این است که تمام اساتید گروه‌های مختلف این دانشکده همسو، همفکر و در راستای نیل به مهمترین برنامه‌ها و اهداف تحقیقاتی و آموزشی دانشکده گام برمی‌دارند.

 

وی با اشاره به تدوین یک پروپوزال تحقیقاتی از سوی این دانشکده و ارایه به دانشگاه خاطرنشان کرد که هدف این طرح آن است که هر دانشکده بر حسب توانایی و ظرفیت‌های موجود خود بتواند کمک سازنده ای داشته باشند و در آن راستا  بدرخشد.

 

دکتر فریبرز فائقی در خاتمه سخنان خود گفت: به زودی طرحی با عنوان مرکز آموزش‌های کاربردی علوم و فنون تصویربرداری پزشکی ارایه می‌دهیم. هدف ما این است که این مرکز را در قالب گروه رادیولوژی دانشکده پیراپزشکی به صورت قطبی دربیاوریم که امکان ارایه خدمات تخصصی به صورت تئوری، عملی و کاربردی را در سطح دانشگاه، ملی و منطقه‌ای ارایه دهد و این را وظیفه خود می دانیم.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,اخبار مراکز و دانشکده ها
  • کد خبر : 131870
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.