اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/03/31 - 12:46
  • بازدید : 848
  • تعداد بازدید : 811
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
با حضور دکتر زالی

اساتید فعال حوزه بین‌الملل دانشگاه تقدیر شدند

در مراسمی که با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و‌جمعی از مسئولان برگزار شد، اساتید فعال در حوزه تدریس به دانشجویان بین‌الملل مورد تقدیر قرار گرفتند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم تقدیر از اساتید فعال در حوزه تدریس به دانشجویان بین‌الملل اظهار کرد: تعامل بیشتر اساتید فعال در حوزه بین‌الملل راهکار موثری برای رسیدن به زبانی مشترک وتسهیل فرایندها با هدف بین‌المللی شدن دانشگاه است.

 

رییس دانشگاه افزود: اگر با نگاه آینده‌نگارانه در مسیر پذیرش دانشجوی بین‌الملل حرکت نکنیم، بسیاری از پشتوانه‌های علمی را از دست خواهیم داد.

 

وی با تاکید بر اینکه دیپلماسی علمی، لفظی شناخته شده در ادبیات آکادمیک جهانی است ادامه داد: در سالهای اخیر تحولی پرشتاب در مسیر بین‌المللی سازی آکادمیک باز تعریف شده است.

 

دکتر زالی با اشاره به اینکه دیپلماسی علمی همواره در حال بروز شدن است خاطرنشان کرد: بخش‌های متنوعی به بین‌المللی سازی دانشگاهها در حال اضافه شدن است که در میان مهم‌ترین شاخه دیپلماسی آکادمیک معرفی می‌شود.

 

وی خطاب به اساتید حاضر در جلسه گفت: شما افسران قدرتمند دیپلماسی علمی و آکادمیک هستید.

 

رییس دانشگاه با تاکید بر اینکه نگاه دانشگاه به موضوع بین‌المللی سازی تنها به ارتقای دانشگاه منتهی نمی‌شود خاطرنشان کرد: موضوع مسئله‌ای ملی و وطن دوستانه است که آورده آن ارتقای جایگاه علمی کشور را به دنبال دارد.

 

دکتر زالی از برگزاری سمپوزیوم بزرگ علمی در حوزه علم و فناوری در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خبرداد و گفت: این رویداد علمی با هدف تبادل نظر، تسهیل فرایندها و رفع چالش‌ها در حوزه فناوری برگزار خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه امروز سنجه قدرت کشورها، دیپلماسی نرم است عنوان کرد: در دنیای امروز قدرت کشورها توسط  وسعت و تجهیزات مورد سنجه قرار نمی‌گیرد بلکه توان علمی و به عبارتی قدرت نرم‌افزاری حرف اول را می‌زند که باید در تعاملات بین‌المللی از این دیپلماسی استفاده کرد.

 

رییس دانشگاه با تاکید بر اینکه بین‌المللی شدن دانشگاهها موضوعی لاکچری و فانتزی نیست ادامه داد: بین‌المللی سازی ضرورت مهم آکادمیک دانشگاه است.

 

دکتر زالی گفت: دانشگاههایی که فعالیت بین‌المللی ندارند از گردونه پیشرفت خارج و محکوم به حذف و فنا هستند، حتی اگر از بالاترین رنکینگ‌ها برخوردار باشند.

 

رییس دانشگاه در ادامه روند جذب دانشجویان بین‌الملل در کشورهای منطقه را با ایران مقایسه کرد و افزود: برای جذب بیشتر دانشجو و بین‌المللی شدن دانشگاهها نیاز به کار جهادی و عزم ملی داریم.

 

وی با تاکید بر این که نباید برای جذب دانشجوی خارجی محدود به یک یا دو کشور شویم خاطرنشان کرد: این مسئله روند فعالیت‌ها را محدود و ناپایدار خواهد کرد.

 

دکتر زالی تبلیغات گسترده و معرفی توانمندی‌های علمی دانشگاه را راه‌حل مناسبی برای افزایش دامنه‌ جذب دانشجو عنوان کرد و کشورهای همسایه مثل قطر، اردن و امارات را رقیب سرسخت ایران در جذب دانشجویی بین‌المللی دانست.

 

وی یادآوری کرد: تسریع در روند بین‌المللی شدن دانشگاهها به نگاه فراسرزمینی نیاز دارد.

 

رییس دانشگاه به بحران کووید 19 و اتفاقاتی که در بین‌المللی سازی در دنیا رخ داد اشاره کرد و افزود: تا قبل از کرونا تمام تعاملات علمی مرزبندی داشت و این در شرایطی است که در کرونا شاهد نگاه مهرورزانه علمی و به اشتراک گذاری پیشرفت‌های نوین بین کشورها بودیم.

 

دکتر زالی با طرح این سوال که آیا همچنان فرصتی برای تبادل دانش بشر بدون توجه به مرزها وجود دارد یا خیر؟ گفت: بحران آب و موضوعات مشترک زیست محیطی و گرم شدن کره زمین مثال بارزی برای این موضوع است.

 

وی به فرمایش‌های عمیق و راهبردی مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: داشتن نگاه راهبردی به دانش، دستیابی به مرجعیت علمی و استفاده از میانبرهای علمی نمونه‌های بارز بیانات ایشان برای ارتقای جایگاه علمی کشور در صحنه‌های بین‌المللی است.

 

رییس دانشگاه ادامه داد: اگر بخواهیم به مرجعیت علمی دست‌یابیم باید در علوم جدید سرمایه‌گذاری و قلمروهای بکر فنون و دانش مختلف را شناسایی کنیم.

 

دکتر زالی با تاکید بر اینکه دانشمندان ایرانی در بسیاری از حوزه‌های علمی صاحب ایده و نظریه هستند تاکید کرد: زمانی به مرجعیت علمی خواهیم رسید که علم هنجاری در راس هرم مرجعیت علمی باشد.

 

به گفته دکتر زالی محققان کشور در میانبرهای علمی فاصله چندانی با دنیا ندارند و این در شرایطی است که در بیشتر حوزها دست برتر از آن ماست. وی افزود: به طور مثال در هر روش جراحی ایرانیان صاحب ایده و نظر هستند و امروز هیچ بیماری برای درمان نیازی به اعزام به خارج از کشور ندارد.

 

وی هشدار داد: آفت بزرگ بین‌المللی سازی خود کم بینی است، دانشمندان و اساتید کشور ما از دانش، مهارت و هوش کافی برخوردارند بنابراین باید به سطح متعالی از اعتماد به‌نفس در سطح جهانی نیز برسیم.

 

دکتر زالی به چاپ 1500 مقاله بین‌المللی توسط اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره کرد و افزود: این تنها گوشه‌ای از توان علمی اساتید و آن هم در شرایط تحریم‌های ظالمانه و بدون مشوق‌های حمایتی است.

 

رییس دانشگاه به ظرفیت بالای علمی دانشگاه اشاره کرد و تحول در عرصه بین‌المللی سازی دانشگاه را خواستار شد.

 

وی گفت: با نگاه کلیشه‌ای صرف دانشگاه مسیر بین‌المللی شدن را طی نمی‌کند باید از میانبرهای علمی با نگاه فراسرزمینی در این مسیر گام برداشت، بین‌المللی سازی تکنیک‌های دارد که باید با مدل‌های نوین آموزشی همراه باشد.

 

دکتر بابک شریف کاشانی معاون امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز با اشاره به اینکه دغدغه مسئولان دانشگاه برای بین‌المللی سازی دانشگاه به این جلسات رسمیت بیشتری می‌دهد اظهار کرد: بی‌تردید چشم‌انداز آینده دانشگاه در حوزه بین‌المللی سازی روشن‌تر است.

 

وی تاکید کرد: با کمک تعامل، خردجمعی و تراوش افکار، در آینده‌ای نه چندان دور دستاوردهای شگرفی را شاهد خواهیم بود.

 

معاون امور بین‌الملل دانشگاه گفت: افزایش جذب دانشجو در رشته‌ها و مقاطع مختلف ضمن توجه به تنوع ورودی‌ها با تاکید بر جلب رضایت اساتید مد نظر است.

 

دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز با تاکید براینکه بین‌المللی سازی هدف تمامی معاونت‌های دانشگاه و محدود به آموزش نمی‌شود، گفت: توجه به بین‌المللی سازی در پژوهش درپیشبرد اهداف متعالی دانشگاه اثرگذار است.

 

وی به ضرورت افزایش رنک دانشگاه اشاره کرد و افزود: در رتبه‌بندی تایمز و شانگهای رتبه‌بندی‌ها براساس داده‌ها و آموزش و پژوهش درهم آمیخته ولی برخی رتبه‌بندی‌ها مثل لایدن صرفا با داده‌های پژوهشی و استخراج از بانک ISI است.

 

وی از کسب رتبه ۴۴۰ دانشگاه در نظام رتبه‌بندی لایدن خبر داد و گفت: در این حو‌زه ۵۰ درصد افزایش رتبه داشته‌‌ایم.

 

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره با بیان اینکه سرانه ۳/۴۵ مقاله به ازای هر عضو هیئت علمی بالاترین سرانه انتشار مقاله در کشور است، افزود: در سال ۲۰۲۲ در دانشگاه عدد ۵ هزارو ۱۶۳مقاله توسط اساتید دانشگاه به چاپ رسیده است.

 

 

دکتر زرقی با تاکید بر این‌که باید فناوری به صادرات و بین‌المللی سازی منتج شود عنوان کرد: انتشارمقاله لازم ولی کافی نیست، اگر دانشگاهی صرفا به پردازش مقاله بپردازد قطعا دانشگاه نسل دومی است.

 

 

وی از عبور دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از مرز ۲۰۰ شرکت دانش‌بنیان خبرداد و عنوان کرد: این موضوع گواه این مهم است که در عرصه بین‌المللی سازی پژوهش صرفا به تولیدات پژوهشی منتج نمی‌شود.

 

 

 

دکتر اسماعیل توحیدلو معاون اجرایی حوزه بین‌الملل دانشگاه نیز در این جلسه ضمن قدردانی ازحضور اساتید در این جلسه، هم‌اندیشی، گفت‌و گو و معرفی و‌قدردانی اساتید فعال در حوزه تدریس بین‌الملل را مهمترین هدف نشست مذکور عنوان کرد.

 

 

وی خطاب به اساتید حاضر در جلسه عنوان کرد: شما پیشقراولان‌ ارتقای حوزه علم و دانش در دانشگاه هستید.

 

 

دکتر توحیدلو بین‌الملل سازی آموزش علوم پزشکی را اولیت اصلی دانشگاه دانست و گفت: در این مسیر دانشکده‌های دانشگاه ضمن آشنایی با استانداردهای آموزش علوم پزشکی، روش‌های نوین اعتباربخشی و رتبه بندی به عنوان دانشگاه تراز اول منطقه پیشتاز خواهد بود.

 

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در این جلسه اساتید و روسای دانشکده‌ها به مواردی نظیر نیازسنجی آموزشی کشورهای همسایه، ضرورت رشد و توسعه علوم ودانش پزشکی در حوزه بین‌الملل، برگزاری دوره‌های کوتاه مدت تخصصی توانمندی اساتید، توسعه زیرساخت‌های بین‌الملل و توریسم درمانی، پرهیز از بروکراسی اداری به گفت‌وگو و تبادل نظر پرداختند.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:۷۷۰۱س.ق

 

 

 

 

 

 

           

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 128132
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.