اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/03/23 - 10:58
  • بازدید : 385
  • تعداد بازدید : 357
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
در دیدار با سفیر تاجیکستان مطرح شد؛

اعلام آمادگی دانشگاه برای توسعه همکاری‌ها با تاجیکستان

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به زمینه‌‌های مشترک فرهنگی بین دو کشور ایران و تاجیکستان، نسبت به توسعه همکاری‌های دانشگاه با این کشور اعلام آمادگی کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در نشستی که با نظام‌الدین زاهدی سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران و هیئت همراه در دانشگاه برگزار شد، اظهار امیدواری کرد که این دیدار به اقدامات سازنده و اجرای فعالیت‌های کاربردی میان دوکشور منتج شود.

 

وی با اشاره به اینکه بر اساس بررسی‌های ملی، وزارت بهداشت ایران کاندید اصلی برقراری روابط علمی با کشور تاجیکستان است، افزود: عزم جدی دیپلماتیک با نگاهی همه‌جانبه، شرایط همکاری دو کشور را تسهیل خواهد کرد.

 

به گفته دکتر زالی بسط و گسترش زمینه‌های همکاری بین جمهوری تاجیکستان در ایران شدنی و اجرای چندین بسته همکاری در دستور کار است.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی استقرار نهادی مشترک در حوزه جغرافیایی تاجیکستان را، به عنوان راهبرد اساسی برای تعاملات بین دوکشور ضروری عنوان کرد.

 

وی در ادامه ضمن تبیین زمینه‌های فعالیت مشترک بین جمهوری تاجیکستان و ایران اضافه کرد: تبادل استاد و دانشجو یکی از فاکتورهای توسعه روابط مبتنی بر دانش تلقی می‌شود که در سطح مقدماتی اجرایی شده است.

 

دکتر زالی با بیان اینکه ظرفیت‌ بهره‌مندی از دانش پزشکی برای دانشجویان مهیاست، ادامه داد: باید با شتاب و انعطاف‌پذیری بیشتری در این مسیر گام برداریم.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از ایجاد دوره‌های تکمیلی، کوتاه مدت، PH.D و توجیهی در دانشگاه برای دانشجویان تاجیک خبر داد و افزود: پوشش حداکثری در رشته‌های علوم پایه و تخصصی و تنوع بالا رشته‌ها در مقطع دکترا شرایط را برای پذیرش دانشجو در ایران مساعد کرده است.

 

وی به برگزاری سمینارهای مشترک بین دو کشور ایران و تاجیکستان اشاره کرد و ادامه داد: انتشار مجلات مشترک فارسی زبان در حوزه سلامت، پیامی مودت‌آمیز، فرهنگی و روشن برای اساتید پزشکی دو کشور دارد.

 

 

دکتر زالی با بیان اینکه برگزاری دوره‌های آموزشی کوتاه مدت با هدف افزایش مهارت بین دو کشور ایران وتاجیکستان در دستور کار است اضافه کرد: کشور تاجیکستان به دلیل عضویت در CIS (کشورهای مستقل مشترک‌المنافع یا اتحادیه کشورهای مستقل همسود) جایگاه ویژه‌ای در منطقه آسیای میانه دارد، از این ظرفیت می‌توان به عنوان دالانی مطمئن برای منافع مشترک دو کشور بهره‌برد.

 

IPD در بخش‌ دولتی و خصوصی با بالاترین امکانات در دسترس بیماران تاجیک

 

رییس دانشگاه به ظرفیت بالای ایران در زمینه پذیرش بیماران خارجی یا IPD اشاره کرد و افزود: این ظرفیت برای درمان بیماران در بخش‌های دولتی و خصوصی با بالاترین امکانات در دسترس است.

 

وی به اشتراکات فرهنگی ایران و تاجیکستان در حوزه طب مکمل اشاره کرد و توضیح داد: از دانش دوکشور مبنی بر استفاده از طب مکمل به عنوان فصل مشترک می‌توان بهره‌برد، طب سمرقندی در کشور تاجیکستان و طب سنتی ایرانی درکشور ما دانش ریشه‌داری است که می‌توان از آن در قالب همکاری‌های مشترک و برگزاری سمینارها بهره‌برد.

 

دکتر زالی تاکید کرد: لازم است زمینه‌های همکاری و ارتباط بین تاجیکستان و ایران بازنگری شود.

 

توسعه همکاری با هلدینگ‌های دارویی، راه‌اندازی بیمارستان، توسعه تجهیزات، بروزرسانی امکانات پزشکی، استفاده از دانش تیم پزشکی و فنی از جمله زمینه‌های مشترک همکاری میان ایران و تاجیکستان است که رییس دانشگاه به آن اشاره کرد.

 

پیشگامی وزات بهداشت دو کشور ایران و تاجیکستان در توسعه همکاری‌ها

در ادامه نظام‌الدین زاهدی سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران با بیان اینکه برگزاری این جلسه زمینه‌های رشد همکاری‌ها را تبین خواهد کرد افزود: در سال‌های اخیر تعاملات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و موضوعات سلامت محور بین دو کشور ایران و تاجیکستان رشد چشمگیری داشته و این در شرایطی است که مشترکا وزارت بهداشت ایران و تاجیکستان در برقراری این ارتباطات پیشگام بوه‌اند.

 

وی با بیان اینکه طی تعاملات و دیدارهای مقامات ارشد ایرانی و تاجیکستانی بیش از 44 سند دوجانبه میان دو کشور به امضا رسیده اضافه کرد: باید در راستای اجرای بندهای این تفاهم‌نامه‌ها کوشا باشیم.

 

نظام‌الدین زاهدی چالش‌های اداری و حاکمیتی میان دوکشور را مانعی برای توسعه همکاری‌ها عنوان کرد و تلاش برای رسیدن به زبانی مشترک با هدف رفع موانع را راهکار مطمئنی برای گسترش همکاری‌ها بین دو کشورعنوان کرد.

 

تجربه بالای ایرانیان در درمان بیماری‌ها، الگویی برای سایر کشورها

 

وی به دانش ومهارت بالای ایرانیان در حوزه‌های مختلف و مشخصا بهداشت و درمان اشاره کرد و افزود: باید از ایرانیان روش‌های نوین درمان و پیشگیری را بیاموزیم و از تجربه آنان برای ارتقای خدمت به مردم بهره ببریم.

 

سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران تقویت همکاری‌ها میان دو کشور را مورد تاکید قرار دادو گفت: کشور تاجیکستان از تمام ظرفیت‌های علمی و اجرایی خود برای توسعه همکاری‌ها با ایران استفاده خواهد کرد.  

 

تاسیس دفتر همکاری مشترک در دوشنبه، تدوین دوره‌های آموزشی و مهارت‌افزایی، معرفی طب ایرانی در تاجیکستان و تقویت سیستم گردشگری سلامت از دیگر مواردی بود که نظام‌الدین زاهدی سفیر جمهوری تاجیکستان در ایران به آن اشاره کرد.

 

تقویت نظام همکاری در حوزه تامین و تولید دارو در دستور کار

 

در بخش دیگری از این نشست دکتر محمد امیر خانی مشاور و معاون امور بین‌الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست از توسعه نظام آموزش علوم پزشکی بین ایران و تاجیکستان خبر داد و ارتقای فعالیت‌ها خصوصا  در حوزه دارویی را مورد توجه قرار داد و گفت: باید نظام همکاری در حوزه تامین و تولید دارو بین دو کشور تقویت شود.

 

پرهیز از فعالیت‌های موازی، پایبندی به اجرای طرح‌های آمایشی، هماهنگی بیشتر در کریدورهای دو کشور و تامین منابع از جمله مواردی بود که مشاور و معاون امور بین‌الملل وزارت بهداشت به آن اشاره کرد.

 

کانال ویژه ارتباطی برای تسهیل فعالیت‌های IPD ایجاد خواهد شد

 

دکتر بابک شریف‌کاشانی معاون امور بین‌الملل دانشگاه نیز در این نشست به همکاری‌های بین دو کشور دوست و برادر تاجیکستان و ایران اشاره و سوابق این همکاری‌ها را مرور کرد.

 

برگزاری نشست با معاون پژوهش دانشگاه ابوعلی سینای تاجیکستان، برگزاری وبینارهای مشترک با موضوعاتی نظیر جراحی کودکان و کولورکتال، بازدید وزیر تندرستی تاجیکستان از زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بازدید وزیر بهداشت تاجیکستان از مجتمع بیمارستانی شهدای تجریش و تدوین برنامه عملیاتی تفاهم‌نامه تاجیکستان در معاونت بین‌الملل دانشگاه از جمله نشست‌ها و تعاملات میان دو کشور است که معاون اموربین‌الملل دانشگاه به آن پرداخت.

 

وی با بیان اینکه با هدف تامین سلامت، بخش بین‌الملل دانشگاه آماده ارایه خدمات درمانی و آموزشی به کشور تاجیکستان است اضافه کرد: آماده ایجاد کانال ویژه ارتباطی برای تسهیل فعالیت‌های IPD، ارایه خدمت پیشرفته تخصصی مانند MRI، CMR، پت اسکن، تصویربرداری‌های مغزو اعصاب و سایر خدمات تخصصی به بیماران کشور تاجیکستان هستیم.

 

وی نسبت به راه‌اندازی بخش‌های تخصصی ویژه در بخش خدمات درمانی در کشور تاجیکستان شامل اعزام تیم‌های تخصصی و راه‌اندازی بخش دیپلمات بیمارستان شهدای تجریش برای پذیرش بیماران تاجیک از سوی دانشگاه اعلام آمادگی کرد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 143480
کلید واژه