اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/08/17 - 10:55
  • بازدید : 542
  • تعداد بازدید : 531
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

افزایش دانشجویان هندی در دانشگاه‌های علوم پزشکی؛ نتیجه خودکفایی در درمان

معاون اجرایی معاون بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حضور دانشجویان هندی را در ایران در سالهای اخیر، نتیجه خودکفایی در درمان و بهبود شاخص های آموزش پزشکی در کشور دانست.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر اسماعیل توحیدلو، با اشاره به کمبود پزشک در دهه‌های قبل گفت: تنها چند دهه از حضور پزشکان هندی و پاکستانی و قبضه کردن بازار تشخیص و درمان کشور به دست این افراد می‌گذرد. به دلیل ضعف قابل توجه زیرساخت‌های پزشکی و کمبود شدید پزشک و اساتید علوم پزشکی در کشور، نبود دانشگاه های علوم پزشکی در شهرهای مختلف، عرصه برای فعالیت پزشکان هندی و پاکستانی و بنگلادشی که حتی به زبان فارسی و فرهنگ ایرانی آشنا نبودند، باز شده بود.

 

 

وی ضمن تشریح عوارض کمبود پزشک و حضور پزشکان غیر ایرانی در کشور گفت: کمبود پزشک از یک سو و حضور پزشکان غیرایرانی در کشور علاوه بر مرگ و میر بالای کودکان و زنان و مردان ایرانی به دنبال بیماری‌های واگیر از جمله سل، اسهال، دیفتری، کزاز و بیماری‌های واگیر، منجر به خروج میلیاردها دلار برای اعزام بیماران به خارج نیز می‌شد. همچنین بسیاری از افراد به دلایل فرهنگی و مذهبی از مراجعه به پزشکان غیرایرانی خودداری می‌کردند که این رویه در نهایت مرگ زودرس یا تشدید عوارض بیماری را به همراه داشت و خود منجر به افزایش و فشار بار اقتصادی به بدنه حکومت و کشور می‌شد.

 

 

دکتر توحیدلو در ادامه گفت: در سال‌های قبل از انقلاب اکثر پزشکانی که در معدود دانشکده‌های پزشکی کشور تربیت می‌شدند، برای ادامه تحصیل به سایر کشورها مهاجرت می‌کردند و این درحالی بود که هنوز نسل جدید فارغ‌التحصیلان بعد از انقلاب، به میدان ارایه خدمات تشخیص و درمان وارد نشده بودند، در نتیجه کشور با کمبود جدی پزشک نه تنها در استان‌ها و مناطق محروم بلکه در پایتخت نیز مواجه بود و جبران این کمبود، سال‌ها میدان طبابت را به پزشکان هندی، بنگلادشی و پاکستانی واگذار کرد که خود منجر به کاهش شاخص‌های سلامتی در کشور می شد.

 

 

وی اظهار کرد: طبق آمار و گفته مدیران اسبق وزارت بهداشت، در اوایل انقلاب 13 هزار پزشک در کشور وجود داشت که بیش از شش هزار نفر از آنها پزشکان هندی، بنگلادشی و پاکستانی بودند و عمده آنها نیز لیسانس پزشکی داشتند و تجربه حضور در بیمارستان را نداشتند.

 

 

دکتر توحیدلو ضمن ابراز خرسندی از حضور دانشجویان بین الملل در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور عنوان کرد: امروزه با توسعه دانش و مهارت کادر پزشکی، تقویت زیرساخت‌های تشخیص و درمان، توسعه و بهبود شاخص‌های آموزشی و رتبه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در نظام‌های رتبه بندی جهانی، حضور اساتید برتر داخلی و زبانزد در دنیا نه تنها دیگر شاهد حضور پزشکان خارجی در ایران نیستیم بلکه دانشجویان بسیاری از سایر کشورها به خصوص هند، پاکستان، عراق و افغانستان در ایران در حال تحصیل در رشته‌های علوم پزشکی هستند.

 

 

وی با اشاره به ابعاد مثبت حضور دانشجویان بین المللی در کشور گفت: عیار بالای علمی اساتید در حوزه آموزش و پژوهش در علوم پزشکی و ارایه این ثروت علمی پذیرفته شده در جوامع جهانی و با روش‌های بروز به دانشجویان بین الملل، منجر به افزایش تقاضای تحصیل در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران شده است که نه تنها منجر به درخشش کشورعزیزمان در جامعه جهانی در حوزه آموزش پزشکی شده، بلکه مهاجرت معکوس و ارز‌آوری را به ارمغان خواهد آورد و این فرصت منجر به تقویت صنعت گردشگری سلامت هم خواهد شد.

 

 

وی در پایان اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، به عنوان یکی از برترین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در زمینه‌های آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و درمانی فعالیت می‌کند و با داشتن نیروی انسانی توانمند متشکل از 17 هزار و390 کارمند و هزار و 481 عضو هیئت علمی به 11 هزار و 467 دانشجو و حدود شش میلیون نفر از جمعیت پایتخت در زمینه بهداشت و درمان خدمت‌رسانی می‌کند.

 

 

به گزارش معاونت بین‌الملل، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با در اختیار داشتن 12دانشکده، 12 مرکز پزشکی آموزشی و درمانی، 9 مرکز درمانی، شش پژوهشکده، 77 مرکز تحقیقاتی،  دو مرکز بهداشت و هشت شبکه بهداشت و درمان به عنوان یکی از معتبرترین و بزرگترین مراکز ارایه خدمات آموزشی، بهداشتی و درمانی در کشور و منطقه شناخته شده و در حال حاضر این دانشگاه از 13 ملیت در رشته‌های مختلف حوزه سلامت دانشجوی غیرایرانی دارد.

 

 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 134415
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.