اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/09/06 - 16:11
  • بازدید : 179
  • تعداد بازدیدکننده : 174
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

اهمیت صرف وعده‌های غذایی منظم در بیماران دیابتی

رییس گروه تغذیه و دارویی معاونت بهداشت تاکید کرد: داشتن یک برنامه زمانی منظم برای صرف وعده‌های غذایی در بیماران دیابتی بسیار اهمیت دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت بهداشت، فرشته فزونی چاقی به ویژه چاقی شکمی را یکی از دلایل مقاومت به انسولین برشمرد که کنترل قند خون در افراد دیابتی را دچار مشکل می‌کند.

 

فرشته فزونی رعایت یک برنامه غذایی صحیح، فعالیت بدنی مناسب و اصلاح شاخص توده بدنیBMI)) را از جمله عوامل موثر در کنترل قند خون در بیماران دیابتی عنوان کرد که علاوه بر  بهبود و کنترل قند خون بیمار در پیشگیری از عوارض ناشی از دیابت نظیر افزایش چربی و پرفشاری خون نیز موثر است.

 

وی رعایت زمان‌بندی مناسب برای صرف غذا در بیماران دیابتی را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: فاصله‌ زمانی  زیاد بین وعده‌های غذایی باعث افت قند خون در بیمار دیابتی می‌شود. بنابراین نظم و ترتیب در زمان خوردن غذا نقش مهمی در کنترل قند خون این بیماران دارد.

 

رییس گروه تغذیه دارویی معاونت بهداشت تاکید کرد: بیماران مبتلا به دیابت تا حد امکان باید مقدار مشخص و ثابتی از مواد غذایی را در ساعات معینی از روز مصرف کنند.

 

به گفته فزونی بهترین الگوی غذا خوردن در افراد دیابتی صرف غذا در پنج تا شش وعده (سه وعده اصلی غذا و 2 تا 3 میان وعده) است.

 

وی با بیان این که رژیم غذایی فرد دیابتی شامل مقدار ثابت و مشخصی کربوهیدرات می‌شود گفت: بهتر است رژیم فرد حاوی غلات کامل مانند آرد کامل، نان‌های سبوس‌دار و برنج مخلوط با حبوبات و سبزی باشد.

 

فرشته فزونی تاکید کرد که کربوهیدراتها باید با توجه به شرایط هر فرد و میزان انسولین مصرفی یا داروهای پایین آورنده قند خون بین وعده‌های اصلی غذا و میان وعده‌ها توزیع و مصرف شوند. 

 

به گفته وی بیماران دیابتی به عنوان میان وعده مناسب می توانند از نان و پنیر و گردو (به همراه خیار، گوجه فرنگی یا سبزی خوردن)، مغزهای بی‌نمک (بادام، فندق، پسته، بادام زمینی)، ماست میوه‌ای خانگی،  شیر کم چرب و انواع میوه مثل سیب در حجم و اندازه مشخص و تعیین شده استفاده کنند.

 

فرشته فزونی به اجرای پویش ملی سلامت اشاره کرد و به تمام افراد بالای 18 سال که دارای اضافه وزن و هستند به ویژه مبتلایان به فشارخون  و دیابت توصیه کرد ضمن شرکت در این پویش و اندازه گیری قند و فشارخون حتما برای تنظیم یک برنامه غذایی و اصلاح شیوه زندگی به کارشناسان تغذیه مراجعه کنند.

 

بر اساس این گزارش خدمات مشاوره تغذیه‌ای از جمله تنظیم برنامه غذایی در مراکز خدمات جامع سلامت به صورت رایگان ارایه می شود و شهروندان می‌توانند برای دریافت مراقبت‌های تغذیه‌ای به این مراکز مراجعه کنند.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • گروه خبری : 135535
کلمات کلیدی

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.