تاثیر تغذیه مناسب در باروری سالم
وبینار آموزشی تغذیه و امنیت غذایی با محوریت جوانی جمعیت و باروری سالم در راستای تحقق اهداف سند بهبود تغذیه و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برگزار شد.
وبینار آموزشی تغذیه و امنیت غذایی با محوریت جوانی جمعیت و باروری سالم در راستای تحقق اهداف سند بهبود تغذیه و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه، این کارگاه آموزشی مجازی با حضور پیامگزاران سلامت سازمانها و دستگاههای استان تهران، اعضای خانههای مشارکت مردم در سلامت و کارشناسان مراکز و شبکههای بهداشتی درمانی برگزار کرد.
کارگاه آموزشی مذکور توسط شورای هماهنگی ساغ استان تهران با همکاری و مشارکت گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی شهیدبهشتی، تهران و ایران برگزار شد.
مهندس عاطفه نیتی کارشناس سیاستگزاری سلامت دبیرخانه ساغ دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در این وبینار مقوله جمعیت را به عنوان یکی از سرمایههای اجتماعی و مهمترین شاخص توسعه در کشورها برشمرد و بر اهمیت استفاده از پتانسیل پنجره جمعیتی با توجه به روند رو به افزایش سالمندی در کشور تاکید کرد .
وی با توجه به میان رشتهای بودن مولفههای تاثیرگذار در این خصوص گفت: باید با در نظر گرفتن عوامل تعیین کننده جمعیتی از جمله عوامل محیطی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی، سیاسی و سلامت روان، استراتژیهای به هنگام و مناسب اتخاذ شود.
به گفته وی با توجه به لزوم فرهنگسازی تغذیه و سبک زندگی سالم در باروری سالم این دبیرخانه اقدام به تهیه بستهها و رسانههای آموزشی مختلف و حمایتطلبی موثر در راستای ارتقای آگاهی گروههای هدف و ذینفعان می کند.
از مباحث مورد بحث در این وبینار آموزشی می توان به امنیت غذا و تغذیه و جوانی جمعیت ، تاثیر سوء تغذیه و چاقی در باروری و نقش ریزمغذیها در باروری سالم اشاره کرد که توسط روسای گروه بهبود تغذیه معاونتهای بهداشت سه دانشگاه علوم پزشکی پایتخت تدریس شد.
براساس این گزارش در این وبینار ارکان اصلی امنیت غذایی شامل فراهمی غذا، دسترسی به غذا، مصرف و سلامت غذا و ثبات و پایداری معرفی شد. همچنین امنیت غذایی زیربنای امنیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی عنوان شد و تبعات ناامنی غذا و تغذیه در ابعاد سلامتی و توسعهای را تشریح شد.
همچنین ضمن ارایه الگوهای مداخلهای نظیر طرح باغ (بسته امنیت غذایی) در استانهای دارای ناامنی غذایی تاکید شد که گرچه وزارت بهداشت متولی اصلی سلامت جامعه است اما سلامت یک مفهوم بین بخشی است و تنها با جلب مشارکت بین بخشهای مختلف تاثیرگذار بر سلامت میتوان به اهداف شعار انسان سالم، محور توسعه پایدار دست یافت.
در این کارگاه مطرح شد که بار بیماریها و ناامنی غذایی در دو بعد کمی(دریافت انرژی به منظور رفع گرسنگی) و کیفی (دریافت سایر مواد مغذی علاوه بر انرژی) در جهان رو به افزایش است. از طرفی گرچه نیاز بدن به ریزمغذی ها چندان زیاد نیست اما تاثیرات آنها بر بدن گسترده است.
براساس مطالب ارایه شده توسط مدرسان، وجود مقادیر کافی انواع ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای چرب ضروری برای بدن مهم هستند زیرا میتوانند به تولید هورمونها، آنزیمها و همچنین به تقویت بافتها، ارگانها، رشد و بازسازی سلول های بدن کمک کنند.
همچنین با توجه به این که گروههای سنی هدف برنامه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شامل کودکان و نوجوانان و سایر گروههای سنین باروری هستند تاکید شد هرچه کمبود ریزمغذیهای موثر در باروری در سنین پایینتر جبران شود با افزایش بهرهوری و باروری همراه خواهد بود.
بنابراین توجه به ابعاد تغذیهای باروری میتواند دیدگاهی روشن و اثربخش در پیشگیری و درمان ناباروری فراروی تیم سلامت و آحاد جامعه ایجاد کند.
بر این اساس توجه کافی به رژیم غذایی سالم، بخش مهمی از بارداری است و کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت عموما اهمیت تغذیه سالم در کاهش ناباروری و سلامت مادر و جنین را به زوجین آموزش میدهند.
در خاتمه این وبینار آموزشی انتظارات شورای هماهنگی ساغ استان تهران و گروه تخصصی بهبود تغذیه سه دانشگاه از مخاطبان و گروه هدف اعلام شد که شامل اطلاعرسانی و آموزش در محیط کار و خانواده، توجه به تغذیه سالم در محیط کار و خانواده، انجام فعالیت بدنی مناسب در روزهای هفته، توجه به تناسب اندام و کنترل اضافه وزن و چاقی و ارایه بازخورد به ارایهدهندگان خدمت در مورد اجرای بهتر برنامههای سلامت بود .
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع