تامین نیروی انسانی؛ اصلیترین مطالبه حوزه پرستاری
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم گرامیداشت مقام پرستار بر ضرورت تامین نیروی پرستاری تاکید کرد و گفت: اصلیترین مطالبه پرستاران باید تامین نیروی انسانی مورد نیاز باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم گرامیداشت مقام پرستار بر ضرورت تامین نیروی پرستاری تاکید کرد و گفت: اصلیترین مطالبه پرستاران باید تامین نیروی انسانی مورد نیاز باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم گرامیداشت روز پرستار که ظهر امروز برگزار شد، ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار، مهمترین دغدغه جامعه پرستاری را تحقق مطالبات دانست و در خصوص رفع نیازها و نتیجه بخش بودن پیگیری درخواستهای این جامعه ابراز امیدواری کرد.
به گفته رییس دانشگاه، یکی از بزرگترین چالشها، کمبود نیروی پرستاری است که علاوه بر تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم این چالش بر حوزه درمان و پیامدهایی که برای بیماران به همراه دارد، آسیبهای جدی روحی، جسمی و فکری به پرستاران وارد می کند.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 50 هزار دانشجوی پرستاری در کشور تحصیل میکنند و 150 تا 160 هزار نیروی پرستاری در حوزه درمان مشغول به فعالیت هستند. 2 هزار نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه نیز در گروه پرستاری مشغول به خدمت هستند. وی با تاکید بر ضرورت افزایش تعداد نیروی پرستاری در حوزه درمان گفت: البته این نیاز حوزه درمان است و با توجه به سالمند شدن جمعیت و تغییر الگوی بیماریها، در حوزه پیشگیری و توانبخشی هم باید به فکر تامین نیرو باشیم.
رییس دانشگاه بر لزوم اخذ تضمیمات جدی برای ایجاد بستر شغلی مناسب و جلوگیری از مهاجرت پرستاران تاکید کرد، گفت: یکی از مهمترین اقدامات در این زمینه پیگیری مطالبات این جامعه است. در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در قالب برگزاری جلسات و مکاتبات، مطالبات پرستاران در حال پیگیری است که امیدواریم هرچه زودتر به نتیجه برسد.
دکتر زالی همچنین با تاکید بر ضرورت بهنگام سازی، رشد علمی و ارتقای پژوهشی دانش پرستاری، عنوان کرد: در علم پرستاری همچون سایر رشتهها، باید بروز رسانی صورت گیرد. هر فردی که از این رشته فارغالتحصیل میشود باید به سمت مهارت آموزی، ارتقای دانش و شرکت در آزمونهای مختلف ملی و بین المللی حرکت کند. نوآموزی و بازآموزی در عرصه دانش و مهارت اصلی غیرقابل انکار است.
وی با اشاره به برگزاری دورههای مهارتی از جمله دوره پرستاری پیگیری، از برنامه ریزی برای برگزاری دوره های پرستاری توانبخشی و ارتقایی خبر داد و در خصوص برگزاری برنامه های ملی در جهت ایجاد قلمروهای نوین پرستاری و ارتقای شغلی این جامعه اعلام آمادگی کرد.
دکتر زالی همچنین از پرستاران در تمامی بخشها درخواست کرد پیشنهادهای خود را در جهت اصلاح وضعیت پرستاران ارایه دهند و در این خصوص ادامه داد: هیئت رییسه دانشگاه آمادگی کامل دارد به نیابت از شما مطالباتتان را پیگیری کند.
وی در پایان ضمن تقدیر از فداکاریهای جامعه پرستاری به ویژه در روزهای سخت بحران پاندمی، اظهار کرد: بالغ بر 80 درصد پرستاران شاغل در طول همه گیری یک یا چندبار به کرونا مبتلا شدند و نزدیک به 9 هزار پرستار با عوارض ابتلا به کرونا دست به گریبان هستند. این فداکاری در ذهن مردم ماندگار شد و همین ماندگاری متعالیترین هدیه برای این قشر است.
ضرورت پیشگیری از فرسودگی شغلی پرستاران
دکتر رضا زندی معاون درمان دانشگاه در این مراسم ضمن گرامیداشت مقام پرستار و تقدیر از خدمترسانی بی شائبه این قشر، عنوان کرد: تلاش معاونت درمان دانشگاه برقراری منظم جلسات به صورت فصلی با مترونهای دانشگاهی است. این جلسات به منظور آسیبشناسی و رسیدگی بهتر به مطالبات همکارانی است که در بالین بیمار خدمت میکنند.
وی همچنین بر اهمیت برگزاری جلسات با پرستاران غیردانشگاهی نیز تاکید کرد.
دکتر زندی ادامه داد: یکی از اقدامات مهم برای تقدیر از جامعه خدوم پرستاری، قانونگذاری و ایجاد بستری برای جلوگیری از فرسودگی شغلی این پرستاران است که یکی از اقدامات در این راستا رفع کمبود نیروی انسانی است. دانشگاه در این زمینه پیگیری های لازم را انجام میدهد.
معاون درمان دانشگاه با اشاره به سهم پرستاران در شناسایی و ارایه گزارش NeverEvent (اتفاقاتی که هرکز در مراکز درمانی نباید رخ دهد) تصریح کرد: بالغ بر هفت هزار پرستار دانشگاهی و 11 هزار پرستار غیردانشگاهی در مراکز تابعه و تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مشغول به فعالیت هستند. دقتی که این جامعه از کادر درمان در ثبت مستندات دارند، کمتر در سایر بخشها دیده میشود، از همین رو سهم بالایی در شناسایی NeverEvent دارند.
به گفته دکتر زندی، بر اساس مصوبه هیئت رییسه، با همکاری معاونت توسعه و مدیریت منابع علاوه بر هدایای روز پرستار، مبلغی هم به منظور ارایه تسهیلات رفاهی به پرستاران در بیمارستانها اختصاص یابد.
وی در پایان تصریح کرد: دانشگاه برای رفع معضلات جامعه پرستاری نهایت تلاش خود را میکند و پیشنهادهای این قشر فداکار را در این زمینه میپذیرد.
سهم پرستاران در هزینه اثربخشی سلامت
دکتر وحید زمانزاده رییس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه نیز در این مراسم ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن روز پرستار، بیان کرد: برای من به عنوان استاد رشته پرستاری بسیار سخت است این شغل را تعریف کنم، اما بر اساس تعریف انجمن پرستاری آمریکا، پرستاری تشخیص و درمان است و این تعریف مطلوبی است، چراکه پرستاران باید نیازها و مشکلات بیماران و همراهان آنها را تشخیص و اقدامات لازم در جهت رفع آنها را مدیریت کنند.
وی ادامه داد: پرستاران باید استدلال قوی بالینی داشته باشند و اگر مشکلات را به درستی تشخیص ندهند، اقدامات پزشک نیز بی نتیجه خواهد ماند. این مهم نیاز به ارتقای دانش و مهارت آموزش جامعه پرستاری دارد. اگر پرستاران درست تربیت شوند، سهم بزرگی در هزینه اثربخشی سلامت خواهند داشت.
دکتر زمان زاده تصریح کرد: بیمارستانها باید بیش از این اموزش محور شوند، اعضای هیئت علمی باید بیشتر در بالین بیمار حضور داشته باشند و نیازهای بیماران نیز به نحو احسن شناسایی و برطرف شود. باید دست به دست هم دهیم تا خدمات شایسته مردم ایران را ارایه دهیم.
توانمندسازی و برگزاری دورههای آموزشی ویژه کادر پرستاری از اولویتهای دانشگاه است
فروغ مولا مدیر پرستاری دانشگاه نیز در این مراسم با اشاره به عملکرد اداره پرستاری در سال گذشته بیان کرد: در سال گذشته وضعیت تامین کادر پرستاری مورد نیاز در مراکز تابعه مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس گزارشها ضریب پرستار به تخت از 0.89 در سال 99 به 0.91 در سال جاری و ضریب کادر پرستاری به تخت از 1.41 در سال 99 به 1.46 در سال جاری افزایش داشته است.
به گفته وی کاهش نیاز به کمک پرستار در مراکز با همکاری معاونت توسعه و مدیریت منابع، 150 مورد بازدید نظارتی از مراکز تابعه دانشگاهی و غیردانشگاهی، برگزاری دورههای آموزش مدیریت پرستاری، برگزاری جلسات با سرپرستاران جهت ارتقای کیفیت خدمات پرستاری در اتاقهای عمل و بخشهای ویژه، برگزاری جلسات نحوه محاسبه و اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، بازدید آموزشی در حیطه پیشگیری و کنترل عفونت، برگزاری برنامههای آموزشی 247 و 724، برنامه توانمندسازی روانی اجتماعی کادر پرستاری از دیگر اقدامات اداره پرستاری دانشگاه در سال گذشته است.
مدیر پرستاری دانشگاه همچنین به برنامه پیشگیری از مرگ و میر اطفال، نظارت بر مراکز مشاوره و مراقبتهای پرستاری در منزل، تصویب و اجرای برنامههای تشویقی و انگیزشی،صدور پروانه صلاحیت حرفهای، آموزش و هماهنگی محاسبه امتیاز کرونا برای شرکت کنندگان آزمون استخدامی و بارگذاری مستندات برنامه عملیاتی به عنوان سایر اقدامات اداره پرستاری دانشگاه اشاره کرد.
در پایان این مراسم از تعدادی از پرستاران در بخشهای دانشگاهی و غیردانشگاهی تقدیر و به قید قرعه نیز هدایایی به حاضران این مراسم اهدا شد.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق