اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/10/02 - 11:02
  • بازدید : 103
  • تعداد بازدید : 95
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تداوم همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه‌‌‌‌‌‌ای وصنایع غذایی کشور با WHO

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌‌‌‌‌‌ای و صنایع غذایی کشور از تداوم همکاری‌های این مرکز با سازمان جهانی بهداشت (WHO) به عنوان مرکز همکار در منطقه مدیترانه شرقی (EMR) در زمینه تحقیقات تغذیه و فناوری غذایی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر امیرمحمد مرتضویان ضمن بیان این مطلب گفت: انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور از سال 1992 تاکنون به عنوان مرکز همکارWHO (سازمان جهانی بهداشت) در زمینه آموزش و پژوهش درحوزه تغذیه و غذا انتخاب شده و این همکاری تا سال 2028 ادامه خواهد یافت.

 

وی رسالت انستیتو در این تعامل را ارایه پروژه‌ها و طرحهای اثرگذار در راستای ارتقای سلامت و امنیت غذایی کشورهای منطقه مدیترانه شرقی برشمرد که اجرای این طرحها منجر به ارتقای سلامت عمومی در منطقه شود.

 

دکتر مرتضویان با اشاره به انجام بیش از 15 پروژه منطقه‌ای در طول دو دهه همکاری انستیتو تغذیه با سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان کرد: در این دوره از همکاری، انجام پروژه های میدانی و تدوین راهنماهای قابل استفاده برای کشورهای منطقه به انستیتو سپرده شد.

 

وی با اشاره به یکی از طرح های بسیار مهم میدانی پیشنهاد شده از سوی انستیتو که مورد استقبال سازمان جهانی بهداشت نیز قرار گرفته است گفت: این طرح اولین پروژه فناوری و تکنولوژی مواد غذایی است که در این دوره تعریف شده است.

 

به گفته دکتر مرتضویان در قالب این پروژه محصولات غذایی موجود در منطقه مدیترانه شرقی که تاحدی مضر و اسیب رسان و کمتر سالم هستند مورد بررسی قرار می گیرند تا مشخص شود چگونه و با چه پروتکلی می توان این محصولات غذایی را تغییر داد و به سمت سالمتر شدن و غذاهای فراسودمند سوق داد.

 

رییس انستیتو تغذیه این طرح را یکی از پروژه های تاریخی عنوان کرد که بر فناوری غذا در منطقه مدیترانه شرقی نیز تاثیرگذار است و یادآور شد که تعدادی از کشورها نیز برای همکاری در این طرح و تهیه گایدلاینها اعلام آمادگی کردند.

 

وی همچنین از ارایه و پیشنهاد چند پروژه دیگر از سوی انستیتو خبر داد که مورد تایید WHO نیز قرار گرفته است.

 

دکتر مرتضویان در خاتمه سخنان خود با اشاره به شرایط و وضعیت فعلی منطقه خاطرنشان کرد که این تداوم همکاری برای هشتمین دوره متوالی تا سال 2028 تمدید شده و ابراز امیدواری کرد که با اجرای پروژه‌های مشترک اثرگذار و کاربردی بتوانیم گام موثری در راستای ارتقای سلامت و امنیت غذایی کشورهای مدیترانه شرقی برداریم.

انتهای پیام

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 150548
کلید واژه