توانمندسازی میانسالان، مشکلات سالمندی را کاهش میدهد
مدیرگروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت دانشگاه، توانمندسازی میانسالان و سالمندان جوان را از مهمترین راهکارهای مقابله با مشکلات سالمندی عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت بهداشت، دکتر فرناز اهداییوند ضمن گرامیداشت روز جهانی و هفته ملی سالمندان(هشتم تا 14 مهرماه)، شعار این روز را "تحقق وعدههای اعلان جهانی حقوق بشر برای افراد مسن در سراسر نسلها" برشمرد.
وی آگاهیبخشی جامعه و جلب حمایت برای رفع چالشها و مسایلی که سالمندان در سراسر جهان با آن مواجه هستند و ترویج احترام و مراقبت از سالمندان را از اهداف روز جهانی سالمند عنوان کرد.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت، سالمندان را منابع ارزشمندی از دانش و تجربه برشمرد که سهم زیادی در توسعه پایدار دارند.
دکتر اهداییوند با تاکید بر این که سالمندی مترادف با کاهش سلامتی یا افزایش ناتوانی نیست، توجه به مسایل و چالشهای مهم سالمندان از جنبههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و روانشناختی را ضروری برشمرد.
وی با اشاره به اهمیت سلامت و بهداشت در سالمندان خاطرنشان کرد که برای تامین بهداشت در جمعیت سالمندی نیاز به اقدامات زمینهای داریم.
مدیرگروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشت یادآور شد: توانمندسازی میانسالان(افراد 30 تا 59 ساله) و سالمندان جوان (افراد 60 تا 74 ساله) یکی از مهمترین اقدامات برای مقابله با مشکلات سالمندی است.
به گفته وی تربیت نیروهای متخصص در زمینه سلامت سالمندان، تقویت برنامههای آموزشی، توسعه مشارکتهای اجتماعی و استفاده از فضای مجازی به ویژه برای توانمندسازی سالمندان جوان از مهمترین اقدامات برای ارایه خدمات با کیفیت به سالمندان است.
اجرای برنامه مراقبتهای ادغام یافته سالمند در دانشگاه
مهشید غنچه کارشناس برنامه سالمندان معاونت بهداشت دانشگاه نیز گفت: بیش از 600 هزار سالمند در محدوده تحت پوشش این دانشگاه قرار دارند.
وی با اشاره به اجرای برنامه مراقبتهای ادغام یافته سالمند در دانشگاه با هدف بیماریابی و درمان بیماریهای غیرواگیر در سالمندان خاطرنشان کرد: در واحدهای تحت پوشش معاونت بهداشت، سالمندان از نظر ابتلا به بیماریهای فشارخون، دیابت، برخی سرطانها، افسردگی، تعادل و... بررسی میشوند و در صورت نیاز اقدامات درمانی یا ارجاع به سطوح تخصصی انجام میگیرد.
این کارشناس معاونت بهداشت، آموزش شیوه زندگی سالم در دوره سالمندی را از دیگر برنامههای سلامت سالمندان عنوان کرد که به صورت جلسات منظم آموزشی برای سالمندان و خانواده آنها برگزار میشود.
به گفته وی برنامه شناسایی و طبقه بندی خطرپذیری به منظور تشخیص اولویت مراقبت و حمایت از سالمندان نیز از دیگر برنامههای در حال اجرا در دانشگاه است.
کارشناس برنامه سالمندان با آرزوی تجربه یک سالمندی سالم و پویا برای همه سالمندان کشور به خانوادههای دارای سالمند توصیه کرد با حضور در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت آموزش شیوه زندگی سالم را دریافت کنند تا بتوانند با ایجاد محیطی ایمن برای سالمندان از بروز و وخامت برخی بیماریها پیشگیری کنند.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع