اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/09/20 - 14:50
  • بازدید : 393
  • تعداد بازدید : 378
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در آیین روایت اربعین مطرح شد:

درگردهمایی عظیم بین‌المللی اربعین قوم و نژاد معنا ندارد

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های راهپیمایی اربعین حسینی را بین‌المللی بودن آن دانست و گفت: در این گردهمایی عظیم قوم و نژاد معنا ندارد و هر فردیکه تعلق خاطری به خاندان عصمت و طهارت دارد، کنشگر این رویداد عظیم است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در آیین اختتامیه دومین سوگواره بین‌المللی روایت اربعین، رویداد بزرگ و بین‌المللی اربعین را نماد قدرت نرم مسلمانان و شیعیان جهان دانست.

 

وی با اشاره به اینکه پیاده‌روی اربعین تنها یک رویداد آیینی نیست، افزود: این گردهمایی بزرگ به ترجمانی از فرهنگ‌ و تمدن‌ساز تبدیل شده است.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه فرهنگ ایثار، شهادت، ازخودگذشتگی، مهرورزی و شفقت با رویداد بزرگ اربعین حسینی آمیخته است، اضافه کرد: با این حال که عدد 40 در فرهنگ شیعی و اسلامی از قداست خاصی برخوردار است اما پییش از شهادت اباعبداالله الحسین واژه اربعین به معنای امروز کمتر مورد توجه بود.

 

به گفته رییس دانشگاه، اربعین در خود پیام عاشورا را متبلور می‌کند بنابراین بدون اربعین، پیام‌های بعد از شهادت امام حسین(ع)، فرهنگ عاشورا و عاشورائیان ابتر می‌ماند.

 

اربعین؛ بزرگترین تجمع انسانی مذهبی

 

دکتر زالی با تاکید بر اینکه گردهمایی اربعین یکی از بزرگترین تمجعات انسانی و مذهبی است ادامه داد: رویکرد آیینی و انتقال مفاهیم و مزامین ارزشی در اربعین به حد اعلای خود می‌رسد.

 

وی کارکرد عنصر هنر در به تصویر کشیدن رویداد بزرگ اربعین را مورد توجه قرار داد و افزود: روح حاکم در ادبیات و راهپیمایی اربعین، سلحشوری است، موضوعی که در این رویداد بسیار به آن پرداخته شده.

 

رییس دانشگاه یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های راهپیمایی اربعین حسینی را بین‌المللی بودن آن دانست و افزود: در این گردهمایی عظیم قوم و نژاد معنا ندارد و هر فردیکه تعلق خاطری به خاندان عصمت و طهارت دارد، کنشگر این رویداد عظیم است.

 

دکتر زالی با اشاره به حضور پرشور دانشجویان در اجتماع اربعین امسال، نقش بی‌بدیل دانشجویان را با توجه به رویکرد سیال بودن و روحیه واکاوی آنان ارزشمند توصیف کرد.

 

رییس دانشگاه ارایه آثار هنری ارزشمند به دبیرخانه سوگواره اربعین را نشان از اقبال جوانان و هنرمندان به این رویداد انسانی مذهبی دانست و اظهار امیدواری کرد که انتقال مفاهیم عمیق اربعین حسینی به عنوان قدرت نرم شیعیان به حد والای بالندگی و  عنصری تمدن ساز مبدل شود.

 

مصادیقی که در اربعین جاری است باید به گفتمان تبدیل شود

 

حجت الاسلام مهدی فاطمی پورمعاون فرهنگی و سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها نیز در این مراسم با طرح این سوال که گردهمایی اربعین چه نقشی در ماندگاری تاریخ و تمدن سازی اسلام دارد، گفت: اربعین با نام سیدالشهدا گره خورده و اهمیت این رویداد بزرگ به سنت‌هایی است که می‌سازد و آن را ترویج می‌دهد.  

 

وی با بیان اینکه ایثار، گذشت و فداکاری از مولفه‌های، تمدن ساز گردهمایی اربعین است ادامه داد: مصادیقی که در اربعین جاری است باید به درستی روایت شده و تبدیل به گفتمان شود.

 

حجت الاسلام مهدی فاطمی پور با اشاره به اینکه معنویت، خانواده و مرجعیت تاریخ  و تمدن ملت‌ها مورد هجمه فرهنگ غربی و آمریکایی است، اضافه کرد: در این جنگ تمدنی، گردهمایی بزرگ اربعین به عنوان عنصری تمدن ساز نقش اساسی دارد.

 

وی معرفت و خودشناسی را از جمله آثار مثبت زیارت ائمه دانست و اضافه کرد: ابعاد شخصیتی برجسته امام حسین(ع) و یارانشان باید به نسل جوان و جهانیان معرفی شود، که زیارت ایشان یکی از این راهها است.

 

روایت اربعین باید برای نسل‌های بعدی هم ثبت و ضبط شود

 

در ادامه این نشست حجت‌السلام علی خدیوی نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهدبهشتی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه این مراسم با هدف روایت زیبایی‌ها و ابعاد متعالی زندگی اهل بیت به ویژه اباعبدالله الحسین برگزار شده اظهار کرد: موضوع روایت‌گری با اسلام و تشیع متولد شده و شیعیان در هیچ دوره تاریخی از این مهم غفلت نکرده‌اند به طور مثال المیرالمومنین سخنان پیامبر را ثبت کردند و  یا صحیفه‌ی فاطمیه به قلم ایشان ثبت شد.

 

وی با بیان اینکه اوج روایت‌گری شیعیان به قرن چهارم و 12 برمی‌گردد ادامه داد: انسانهای مختلفی رنج سفر را متحمل شدند تا روایات را برای نسل‌های بعدی ثبت و ضبط کنند.

 

نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهدبهشتی با بیان اینکه حرکت 30 میلیونی گردهمایی اربعین باید به درستی و با کمک هنرمندان ثبت و ضبط شود ادامه داد: این رویداد بزرگ تنها متعلق به امروز نیست به نسل‌های بعد هم تعلق دارد.

 

حجت‌السلام علی خدیوی تاکید کرد: باید فرهنگ، سنت‌های و ابعاد برجسته شخصیتی اهل بیت را بازتولید و به دنیا معرفی کنیم، امسال هزارو 350 اثر به دبیرخانه روایت اربعین ارسال شد، این موضوع نشان از حرکت خودجوش و اثرگذار هنرمندان به این عرصه دارد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، آیین اختتامیه دومین سوگواره بین‌المللی روایت اربعین امروز 20 آذر ماه در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار شد.

 

در این مراسم که با حضور جمعی از مسئولان، اعضای هیئت رییسه دانشگاه و دانشجویان داخلی و خارجی برگزار شد از آثار برگزیده آیین سوگواره بین‌المللی روایت اربعین معرفی و منتخبان تقدیرشدند.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

 

 

 

     

 

 

        

   

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 136215
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.