دکتر زالی:
رفتار و سلوک پروفسور مرندیان تجلی نجابت حرفهای بود
مراسم بزرگداشت پروفسور مرندیان صبح امروز با حضور اساتید پیشکسوت و چهرههای برجسته علمی این رشته و شاگردان پروفسور مرندیان در بیمارستان کودکان مفید برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه در مراسم بزرگداشت دکتر مرندیان، شان تشکیل این محفل را پاسداشت اسوه اخلاق و طب دانست و گفت: این جلسه به احصا و بازشماری خصایل و جمایل پروفسور مرندیان تعلق دارد. اگر بتوانیم به بخشی از فضایل ایشان اشاره کنیم، الگوی مطلوب و نوینی برای نوآموزان و نسل جوان فراگیران حوزه پزشکی دانشگاه و کشور خواهد بود.
وی اظهار کرد: در این جلسه افرادی حضور دارند که یا هم نفس و محشور با دکتر مرندیان بودند، یا لذت شاگردی وی را با حلاوت چشیدند که خاطراتی آکنده از زیباییهای محشوریت با استاد ارجمند علم و ادب را داشتند. نکتهای که همواره با شنیدن نام پروفسور مرندیان در ذهن تمامی همکاران، نزدیکان و شاگردان متبادر میشد، خصلت تواضع و فروتنی وی بود. دکتر مرندیان در اوج تعالی آکادمیک علمی و بر قله دانایی و دانش بلند دست یازیده بود و همواره شخصیتی فروتن داشت. این تواضع در کلام، سلوک و کردار حرفهای اوموج میزد.
رییس دانشگاه در ادامه گفت: عاملی که پروفسور مرندیان را به یک شخصیت محبوب و ممتاز تبدیل کرده بود، همین ویژگی منحصر به فرد فروتنی بود. البته این موضوع فصل مشترک تمام اساتید برجسته دانشگاه بود و شاکله اصلی کرداری و رفتاری آنها را تشکیل میداد.
وی با اشاره به اینکه دکتر مردندیان معلم بسیار برجستهای بود، گفت: اگر بخواهیم مدل و الگو از سبک ممتاز معلمی را در گروهها و دپارتمانهای مختلف معرفی کنیم، بدیل آن پروفسور مرندیان است، ایشان سبک ویژه آموزشی در پیش گرفتند که هنوز هم این سبک بدون رقیب است. وی با مهارتی ستودنی و مثال زدنی از عهده آموزش به سطح مختلف تحصیلی برمیآمد.
دکتر زالی بیان کرد: افرادی که در کنار دکتر مرندیان آموزش می دیدند، علاوه بر اینکه با بیماریهای شایع کودکان آشنا میشدند و به سطح بالا و متعالی از مهارت در رویکرد با بیماریهای کودکان میرسیدند، در عین حال با چاشنی زیبای دکتر مرندیان در مکالمات و راندهای علمیشان نیز مواجه بودند. برخورد و رویکرد واکاوانه و مبتنی بر رموز، با زمینه و پیشینه درخشان علمی و معرفی سندرمهای نادر اطفال از سرفصلهای آموزشی وی بود.
رییس دانشگاه ادامه داد: زمانی که بررسی وضعیت یک بیمار پیچیده از توان علمی سایر همکاران خارج میشد، ایستگاه آخر پروفسور مرندیان بود که با دانش مثال زدنی خود آخرین تشخیص را به عنوان کلام نهایی برای حل مشکلات بیمار ارایه می داد. نکته دیگر اینکه پروفسور همواره بر یافتههای نوین طب مسلط بود. گاهی به قدری این تسلط و وقوف ایشان به مسائل اطفال مثال زدنی بود که موجب شگفتی همگان میشد.
به گفته دکتر زالی، پروفسور مرندیان نگاه مبتنی بر احترام به همکاران، فراگیران و بیماران داشتند و با کلامی آرام و دلنشین همراهان بیمار را التیام میبخشید.
وی گفت: وی مثالی از امتزاج علم، ادب و اخلاق است، اگرچه میدانیم دانستنیهای ایشان در حوزه اطفال و تشخیص بیماریهای به عنوان عنصر بسیار مهم تلقی میشد، اما چیزی که وی را به چهره تابناک در دانشگاه تبدیل کرد، ادب، اخلاق و سلوک حرفهای او بود. دکتر مرندیان یکی از سرآمدان طب به عنوان سرمشق فراگیران و نسل جوان پراشتیاق پزشکی کشور است.
دکتر زالی در ادامه تصریح کرد: در حوزه آموزش، تحقیقات، نشر مقالات جدید بازپخش یافته های پزشکی کاملا سخاوتمندانه عمل میکرد. پذیرش فعالیت در بیمارستانی در منطقه ای نسبتا نابرخوردار در سالهای پیش از انقلاب، نشان از حس مردم دوستی وی بود.
به گفته دکتر زالی نامگذاری سالن edc دانشگاه به عنوان قلب تپنده آموزش و بخش کودکان بیمارستان لقمان به نام پرفسور مرندیان از جمله اقداماتی بود که در زمان حیان دکتر انجام شد.
وی در پایان با بیان اینکه گاهی ماهیت رشته بر سلوک متخصصان تاثیر میگذارد، گفت: عنصر نجابت حرفه ای در بین متخصصان کودکان ما موج میزند و همواره این متخصصان از شریفترین و نجیبترین اعضای جامعه پزشکی بوده اند. رفتار و سلوک پروفسور مرندیان تجلی از این نجابت حرفهای بود.
پروفسور مرندیان؛ استادی نمونه، ساده زیست و قائل به ارزشهای انسانی
دکتر محمدمهدی ناصحی مدیر گروه کودکان بیمارستان مفید و فوق تخصص بیماریهای مغز و اعصاب کودکان در این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد فرهیخته، دانشمند بزرگوار و انسان دوست که دوستان و شاگردانشان و حتی بیماران در وصف ایشان نکات ارزشمند و درس آموزی را به عنوان استادی نمونه، ساده زیست و قائل به ارزشهای انسانی در دانشگاه یادآور میشوند، گفت: طی سالهایی که در خدمت گروه کودکان بودم، به طور مداوم از ایشان به نیکی صحبت شد.
وی ادامه داد: دکتر مرندیان انسانی بودند که علاقه نداشتند فعالیتها و کارهای خیر و برجستگیهای علمیشان هیچ گاه گفته شود، اما ما به عنوان شاگردان وظیفه داریم قدرشناس و پاسدار یاد و ارزشهای استاد باشیم.
دکتر شمس الله نوریپور رییس بیمارستان مفید در این مراسم با اشاره به اینکه اساتید گرانقدر یک عمر سرمایه علمی خود را ایثارگرایانه در اختیار فراگیران قرار میدهند، گفت: تفکر، تجارب و سوابق دکتر مرندیان سرمشقی برای جامعه پزشکی، به ویژه همکاران حوزه کودکان است. امسال نیز کنگره اورژانس ها و بیماریهای شایع طب کودکان به پاسداشت یاد پروفسور مرندیان برگزار خواهد شد.
همچنین در این مراسم اساتید و پیشکسوتان برجستهای که به نحوی با پروفسور مرندیان در ارتباط بودند، از جمله دکتر مرتضی لسانی متخصص بیماریهای کودکان، دکتر عباس مومن زاده فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان، دکتر محمد غفرانی فوق تخصص بیماریهای مغز و اعصاب کودکان، دکتر محمدحسین سلطان زاده متخصص کودکان، دکتر منصور بهرامی متخصص کودکان و دکتر مجتهدزاده فوق تخصص قلب اطفال به بازگویی خصایل و ویژگیهای برجسته ایشان پرداختند.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق