اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/10/13 - 14:39
  • بازدید : 303
  • تعداد بازدید : 288
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

ضرورت مشارکت حوزه‌های بهداشت و درمان در پویش غربالگری دیابت و فشار خون

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه نمایندگان حوزه بهداشت و درمان در پویش ملی مذکور می‌توانند به عنوان سفرای سلامت نقش ارزنده‌ای ایفا کنند، گفت: در اپیدمی کرونا شاهد همگرایی موثر حوزه بهداشت و درمان بوده‌ایم و قطعا برای بار دیگر این دو حوزه به گفتمان مشترک خواهند رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی درجلسه مشترکی که با حضور نمایندگان درمان وبهداشت مراکز تابعه دانشگاه  و جمعی از مسئولان با اهداف افزایش مشارکت در پویش ملی غربالگری دیابت وفشارخون برگزار شد با تاکید بر اینکه این پویش، حرکتی ملی برای افزایش سطح سلامت در جامعه است اظهار کرد: بدون تردید غربالگری و شناسایی مبتلایان به دیابت و فشار خون به شکل فزاینده‌ای، سلامت عمومی مردم را به همراه خواهد داشت.

 

وی دراین نشست ضمن تبریک ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س)، این روز خجسته را به زنان و مادران گرانقدر این مرزو بوم تبریک گفت.

 

دکتر زالی خطاب به حاضرین در این جلسه که بیشتر آنان را بانوان تلاشگر دانشگاه تشکیل داده‌بودند، گفت: اطمینان دارم روند اجرایی پویش با دقت، حساسیت و مسئولیت‌پذیری ویژه‌ای که زنان دارند، در روزهای واپیسن پویش ملی غربالگری دیابت و فشار خون به بهترین شکل اجرا خواهد شد.

 

رییس دانشگاه در این جلسه که همزمان با روز زن برگزارشد، به ماهیت وجودی و خردورزی زنان اشاره کرد وادامه داد: مهر عطوفانه‌ای که پروردگار متعال در وجود زنان به ودیعه گذاشته در خلقت و جایگاه ارزشمند آنان به عنوان مادر د تجلی کرده است، این موضوع بر هیچ کسی پوشیده نیست که برای کودک هیچ فردی جایگاه مادر را ندارد و در عین حال مادران نیز از حس مسئولیت‌پذیری بالاتری برخوردارند.

 

وی به تفاوت بین عملکرد مغز زنان در مقایسه با مردان اشاره کرد و افزود: مغز زنان طبق تحقیقات و اساسا از نظر فیزیولوژیک قادر است همزمان چند کار رابا هم انجام دهد مثلا یک خانم درحالیکه در حال طبخ غذاست به رادیو گوش می‌دهد و در عین حال می‌تواند با فرد دیگری هم گفت و گو کند، مهارتی که مردان فاقد آنند.

 

دکتر زالی در بخش دیگری از این نشست به بیان اینکه پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و فشار خون، موضوعی ملی است و تنها مختص به حوزه‌ای خاص نیست عنوان کرد: بدون شک نتیجه این پویش سلامت محور به کاهش بار بیماریها منجر خواهد شد چرا که بسیار از بیماریهای به دلیل عدم تشخیص ویا بی‌توجهی به روند درمان، پیچیده و دشوار می‌شوند.

 

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، اگر برنامه‌های سلامت با هدف کاهش بار بیماریها باشد، بدون شک این مسیر از دالان بهداشت و پیشگیری عبور می‌کند.

 

دکتر زالی با بیان اینکه طبق آمار از هر سه شهروند بالای 18 سال یک نفر به فشار خون مبتلاست ادامه داد: این درشرایطی است که 50 درصد مبتلایان به فشار خون حتی از بیماری خود اطلاع ندارند، معمولا این افراد زمانی به اورژانس‌ها و بیمارستانها مراجعه می‌کنند که شرایط وخیم‌تری دارند و بیماری پیشرفت زیادی کرده است.

 

وی با اشاره به اینکه نمایندگان حوزه بهداشت و درمان در پویش ملی مذکور می‌توانند به عنوان سفرای سلامت نقش ارزنده‌ای ایفا کنند ادامه داد: در اپیدمی کرونا شاهد همگرایی موثر حوزه بهداشت و درمان بوده‌ایم قطعا برای بار دیگر این دو حوزه به گفتمان مشترک خواهند رسید.

 

رییس دانشگاه اظهار امیدواری کرد که پروژه‌های بزرگتر و سلامت محوری در راستای ادغام طرح‌های بهداشتی ودرمانی اجرا شود.

 

دکتر زالی با اشاره به اینکه فرهنگ توجه بیشتر به سلامت در کشور در حال شکل‌گیری است توصیه کرد: انجام فعالیت‌های مبتکرانه در زمینه بهداشت  و درمان و تقویت زیرساخت‌های فناور محور راهکار مناسبی برای افزایش سطح سواد سلامت در جامعه است.

 

وی با بیان اینکه ماهیت فعالیت‌های بهداشتی روند منظمی دارد ادامه داد: خدمات و برنامه‌های بهداشتی با بالاترین کیفیت و نظم اجرایی می‌شود.

 

در ادامه این نشست دکتر محمدرضا سهرابی معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز با اشاره به اهداف کلی پویش ملی غربالگری دیابت و پرفشاری خون تاکید کرد: این پویش با هدف شناسایی و شروع مراقبت و درمان در بیماران مبتلا به دیابت و پرفشاری خون در کشور و همچنین افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس و کنترل این بیماریها در کشور آغاز شده است.

 

وی به جمعیت هدف، زمان و محل اجرای پویش مذکور اشاره کرد و گفت: کلیه افراد 18 سال و بالاتر ایرانی ساکن در کشور و زنان باردار در همه گروههای سنی، ارایه خدمت به مراجعه کنندگان غیر ایرانی از 20 آبان تا 15 دیماه در شبکه‌های بهداشتی درمانی، روستایی و شهرهای با جمعیت کمتر از 20 هزار نفر و 93 شهر مجری پزشک خانواده شهری به میزان 100 درصد جمعیت هدف پویش ملی غربالگری دیابت و پرفشاری خون هستند.

 

توضیحاتی درباره نظام جمع آوری اطلاعات بخش دیگری از سخنان دکتر سهرابی را به خود اختصاص داد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 137314
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.