اخبار

  • تاریخ انتشار : 1398/10/04 - 17:38
  • بازدید : 793
  • تعداد بازدید : 133
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پیامدهای بحران ها و بلایا قابل پیشگیری هستند

مدیر ادراه پرستاری معاونت درمان دانشگاه تاکید کرد: پیامدهای بحران ها و بلایا با اجرای صحیح استانداردهای مدیریت خطر و بلایا قابل پیشگیری هستند.

مدیر ادراه پرستاری معاونت درمان دانشگاه  تاکید کرد: پیامدهای بحران ها و بلایا با اجرای صحیح استانداردهای مدیریت خطر و بلایا قابل پیشگیری هستند.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت درمان، در کمیته پرستاری در حوادث و بلایای دانشگاه، راههای مداخله پرستاران در اجرای برنامه ملی پاسخ نظام سلامت در بلایا و فوریت ها بررسی شد.

 

در این نشست فروغ مولا مدیر ادراه پرستاری معاونت درمان دانشگاه و دبیر کمیته ضمن بیان توضیحاتی درخصوص برنامه ملی پاسخ نظام سلامت در بلایا و فوریت ها گفت: بحران ها و بلایا تاثیرات قابل توجهی بر زندگی انسانها دارند و از پیامدهای بحران می توان به مرگ و میر، صدمات، بیماریها، ناتوانی، آسیب های روانی اجتماعی اشاره کرد.

 

به گفته وی بسیاری از این آسیب ها از طریق اجرای صحیح استانداردهای مدیریت خطر و بلایا قابل پیشگیری هستند.

 

مدیر پرستاری معاونت درمان دانشگاه گفت: طبق آمار سازمان جهانی بهداشت  در اثر وقوع 346  بحران در سال 2015 در جهان زندگی بیش از 100 میلیون انسان تحت تاثیر قرار گرفته و 22.500 مورد مرگ و میر اتفاق افتاد که هزینه تخمین شده ناشی از صدمات پس از وقوع این بلایا بیش از 66 میلیارد دلار تخمین زده می شود.

 

وی در ادامه افزود: ایران نیز یکی از آسیب پذیرترین کشورها از نظر بروز انواع حوادث و بلایای طبیعی و انسان ساخت در جهان است.

 

فروغ مولا خاطرنشان کرد: برنامه عملیات پاسخ نظام سلامت به بلایا و فوریت ها در راستای تحقق اهداف برنامه توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور و هدف کلان نظام سلامت مبنی بر ”کاهش خطر ناشی از مخاطرات طبیعی و انسان ساخت در سطح جامعه و منابع و تسهیلات نظام سلامت“ طرح ریزی شده است.

 

وی هدف از برگزاری این کمیته را بررسی وضعیت آمادگی گروه پرستاری برای مداخله در تمام فازهای بحران، تعیین نیازهای آموزشی پرستاران در حوزه مداخلات در بحران ها بر اساس برنامه های کشوری و منطقه، برنامه ریزی برای آموزش و توانمند سازی پرستاران، بررسی وضعیت توانمندی و سوابق کاری پرسنل پرستاری اورژانس های بیمارستانی، برنامه ریزی برای تقویت نیروهای پرستاری اورژانس های بیمارستانیو تشکیل تیم پرستاری در بحران دانشگاه جهت مداخلات منطقه ای و ملی عنوان کرد.

 

کارشناس مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه نیز در این نشست، اظهار داشت: کمیته پدافند غیرعامل دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی شامل 11 کارگروه است که معاونت درمان در حال حاضر در دو کار گروه درمان و امداد و نجات و فوریت های پزشکی فعالیت دارد.

 

در ادامه این نشست اعضای ضمن بیان نظرات و پیشنهادات خود درخصوص نحوه ارتقای عملکرد پرستاری در آمادگی و پاسخ به بحران ها و بلایا در سطح دانشگاهی و ملی به بحث و تبادل نظر پرداختند.

 

این جلسه با حضور کارشناس مدیریت پرستاری، کارشناسان مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی، نماینده دانشکده پرستاری و مامایی، نماینده اورژانس 115، پرستار آموزش دیده در حوزه بحران و مدیر پرستاری مرکز امام حسین (ع) تشکیل شد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 86800
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.