اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/05/10 - 09:23
  • بازدید : 985
  • تعداد بازدید : 922
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

دسترسی به منابع متعدد علمی در کتابخانه‌ مرکزی دانشگاه

اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کارکنان دانشگاه و پژوهشگران و دانشجویان خارج از دانشگاه می‌توانند از خدمات کتابخانه مرکزی و کتابخانه‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی استفاده کنند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، کتابخانه مرکزی دانشگاه از سال 1365 شروع به فعالیت کرد و درسال 1370 مجهز به نرم افزار کتابخانه‏‌ای و انجام فهرست نویسی ماشینی شد.

 

 

کتابخانه مرکزی دانشگاه به شکل مخزن باز با سالن مطالعه به مساحت 270 متر مربع و یک سالن مطالعه مرجع به مساحت 160 متر مربع، در دو بخش خدمات عمومی (عضویت و گردش امانت، اطلاع رسانی و خدمات فنی، تهیه و سازماندهی منابع) آماده ارایه خدمات امانت، مشاوره و اطلاع رسانی پزشکی، رده بندی، فهرست نویسی و مرجع به اساتید، کارکنان و دانشجویان است.

 

 

بخش مشاوره و اطلاع رسانی پزشکی مسئول پاسخگویی به درخواست‌های مراجعین به صورت حضوری در واحد آموزش و مشاوره اطلاعاتی کتابخانه و همچنین غیر حضوری است.

 

 

در کتابخانه مرکزی برای آموزش منابع الکترونیک و توانمندسازی پژوهشگران 10 سیستم و  کارگاه آموزشی به متراژ 85 متر (21 رایانه) وجود دارد.

 

 

تعداد عناوین کتب چاپی فارسی و لاتین موجود در کتابخانه مرکزی 2394 عنوان، تعداد نسخه کتاب فارسی چاپی 1316 نسخه و تعداد نسخه کتب لاتین چاپی 2972 نسخه بوده که از این تعداد 310 نسخه در سال ۱۴۰۱ خریداری شده است. همچنین دسترسی به صدها ژورنال الکترونیک و بانک‌های اطلاعاتی معتبر در زمینه علوم پزشکی در اختیار داوطلبان قرار دارد.

 

 

بیش از 685 مورد منابع دیجیتالی کتابخانه نیز به صورت ارسال ایمیل و حضوری در اختیار کاربران قرار می‌گیرد.

 

 

از جمله فناوری‌های مورد استفاده در کتابخانه دوربین‌های رباتیک، تلویزیون گیت است که استفاده از این فناوری‌ها به ویژه در سالن آموزش و توانمندسازی افزون بر کاربرد آن‌ها برای برگزاری همایش، سمینار و همچنین کارگاه جهت ارتقا و توسعه مهارت‌های سواد اطلاعاتی کاربران، برای تولید محتوای دیجیتال با کیفیت و بارگذاری آنها در کتابخانه دیجیتال مورد استفاده است.

 

 

استفاده از سامانه یکپارچه نرم افزار کتابخانه‌ای  و مبتنی بر وب مدیریت منابع برای کتابخانه‌های دانشگاه نیز گام دیگری در راستای هوشمند سازی کتابخانه است که افزون بر صرفه‌جویی در فهرست نویسی منابع و مدیریت یکپارچه منابع دیجیتال و غیردیجیتال، امکان عضویت و تسویه حساب متمرکز را برای کاربران فراهم کرده است.

 

 

همچنین کاربران این سامانه کتابخانه‌‌ای می توانند منابع مورد استفاده خود را از هر کدام از کتابخانه‌های دانشگاه امانت بگیرند. مزیت دیگر آن نیز امکان عضویت افراد از کل کشور به صورت مهمان علاوه بر اعضای کتابخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی و استفاده از محتوای دیجیتال به اشتراک گذاری شده در این محیط است.

 

 

برای ثبت نام در نرم افزار جامع کتابخانه دانشگاه اینجا کلیک کنید.

 

 

همچنین پست الکترونیک centlib@sbmu.ac.ir، شماره تماس 23872588-021 و 23872544-021 و وبسایت راه‌های ارتباط با کتابخانه مرکزی دانشگاه است.

 

 

ساعت کار کتابخانه مرکزی دانشگاه شنبه تا چهارشنبه 8 صبح الی 15:30 و ساعت کار سالن مطالعه 8 صبح الی 24 است.

 

 

دانشکده پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، پیراپزشکی، علوم توانبخشی، علوم تغذیه و صنایع غذایی، بهداشت و ایمنی، طب سنتی و پرستاری و مامایی دانشگاه و بیمارستان‌های اختر، طالقانی، شهدای تجریش، مدرس، کودکان مفید، امام حسین (ع)، مسیح دانشوری، لقمان، 15 خرداد، مهدیه و طرفه مجهز به کتابخانه‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هستند.

 

 

تمامی اعضای هیئت علمی، دانشجویان و کارکنان دانشگاه با ارایه کارت عضویت کتابخانه و پژوهشگران و دانشجویان خارج از دانشگاه می‌توانند با ارایه معرفی نامه از خدمات کتابخانه استفاده کنند؛ البته مراجعان با ارایه معرفی نامه فقط می‌توانند از منابع موجود در داخل سالن کتابخانه استفاده کنند.

 

 

همچنین مدت عضویت اعضای هیئت علمی و کارکنان رسمی دانشگاه تا پایان اشتغال، اعضای هیئت علمی و کارکنان قراردادی دانشگاه تا پایان قرارداد و دانشجویان تا پایان فراغت از تحصیل خواهد بود.

 

 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

 

 

  • گروه خبری : خدمات پژوهشی
  • کد خبر : 144859
کلید واژه