غربالگری شنوایی در مراکز تحت پوشش دانشگاه
خدمات ارزیابی و غربالگری شنوایی نوزادان در مراکز و پایگاههای بهداشتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام میشود.
آزاده صفایی کارشناس برنامه سلامت گوش و شنوایی معاونت بهداشت دانشگاه در گفتوگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلام این که از هر هزار تولد زنده یک تا 3 نوزاد با آسیب شنوایی متولد میشود، گفت: مطالعات نشان داده است 5 و دو دهم درصد از کودکان در بدو ورود به مدرسه و 11 تا 15 درصد از کودکان در دوران دانشآموزی، نشانههایی از آسیب شنوایی دارند.
وی ایمنسازی نوزادان و کودکان در برابر بیماریهای عفونی، غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان و تشخیص و درمان به موقع کم شنوایی، درمان افراد مبتلا به عفونت مزمن گوش، ترویج زایمان طبیعی، پیشگیری از مصرف مواد مخدر سنتتیک و روان گردان که دارای خطر ایجاد کم شنوایی در افراد هستند، کنترل مواجهه با صداهای بلند در محیطهای شغلی و تفریحی و افزایش آگاهی در مورد شیوه مراقبت از سلامت گوش و شنوایی را از جمله روشهای کاهش اختلالات شنوایی عنوان کرد.
صفایی با اشاره به این که کم شنوایی میتواند باعث بروز اثرات مخربی بر توانایی برقراری ارتباط افراد با یکدیگر، تحصیل دانش، یافتن و حفظ شغل و ارتباطات اجتماعی و در نهایت برچسب کم شنوا خوردن به این افراد شود، از والدین خواست از طریق ارزیابی و غربالگری به موقع شنوایی در دوره نوزادی (سه تا پنج روزگی) و در سنین سه تا پنج سالگی از شنوایی کودکان خود مراقبت کنند.
وی همچنین به والدین توصیه کرد اگر نوزادشان در زمان ترخیص از بیمارستان از نظر کم شنوایی غربالگری نشده است، برای ارزیابی وضعیت شنوایی نوزاد به نزدیکترین پایگاه بهداشتی یا مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.
وی عنوان کرد: هر ساله بالغ بر 30 هزار نوزاد در مراکز تحت پوشش دانشگاه از نظر سلامت شنوایی مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرند تا در صورت وجود مشکل با تشخیص و درمان به هنگام بتوان از بروز کم شنوایی های شدید و دائم در آنها جلوگیری کرد.
برای اطلاع از آدرس و شماره تلفن مراکز و پایگاههای بهداشتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی که غربالگری شنوایی نوزادان را انجام میدهند اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/
کد خبرنگار: 7702 ی.ق