اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/02/02 - 12:01
  • بازدید : 424
  • تعداد بازدید : 391
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
با حضور رییس دانشگاه صورت گرفت؛

افتتاح مرکز مشاوره روانی اجتماعی سراج در شهرستان پاکدشت

مرکز مشاوره روانی اجتماعی سراج و داروخانه دکتر درویش در مرکز خدمات جامع سلامت شهید اشرفی اصفهانی با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، صبح امروز یکشنبه دوم اردیبهشت‌ماه مرکز مشاوره روانی اجتماعی سراج و داروخانه دکتر درویش در مرکز خدمات جامع سلامت شهید اشرفی اصفهانی با حضور دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و جمعی از مسئولان شهرستان پاکدشت افتتاح شد.


دکتر زالی در این مراسم که در دومین روز از هفته ملی سلامت برگزار شد، عنوان کرد: پس از انجام پیمایش ملی بهداشت روان، استخراج آمار نهایی و اهمیت مداخلات محیطی، برنامه تکمیلی، جامع و پیوسته در سطوح مختلف در حال اجراست.


وی با اشاره به اینکه از ابتدا مشاوره روان در نظام ارجاع خدمات مراقبت اولیه ادغام شده بود و مورد توجه جامعه جهانی نیز قرار گرفته بود، افزود: خدمات بهداشت روان به طور عمده در حوزه پیشگیری و آموزش خلاصه می‌شد، اما با اجرای طرح سراج این خدمات تا درمان و بازتوانی اختلالات روان نیز پیش‌روی خواهد کرد.

 

 


رییس دانشگاه از اجرای طرح سراج به عنوان طرح ملی در مراکز استان‌های کشور خبر داد و گفت: این طرح در تمام سطوح دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال اجرا و آماده افتتاح بوده و شهرستان پاکدشت در این زمینه پیشگام در نظر گرفته شده است.

 


وی با اشاره به حضور روانپزشک، روانشناس، پزشک عمومی و مددکار اجتماعی در این مرکز، ادامه داد: خدمات غربالگری، تشخیص، پیشگیری پیشرفته، مداخلات درمانی و بازتوانی در تمام حوزه‌های بهداشت روان اعم از آسیب‌های اجتماعی در مرکز سراج به صورت رایگان ارایه می‌شود؛ مراجعان این مرکز نیز از طریق نظام ارجاع به مرکز سراج ارجاع داده می‌شوند.

 


به گفته دکتر زالی، این مرکز با مشارکت شبکه بهداشت و درمان، سفیران سلامت و همکاران حوزه فرمانداری شهرستان به ارایه خدمت مشغول خواهد بود و اجرای چنین طرح‌هایی تحقق مستقیم و غیرمستقیم شعار تبیینی از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردمی است.

 


وی تصریح کرد: فرآیند استمرار و پیگیری روند درمان نیز بر اساس آخرین برنامه‌های کشور صورت می‌گیرد.

 

دکتر زالی با بیان ضرورت همکاری ائمه جمعه، فرمانداری و بخشداری و سایر نهادهای دولتی و حمایتی به دلیل اهمیت نقش آسیب‌های اجتماعی در اختلالات روان، گفت: پیش بینی می‌کنیم راه‌اندازی این مرکز اقدامی مهم در راستای ارتقای سطح بهداشت روان، افزایش آگاهی، بازتوانی افراد آسیب‌دیده و بازگشت فرد به جامعه باشد.

 

 

رییس دانشگاه ادامه داد: حضور فرماندار شهرستان در فرآیند اجرایی طرح و ائمه جمعه در فرآیندهای تبیینی منجر به افزایش اقبال عمومی و در نتیجه مشارکت مردمی خواهد شد.

 

 

دکتر زالی سراج را مرکزی مردم نهاد دانست و گفت: طرح سراج طرحی مترقی است و در همه دانشگاه‌های علوم پزشکی به عنوان طرح ملی قابلیت اجرا دارد. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پیشگامانه در این مسیر گام نهاد و طرحی ادغام یافته و یکپارچه که غربالگری تا درمان و بازتوانی را دربرمی‌گیرد، اجرایی کرده است.

 

 

به گفته وی، درمان اختلالات روان باید به موقع صورت گیرد تا به پیش‌آگهی و اثربخشی بهتر کمک کند.

 

 

دکتر زالی اظهار کرد: دیدگاه علمی و انگ‌زدایی نیز اهمیت بالایی در درمان این اختلالات دارد، با افزایش دانش خانواده‌ها و آحاد شهروندی در طرح سراج باید به سمتی حرکت کنیم تا همزمان ارتقای سلامت روانی و اجتماعی حاصل شود.

 

 

وی در ادامه عنوان کرد: شهرستان پاکدشت چند ویژگی مهم دارد؛ جمعیت کثیر روبه تزاید این شهرستان در حوزه بهداشت و درمان تاثیر بسزایی می‌گذارد. در همین راستا طرح گسترش 95 وزارت بهداشت در شهرستان پاکدشت با هماهنگی‌های انجام شده، تغییراتی داشته است تا متناسب با محیط به رفع نیازها پرداخته شود.

 

 

دکتر زالی تصریح کرد: بافت صنعتی این شهرستان ایجاب می‌کند در راستای تحقق شعار جهش تولید، توجه بیشتری به سلامت جمعیت ثابت و شناور آن شود، چراکه سلامت نیروی انسانی و بهداشت شغلی بیش از پیش اهمیت دارد. همکاران بهداشت حرفه‌ای طرح غربالگری سلامت روان و جسم شاغلان در محیط‌های صنعتی را پیگیری کنند.

 

 

رییس دانشگاه با اشاره به اینکه پیشگیری در زمینه آسیب‌های شغلی حرف اول را می‎زند، گفت: طرحی تحت عنوان مرکز تعالی طب کار به همت معاونت درمان دانشگاه برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد و شهرستان پاکدشت نیز از اولویت‌های دانشگاه برای راه‌اندازی چنین مراکزی است. این مرکز در حوزه غربالگری و درمان خدمات ارایه خواهند داد.

 

 

وی در ادامه بهره‌گیری از ظرفیت سازمان تامین اجتماعی برای راه‌اندازی مراکز درمانی و همکاری این سازمان در تامین نیروی انسانی، تجهیزات پزشکی و هزینه‌های درمانی را از دیگر راه‌حل‌های موثر برای ارتقای سطح ارایه خدمات در شهرستان پاکدشت دانست و گفت: هر دو بیمارستان شهدای پاکدشت و زعیم پاکدشت مرکز مراجعات قابل توجهی است و در تلاش برای توسعه این مراکز هستیم.

 

 

دکتر زالی در ادامه به مزایای اجرای طرح بیمارستان‌های زنجیره‌ای و دستاوردهای اجرای آزمایشی آن در بیمارستان سوم شعبان و حضرت فاطمه زهرا(س) دماوند نیز اشاره کرد و گفت: ادغام نیروی تخصصی با مدیریتی یکپارچه و واحد، ادغامی نرم‌افزارانه است و پس از بررسی‌های کارشناسانه ممکن است در شهرستان پاکدشت نیز قابلیت اجرا داشته باشد.

 

 

وی در پایان گفت: حرکت به سمت تخصصی ارایه دادن خدمات برخی حوزه‌ها در هر مرکز درمانی و به طور کلی تخصصی‌تر شدن مراکز درمانی شهرستان نیز می‌تواند اقدامی موثر محسوب شود.

 

 

فاضل کارخانه فرماندار پاکدشت نیز در این مراسم ضمن تشکر از حسن توجه مسئولان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به شهرستان پاکدشت و تلاش‌ همکاران در مراکز بهداشتی و درمانی پاکدشت، برای همکاری در اجرای طرح‌های موثر توسعه خدمات بهداشتی و درمانی اعلام آمادگی کرد و افزود: شهرستان پاکدشت از نظر رشد جمعیتی، به ویژه جمعیت شناور شرایط ویژه‌ای دارد.

 

 

وی ادامه داد: در دولت سیزدهم در راستای افزایش سرانه بهداشت و درمان شهرستان تلاش‌های بسیاری کردیم و اقدامات خوبی هم صورت گرفت.

 

 

فرماندار پاکدشت از اجرای آزمایشی طرح غربالگری روان و جسم قشر کارگری استقبال کرد و گفت: با وجود این ساختار کارگری باید از این ظرفیت استفاده کرد و فرمانداری هم آمادگی هرگونه همکاری را دارد.

 

 

وی همچنین در ادامه پیشنهاد بهره‌‎گیری از ظرفیت سازمان تامین اجتماعی را نیز موثر دانست و گفت: کمبود نیروی انسانی، کمبود سخت افزار و تجهیزات در مراکز درمانی مشکل اصلی شهرستان پاکدشت است که باید برای مرتفع کردن این چالش تصمیماتی گرفته شود.

 

 

حجت‌الاسلام والمسلمین خداپرست امام جمعه شریف‌آباد نیز در ادامه ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن هفته ملی سلامت و سالروز تشکیل سپاه پاسداران، عنوان کرد: بهداشت و سلامت در شهرستان پاکدشت همواره روند روبه رشدی را طی کرده است.

 

 

وی همچنین اظهار کرد: برای رفع نیازهای شهرستان پاکدشت با نزدیک به 700 هزار جمعیت، تعداد مراکز درمانی باید گسترش یابد.

 


دکتر رجب زینی‌وند رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان پاکدشت نیز در مراسم افتتاح این مرکز تصریح کرد: در سال 1402 بیش از ۱۷۶ هزار غربالگری سلامت روان در شهرستان پاکدشت انجام شده است. از این تعداد ۹ هزار و ۱۳۸ مورد اختلالات روان شناسایی شد که ضرورت راه اندازی مرکز سراج را نشان می‌دهد.

 


وی ادامه داد: با راه‌اندازی این مرکز نیاز به دریافت خدمات سرپایی و رایگان مراجعان فراهم خواهد شد.

 


در این مراسم، فاضل کارخانه فرماندار شهرستان پاکدشت، سعید فکری بخشدار مرکزی شهرستان پاکدشت، حجت‌الاسلام والمسلمین رضا جوکار امام جمعه شرستان پاکدشت، حجت‌الاسلام والمسلمین خداپرست امام جمعه شریف آباد و دکتر‌محرابی مسئول برنامه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی وزارت بهداشت، دکتر محمود خدادوست، معاون توسعه مدیریت و منابع، دکنر رضا زندی معاون درمان، دکتر سهرابی معاون امور بهداشتی و دکتر سیدمحمد اسماعیل فضل هاشمی معاون فنی حوزه درمان حضور داشتند.

 

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افراد ابتدا توسط پزشک عمومی در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان ویزیت شده و اگر در شرح اولیه پزشک تشخیص داده شود که افراد به خدمت تخصصی روانپزشکی نیاز دارند به مرکز سلامت روانی اجتماعی (سراج) ارجاع داده می‌شوند.

 

 

در این مرکز خدمات روانپزشکی، مداخلات روانشناختی و مددکاری به صورت رایگان به مراجعان ارایه می‌شود؛ خدمات این مرکز در راستای ارتقای سطح سلامت روان و کاهش آسیب‌های اجتماعی است.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7702ی.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 141083
کلید واژه