اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/07/14 - 17:13
  • بازدید : 497
  • تعداد بازدید : 449
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بازدید معاون علمی ریاست جمهوری از مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری ظهر امروز به منظور بررسی اجرای فاز سوم برنامه جامع سلامت غذا، از مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر حسین افشین در این بازدید که با حضور دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه صورت گرفت، بر ضرورت اطمینان از اصالت مواد غذایی و اهمیت امنیت مواد غذایی تاکید کرد.

 

وی با تاکید بر اهمیت فعالیت این مرکز تحقیقات، تصریح کرد: آزمایشگاه جامع تحقیقاتی مرکز تحقیقات سلامت غذای دانشگاه اولین آزمایشگاه کشور خواهد بود که در پایان اجرای فاز سوم برنامه جامع سلامت غذا، ۴9۰ نوع سموم در مواد غذایی را تشخیص می‌دهد و برای هر محصولی شناسنامه جغرافیایی آن را مشخص می‌کند.

 

وی تاکید کرد: این بررسی‌ها داده‌های ارزشمندی را در اختیار فعالان این حوزه و وارد کننده‌ها و صادر کننده‌های محصولات غذایی قرار می‌دهد.

 

دکتر افشین با اشاره به بومی‌سازی تجهیزات آزمایشگاهی، گفت: در حال حاضر با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک دستگاه آزمایشگاهی در این زمینه با قیمت یک هفتم معادل خارجی آن ساخته و به بهره‌برداری رسیده است.

 

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی گفت: اگر به شرکت‌های دانش بنیان داخلی اعتماد شود، در بسیاری از زمینه‌ها امکان پیشرفت وجود دارد.

 

دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این بازدید اظهار کرد: برنامه جامع سلامت غذا به عنوان برنامه علمی در زمینه کیفیت، اصالت و امنیت غذا، کاهش آلاینده‌ها و تشخیص آلاینده‌های غذا و پیشگیری از تقلب در این حوزه طراحی شده است.

 

وی با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، سازمان غذا و دارو و مرکز تحقیقات سلامت غذا دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اجرای این برنامه ملی را همراهی می‌کنند، گفت: این پروژه از سال ۹۳ آغاز شده است و با پایان فاز دوم، فاز سوم آن از سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷ اجرا خواهد شد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: این برنامه بر اساس توانمندسازی دانشمندان ایرانی، انتقال دانش فنی در زمینه اصالت مواد غذایی، ایجاد ارزش افزوده از صادرات مواد غذایی، افزایش کیفیت مواد غذایی و کاهش تقلبات مواد غذایی طراحی شده است.

 

پیشبینی توانایی تشخیص 490 نوع سم توسط مرکز تحقیقات سلامت غذا

دکتر زالی با بیان اینکه این برنامه با توسعه در زمینه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری این اهداف را دنبال می‌کند، گفت:  پیش بینی می‌شود در پایان فاز سوم توانایی شناسایی حداقل ۴۹۰ سم یا آلاینده در محصولات پراستفاده ایرانی وجود داشته باشد.

 

وی یادآور شد: در حال حاضر تحقیقات روی آبلیمو، زعفران، گوشت، شیر و عسل در حال انجام است و در فاز بعدی روغن و سایر مواد لبنی نیز به این گروه اضافه خواهد شد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه سعی می‌شود با استقاده از تکنولوژی‌ها و تجهیزات در کوتاهترین زمان ممکن اصالت محصول در آزمایشگاه تشخیص داده شود، افزود: اگر محصولی تقلبی بود نیز مشخص می‌شود این تقلب در چه حوزه‌ای صورت گرفته است و مواد افزودنی غیرمجاز آن شناسایی خواهد شد.

 

دکتر زالی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ درصد مواد غذایی در دنیا ناخالصی دارند و اصالت و کیفیت آن‌ها مورد تایید نیست، تصریح کرد: البته این موضوع ممکن است ناخواسته باشد، اما به هرحال برنامه جامع سلامت غذا در همه کشورهای دنیا به عنوان یک برنامه ملی و ابرپروژه مورد توجه است.

 

وی افزود: فاز اول و دوم این برنامه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به اتمام رسیده و در جهت توسعه و تکمیل سخت‌افزاری و نرم افزاری، دانش فنی و توسعه فناوری‌های نوین در فاز بعدی گام‌هایی برداشته شده است.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در پایان فاز دوم موفق شدیم از دانش فنی بومی استفاده کنیم، گفت: در حال حاضر 450 کارشناس به واسطه این برنامه با کمک دانش فنی و همکاری‌های بین‌المللی با کشورهایی نظیر مجارستان، اتریش، کره جنوبی و هلند تحت آموزش‌های لازم قرار گرفته‌اند و فاز سوم، توانمندسازی ۷۵۰ نفر از کارشناسان خبره در حوزه غذا، صادرات و واردات مواد غذایی را در برمی‌گیرد.

 

دکتر زالی افزود: در این توسعه، بخشی از همکاران در ذیل شرکت‌های دانش بنیان بسیاری از نیازهای تکنیکی ما را با بومی‌سازی دستگاه‌های آزمایشگاهی برطرف کردند.

 

وی همچنین در پایان با بیان نیاز به افزایش حمایت‌های بین‌المللی، استمرار توانمندسازی کارشناسان و‌توسعه تجهیزات نسل جدید برای ادامه مسیر اجرای این طرح جامع، هدف از اجرای فاز سوم طرح را افزایش دانش فنی، افزایش صادرات محصولات و بالابردن کیفیت مواد غذایی بیان کرد.

 

دکتر افشین در این بازدید که با حضور دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر حسن یزدان‌پناه رییس مرکز تحقیقات و جمعی از مسئولان دانشگاه انجام شد، مرکز تحقیقات سلامت غذا، آزمایشگاه‌‌های جامع، مرکز رشد فناوری‌های دارویی و بیوبانک دانشگاه را مورد بررسی قرار داد.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7702ی.ق

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 147016
کلید واژه