اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/12/22 - 12:53
  • بازدید : 104
  • تعداد بازدید : 95
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
نه به تصادف

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای برای رانندگی ایمن

رعایت برخی از نکات تغذیه‌ای از جمله پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب و نوشیدنی‌های کافئین‌دار در حفظ هوشیاری و تمرکز راننده حین رانندگی نقش مهمی دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بنابر اعلام معاونت غذا و داروی دانشگاه، رعایت برخی نکات تغذیه‌ای پیش از رانندگی در حفظ ایمنی سفر نقش بسزایی دارد؛ به عنوان مثال مصرف غذاهای پرچرب و شیرین، خستگی راننده را افزایش می‌دهد، در حالی‌که میوه‌ها و سبزی‌ها که حاوی آنتی‌اکسیدان هستند، باعث افزایش انرژی و هوشیاری و تفکر و تمرکز بهتر راننده می‌شود.

 

خوردن وعده‌های غذایی کوچک و سالم به جای وعده‌های بزرگ که موجب خستگی و خواب‌آلودگی می‌شود، پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار به دلیل اثر منفی روی ساختار خواب و به هم زدن نظم خواب و مصرف آب کافی از دیگر مواردی بود که معاونت غذا و داروی دانشگاه برای داشتن سفری ایمن به آن اشاره کرده است.

 

همچنین مصرف زیاد مواد غذایی حاوی کربوهیدرات ساده مانند نان سفید، ماکارونی، شیرینی و اسید آمینه تریپتوفان که در مواد غذایی مانند موز، اسفناج، ماهی، جودوسر، شکلات و آلبالو وجود دارد، موجب افزایش سروتونین و نوسان در سطح گلوکز می‌شود و در نهایت خواب آلودگی و بی‌حالی به همراه دارد.

 

برای بزرگنمایی روی عکس کلیک کنید

از سوی دیگر مصرف نمک و شکر زیاد باعث احتباس آب در بدن می‌شود که همراه با بی تحرکی ناشی از رانندگی، باعث افزایش دهیدراسیون، خستگی و خواب‌آلودگی راننده می‌شود.

 

برخی افراد به دلیل ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای نظیر سلیاک، کم کاری تیرویید، دیابت، کم خونی و برخی آلرژی‌ها، بعد از صرف غذا دچار خواب‌آلودگی می‌شوند، بنابراین این افراد باید با احتیاط رانندگی کنند.

 

بر اساس اعلام معاونت غذا و داروی دانشگاه نوع تغذیه راننده عامل بسیار مهمی در کاهش خستگی، سلامتی کوتاه مدت و درازمدت، داشتن واکنش‌های بهتر و قدرت تصمیم‌گیری بهتر، تمرکز و حال روحی بهتر حسن رانندگی است.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7702ی.ق

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 153601
کلید واژه