اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/10/26 - 12:33
  • بازدید : 109
  • تعداد بازدید : 87
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

جایگاه ویژه ایران در بهره‌گیری از دانش پزشکی هسته‌ای

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: کشور امروز در بهترین جایگاه علمی و مهارتی خود در زمینه پزشکی هسته‌ای است و دانش و مهارت متخصصان ایران در سطح بین المللی قابل رقابت است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در نشست خبری رونمایی از پوستر بیست و پنجمین کنگره بین‌المللی پزشکی هسته‌ای ایران که با همکاری مشترک انجمن پزشکی هسته‌ای ایران و دپارتمان پزشکی هسته‌ای دانشگاه، 10 تا 12 اردیبهشت ماه سال آینده برگزار خواهد شد، گفت: این همایش محلی برای به نمایش گذاشتن دستاوردهای سترگ، تجلی دانش فنی، توانایی علمی بالا و خردورزی متخصصان پزشکی هسته‌ای ایران است.

 

به گفته رییس دانشگاه، کشور امروز در بهترین جایگاه علمی و مهارتی خود در زمینه پزشکی هسته‌ای است و دانش و مهارت متخصصان ایران در سطح بین المللی قابل رقابت است.

 

وی با اشاره به اینکه بهره‌گیری از ظرفیت پزشکی هسته‌ای در نظام سلامت به بهترین شکل صورت می‌گیرد، افزود: دانش پزشکی هسته‌ای برای اولین بار در سال 1339 با بررسی کاربرد ید رادیواکتیو در محل دانشکده پزشکی دانشگاه تهران مطرح شد و پس از آن هم در بخش خصوصی هم دولتی به تدریج توسعه پیدا کرد.

 

 

رییس دانشگاه پیشنهاد کرد در جریان جشنواره پزشکی هسته‌ای، جایزه‌ای به نام دکتر صادق نظام مافی بنیانگذار پزشکی هسته‌‎ای و به عنوان فردی که کاربرد ید رادیواکتیو را مطرح کرد، اهدا شود.

 

دکتر زالی با بیان اینکه امروزه کشور در حوزه تشخیص و درمان با استفاده از ظرفیت پزشکی هسته‌ای حرفی برای گفتن دارد، تصریح کرد: تلفیق دانش پزشکی هسته‌ای با تصویربرداری مولکولی یکی از رخدادهای بزرگ جهانی است. تصویربرداری مولکولی در سال‌های آینده جایگاه خود را در پزشکی فرادقیق و شخصی‌سازی شده، همچون پزشکی هسته‌ای، پیدا می‌کند.

 

 

رییس دانشگاه دومین اتفاق بزرگ جهانی را تلفیق روش‌های تصویربرداری به کمک دانش پزشکی هسته‌ای اعلام کرد و گفت: تلفیق PET Scan و CT Scan یا PET Scan با MRI قدرت تشخیصی را چند برابر می‌کند که این فناوری در آینده نزدیک در کشور نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

 

دکتر زالی اظهار کرد: همکاران پزشکی هسته‌ای در سالهای اخیر به ظرفیت هوش مصنوعی نیز توجه ویژه‌ای داشته‌اند. به عنوان مثال در تصویربرداری اسکن قلب گاهی ممکن است تا 20 درصد خطا و تا پنج درصد نبود وضوح تصویر را شاهد باشیم که با بهره‌گیری از دانش هوش مصنوعی قدرت تشخیصی افزایش و میزان خطا به شدت کاهش می‌یابد.

 

 

به گفته رییس دانشگاه، پزشکی هسته‌ای به دلیل ماهیت چندرشته‌ای خود، مستعد بهره‌گیری از دانش هوش مصنوعی است، بنابراین دولت باید برای تامین زیرساخت‌های لازم برنامه‌ریزی کند.

 

وی در ادامه از نقش پررنگ پزشکی هسته‌ای در عرصه درمان از جمله درمان مشکلات مفصلی و متاستازهای استخوانی خبر داد و با اشاره به اهمیت دانش پزشکی هسته‌ای در عرصه تشخیصی گفت: بهره‌گیری از رادیوایزوتوپ‌ها به کمک دانش پزشکی هسته‌ای در حوزه تشخیص کمک بزرگی به نظام سلامت کرده است.

 

 

دکتر زالی در ادامه یادآور شد: برای تامین این تجهیزات پزشکی هسته‌ای به منابع مالی نیاز است، چراکه سیستم‌های سخت افزاری هزینه‌های بالایی دارند و متخصصان در این مسیر نیاز به حمایت مالی دارند.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در بسیاری از بیماری‌ها دانش هسته‌ای به عنوان درمانی انحصاری تلقی می‌شود، بر لزوم برنامه‌ریزی برای جبران کمبود وسایل و تجهیزات که با جزییات در سند پزشکی هسته‌ای ایران قید شده است تاکید کرد.

 

 

دکتر مهستی عمویی عضو هیئت علمی دانشگاه و دبیر اجرایی همایش پزشکی هسته‌ای ایران از تولید پرتوداروهای درمانی در کشور به عنوان یکی از توانمندترین کشورهای منطقه خبر داد و گفت: نیاز است همکاران در این حوزه دانش خود را به‌روز کنند تا با ورود تجهیزات نوین پزشکی هسته‌ای برای ارایه خدمات به مردم خلالی وارد نشود.

 

دکتر محمد علی قدسی راد دبیر علمی همایش پزشکی هسته‌ای ایران نیز از برگزاری این همایش با محوریت ارایه جدیدترین دستاوردهای تشخیصی و درمانی و با حضور مهمانانی از کشورهای آلمان، اتریش و آمریکا به منظور معرفی ظرفیت توریسم درمانی کشور خبر داد.

 

 

در پایان این نشست از پوستر این همایش رونمایی شد.

 

امروز چهارشنبه 26 دی ماه نشست خبری رونمایی از پوستر بیست و پنجمین کنگره بین‌المللی پزشکی هسته‌ای ایران با حضور دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه، دکتر محمدعلی قدسی راد دبیر علمی، دکتر مهستی عمویی دبیر اجرایی جشنواره و جمعی از اصحاب رسانه در تالار شهید بهشتی دانشگاه برگزار شد.

 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 151595
کلید واژه