اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/06/21 - 10:38
  • بازدید : 164
  • تعداد بازدید : 148
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دکتر زالی:

دانشگاه در مسیر احداث پارک علم و فناوری مربیگری می‌کند

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دیدار با متولیان راه‌اندازی پارک علم و فناوری دانشگاه، عنوان کرد: دانشگاه در مسیر احداث پارک علم و فناوری مربیگری می‌کند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم تقدیر از متولیان ایجاد پارک علم و فناوری دانشگاه، هدف از این دیدار را قدرشناسی از اقدامی سخت‌کوشانه با زحمات شبانه‌روزی متولیان آن دانست و گفت: احداث این پارک مدلی چابک، چالاک و غیردیوانسالارانه است و فرآیند راه‌اندازی آن مسیری پرزحمت بود؛ بنابراین تقدیر از افرادی که در این مسیر تلاش کردند، وظیفه ذاتی، اخلاقی و حرفه‌ای است.

 

دکتر زالی بر ضرورت الگو قرار دادن پارک علم و فناوری دانشگاه تاکید کرد و افزود: بارها از زبان محققان برجسته ملی نقل شده است که کشور برای توسعه یافتگی مسیری جز تغییر زیست بوم فناوری ندارد، زیرا عدم اتصال فناوری به زیرساخت‌های آکادمیک، آموزشی و پژوهشی، کشور را دور از قطار پیشرفت نگه می‌دارد.

 

رییس دانشگاه با اشاره به اینکه مسیر ایجاد تغییر در زیست بوم فناوری نهادها و راهبردهایی دارد که یکی از مهم‌ترین و خطیرترین راهبردهای آن احداث پارک علم و فناوری است، گفت: احداث این پارک مصداق حرکت دانشگاه به سمت دانشگاه نسل سوم و گام بلندی در مسیر تغییر زیست بوم و افزایش حساسیت مدیران به موضوع فناوری است که باید به عنوان الگو در نظر گرفته شود.

 

به گفته وی، تجارب جهانی نشان می‌دهد استفاده از مکانیزم پارک فناوری تجربه موفقی خواهد بود.

 

 

دکتر زالی از استقرار 170 پارک علم و فناوری در آمریکا و 366 پارک علم و فناوری در اتحادیه اروپا خبر داد و افزود: اولین پارک در دانشگاه استنفورد در سال 1951 احداث شد که میراث دار این حرکت ارزشمند است. یکی از نوسازترین پارک‌های علم و فناوری هم در کشور سنگاپور با استقرار شرکت‌های چندملیتی کار خود را آغاز کرده است. بنابراین اجرای این طرح به عنوان الگو اهمیت ویژه‌ای دارد.

 

رییس دانشگاه یکی از اهداف احداث پارک علم و فناوری را توسعه اقتصاد دانش بنیان دانست و ادامه داد:  بیش از هر زمان دیگر نیاز است کریدور اقتصاد دانش محور در مسیر کلی اقتصاد کشور ایجاد شود. هدف دوم از ایجاد این فضا، اشتغال زایی تخصصی و حضور افراد برجسته، فارغ‌التحصیلان و فراگیران در عرصه فناورانه است.

 

 

به گفته وی، حلقه اتصال علم و رفع نیازهای جامعه در پارک علم و فناوری است و ساختار پارک به صورت فی‌النفسه بسترهای لازم را برای برطرف کردن نیازهای مردم ایجاد می‌کند.

 

 

 

دکتر زالی توسعه فناوری و انتقال فناوری را دو ویژگی مهم پارک علم و فناوری خواند و تصریح کرد: انتقال فناوری یا TOT در هزاره سوم از طریق راه اندازی پارک علم و فناوری صورت می‌گیرد و پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مسیر مناسبی است.

 

وی عنوان کرد: بسیاری از شرکت‌ها مستاجران ارزشمند دانشگاه هستند، ایجاد بسترهای مواج و شناور برای توسعه شرکت‌ها از وظایف اصلی پارک علم و فناوری است و تاکید بر ماهیت زایشی پارک دارد.

 

دکتر زالی در ادامه توسعه بنگاه‌های کوچک و متوسط (:SME small and medium-sized enterprises) را یکی از راه‌های بهبود اقتصاد کشور به همت وزارت بهداشت و وزارت علوم دانست و گفت: این شرکت‌ها در حوزه فناوری باید توسعه یابند.

 

 

رییس دانشگاه همچنین توسعه برج فناوری، ایجاد پارک جامع فناوری و سلامت، تامین نیروی انسانی، تالیف راهبردها و تکمیل اساسنامه پارک را به عنوان پیشنهاد به معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه ارایه داد.

 

دکتر زالی به دیگر ابعاد مهمی که در مسیر ایجاد پارک علم و فناوری دانشگاه محقق شد اشاره کرد و گفت: همگرایی معاونت توسعه مدیریت و منابع و معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز دستاوردی بود که در این مسیر محقق شد و این رفتار سازمانی باید در سایر پروژه‌ها نیز فرهنگ‌سازی شود، چراکه منجر به تسریع امور خواهد شد.

 

 

دکتر افشین زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه نیز در این نشست احداث پارک علم و فناوری را یکی از افتخارات بزرگ دانشگاه در زمان ریاست دکتر زالی دانست و گفت:  دکتر زالی از همان ابتدای ریاست خود بر ضرورت احداث این مجموعه تاکید داشت و در اولین جلسه هیئت امنای دانشگاه آن را مطرح کرد که در نهایت در سال 1399 این طرح به تصویب رسید.

 

 

وی در ادامه به تلاش‌های تیم سختکوش توسعه و تامین منابع پارک علم و فناوری دانشگاه اشاره کرد و گفت: تمام افراد تیم سه سال متوالی همت کردند و جلسات مستمر برگزار کردند تا اجرای طرح به ثمر بنشیند. در حال حاضر 30 شرکت در پارک مستقر هستند که با افزایش این تعداد به 60 شرکت، مجموع شرکت‌های دانش بنیان در سطح دانشگاه به 300 شرکت خواهد رسید.

 

دکتر زرقی جذب شتابدهنده در زمینه هوش مصنوعی را در پارک اقدامی مهم خواند و گفت: برنامه‌های معاونت به مناسبت هفته پژوهش با محوریت بین‌المللی‌سازی اقدامات فناورانه دانشگاه در حال طرح‌ریزی است و برگزاری نمایشگاه بین المللی فناوری یکی از این برنامه‌هاست.

 

در این دیدار دکتر علی حائری مشاور اجرایی رییس دانشگاه، دکتر رضا خانی جزنی عضو هیئت علمی دانشگاه، دکتر حمیدرضا مقیمی مدیر فناوری و دکتر مجید ملک پور مدیر امور اداری و اجرایی و دکتر پهبد پورشبانان مشاور معاونت تحقیقات و فناوری، مهندس کورش عابدینی مدیر توسعه منابع فیزیکی و امور عمرانی، محمد هادی اخوان مدیر امور پشتیبانی دانشگاه و جمعی از مسئولان و دست‌اندرکاران راه اندازی پارک علم و فناوری دانشگاه حضور داشتند و مورد تقدیر قرار گرفتند.

 

 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 145808
کلید واژه