اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/12/08 - 13:03
  • بازدید : 423
  • تعداد بازدید : 358
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
دکتر زالی:

رشد صنایع غذایی توسعه پایدار را به دنبال دارد

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه توسعه صنایع غذایی توسعه پایدار ایجاد می‌کند، گفت: صنعت غذا یکی از مهم‌ترین صنایع درعرصه‌ اقتصاد جهانی است، این صنعت با تاثیر بر درآمد ناخالص داخلی، اقتصاد پایدار را به دنبال دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکترعلیرضا زالی در نخستین جشنواره دانشجویی کشوری پژوهشی صبا که امروز چهارشنبه هشتم اسفند ماه در دانشکده تغذیه برگزار شد، با اشاره به اینکه این جشنواره بن‌مایه دانشجویی دارد اظهارکرد: نشاط و طراوت، عنصر و بخش جدانشدنی فعالیت‌های دانشجویی است.

 

وی با اشاره به اینکه ریل‌گذاری و برگزاری این جشنواره ضمن تدوین برنامه‌های نوآورانه، به رفع چالش‌های حوزه سلامت کمک می‌کند، افزود: صنعت غذا یکی از مهم‌ترین صنایع درعرصه‌ جهانی حتی در اقتصاد است به شکلی که این صنعت با تاثیر بر درآمد ناخالص داخلی، اقتصاد پایدار را به دنبال دارد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید  بهشتی با اشاره به سیمای چندوجهی صنعت غذا اشاره کرد و گفت: صنایع غذایی ابعاد مختلفی دارد به همین دلیل این حوزه چالش‌های مربوط به خود را دارد.

 

مزرعه تا سفره؛ مسیر دسترسی به غذای سالم

دکتر زالی با بیان اینکه امنیت غذایی مسیر مهم و پیچیده "مزرعه تا سفره" را شامل می‌شود ادامه داد: همین موضوع بر اهمیت و تنوع روند تولید مواد غذایی تاکید دارد، مسئله‌ای که صرفا مربوط به کارخانه‌ها نیست و فازهای مختلف را شامل می‌شود.

 

به گفته وی مواد اولیه، تولید، افزودنی‌ها، نحوه فرآوری، تهیه، توزیع و حمل‌و نقل بخشی از زنجیره تولید و توزیع مواد غذایی است، به طور مثال حتی اگر یکی از حلقه‌های این زنجیره با چالش مواجه شود، تمامی فرآیند دستخوش آسیب خواهد شد.

 

رییس دانشگاه تبخیر و فرسایش خاک را از جمله عواملی دانست که تولید زنجیره غذا را با چالش‌های جدی مواجه می‌کند افزود: استفاده از تکنولوژی‌های مدرن و پایدار، کشاورزی سبز و صنعتی و استفاده از ظرفیت‌های کشاورزی فراسرزمینی راهکار موثری برای جبران کمبود منابع آبی است.

 

 

لزوم بهره‌گیری از منابع صنایع غذایی برای بهبود وضعیت اقتصاد

دکتر زالی با اشاره به اینکه بهود وضعیت اقتصاد از مسیر منابع صنایع غذایی شدنی است، گفت: با استفاده از فناوری و تکنولوژی نوین و رویکرد حمایتی و سیستماتیک می‌توانی سهم بیشتری از صادرات و بازار جهانی را به صنایع غذایی اختصاص داد.

 

وی با بیان اینکه صنعت نانوتکنولوژی با صنایع غذایی آمیخته شده ادامه داد: این فناوری چرخه غذا از تولید تا بسته‌بندی و رسیدن به سفره را شامل می‌شود.

 

رییس دانشگاه اختصاص منابع بیشتر به کشاورزی ارگانیک، با توجه به ظرفیت‌های طبیعی کشور را خواستار شد.

 

دکتر زالی با اشاره به اینکه درسال‌های اخیر صنایع غذایی سیمای متفاوتی به خود گرفته توضیح داد: امروز در دنیا مقوله غذا، خوردن و آشامیدن صرف نیست، بلکه بحث غذاهای فراسودمند مطرح است و استفاده از فراسودمندها به بخش مهمی از زندگی مردم تبدیل شده است.

 

پروبیوتیک‌ و نقش آن در پیشگیری و درمان بیماری‌ها

وی با بیان اینکه ثابت شده است استفاده از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک، نقش موثری در عملکرد دستگاه گوارش و درمان برخی بیماری‌ها دارد، ادامه داد: استفاده از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک‌هایی که با بدن سازگارند در افزایش ایمنی بدن و کاهش مشکلات گوارشی اثرگذار است.

 

به گفته رییس دانشگاه، مقالات متعددی در دنیا با تاکید بر اثرگذاری غذای فراسودمند و پروبیوتیک‌ها در بهبود التهاب دستگاه گوارش، کاهش حملات ms و پارکینسون و یا بهبود شرایط بیماران سرطانی منتشر شده است.

 

دکتر زالی نقش دامپروری در افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای را مورد توجه قرار داد و افزود: تولید منابع پروتئینی آزمایشگاهی با مبدا گیاهی، تکنولوژی نوینی است که در دنیا حرکتی شتابان دارد.

 

ورود هوش مصنوعی صنعت غذا را دچار تحول کرده است

وی ورود هوش مصنوعی به صنعت غذا را تحولی نوین در این حوزه دانست و گفت: پیش‌‌بینی‌های آینده‌نگارانه هوش مصنوعی در بحث تولید، فرآوری وسالم‌سازی بر اساس مشخصه‌های بیولوژیک افراد، صنعت غذا را وارد مرحله جدیدی کرده است.

 

استفاده از فناوری‌های ملی در زمینه تولید مواد غذایی از مبدا تا مصرف از دیگر مواردی بود که رییس دانشگاه بر ضرورت توجه به آن تاکید کرد و ادامه داد: صنعت غذایی سهم 18 تا 19 درصدی و اشتغال 17 درصدی از  صنایع را به خود اختصاص داد، این رقم بسیار بزرگ است.

 

 دکتر زالی با اشاره به اینکه تکانه‌های ارزی صنایع غذایی را بیش از هر صنعت دیگری دستخوش چالش کرده افزود: اجرای سیستم‌های حمایتی، روند مطلوبی بر تسهیل تولید و توزیع مواد غذایی دارد.

 

وی با تاکید بر اینکه صنایع غذایی توسعه پایدار ایجاد خواهد کرد، اهمیت تجاری‌سازی مواد غذایی را مورد توجه قرار داد.

 

رییس دانشگاه با اشاره به اینکه مارکتینگ صنایع غذایی، دانشی تکنیکال و تخصصی است ادامه داد: بخش مهمی از اقتصاد صنایع غذایی وابسته به آرندی است بنابراین باید پیوست‌های مدیریتی در دستور کار و غذا دارای تنوعی رقابت‌پذیر باشد.

 

غذا میراث کشورهاست

دکتر زالی به سابقه طولانی ایرانیان در تولید غذا اشاره کرد و افزود: دیپلماسی غذا در دنیا موضوع مهمی برای سازمان یونسکو تلقی می‌شود، این جریان بخشی از میراث کشورها است.

 

دکتر امیرمحمد مرتضویان رییس انستیتو تخقیقات تغذیه و صنایع غذایی و رییس دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه  نیز در این جشنواره با اشاره‌ به اینکه علوم تغذیه و دسترسی به تکنولوژی تولید صنایع عذایی سالم، علمی مهم و رشته دانشگاهی بزرگی در تمام دنیا محسوب می‌شود اظهار کرد: سلامت عمومی جامعه در گروی تولید و‌استفاده غذای سالم است.

 

رییس این جشنواره موضوع امنیت غذا را مورد توجه قرار داد و‌ توضیحاتی درباره تاریخچه‌ تاسیس و‌ ایجاد اولین دانشکده صنایع غذایی در کشور ارایه داد.

 

دکتر مرتضویان با بیان اینکه رقابت‌ها در سه مقطع در این جشنواره انجام خواهد شد، گفت: از شرکت‌کنندگان منتخب به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر، قدردانی خواهد شد.

 

وی تاکید کرد: این جشنواره با تمرکز بر اهمیت صنایع غذایی، بهداشت و ایمنی به نام صبا نامگذاری شده است.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، نخستین جشنواره دانشجویی کشوری پژوهشی صبا توسط انستیتو تخقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور و با همکاری کمیته تحقیقات فناوری دانشجویی دانشگاه و با هدف انگیزش تحقیقات و فناوری دانشجویی در حوزه صنایع غذایی هشتم اسفندماه در دانشکده تغذیه و صنایع غذایی برگزار شد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: س.ق ۷۷۰۱

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 152998
کلید واژه