لزوم هوشمندسازی نظارت و ارزیابی فناوری اطلاعات دانشگاههای علوم پزشکی
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با بیان اینکه باید با نرم افزارهای پیشرفته نظارت و ارزیابی را هوشمند کنیم، گفت: حرکتها در حوزه فناوری اطلاعات باید یکپارچه باشد و دانشگاههای علوم پزشکی کل کشور در هماهنگی کامل با وزارت بهداشت یک رویکرد منسجم و همه جانبه را اتخاذ کنند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، یکشنبه 13 اسفندماه نشست مدیران فناوری اطلاعات دانشگاههای علوم پزشکی کل کشور با حضور دکتر محمود خدادوست معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر سیدرضا مظهری رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، دکتر نیما اختر دانش معاون فنی مرکز مدیریت آمار و فن آوری اطلاعات وزارت بهداشت و مدیران فناوری اطلاعات دانشگاههای علوم پزشکی کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در تالار امام علی (ع) برگزار شد.
دکتر مظهری رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با اشاره به اینکه طبق اصل نود و چهارم (۹۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده ۱۹۷ قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با اجرای لایحه برنامه پنجساله هفتم پیشرفت روبهرو هستیم، گفت: تبادل خدمات سامانهها صرفا بر بستر درگاه مرکز ملی تبادل اطلاعات کشور صورت خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه با نظام رگولاتوری اپراتوری سلامت دنبال تولید خرد نیستیم بر ضرورت تدوین قوانین مشخص در این حوزه تاکید کرد.
دکتر مظهری در ادامه سخنان خود با اشاره به این که برای ارتقای کیفیت خدمات، کاهش هزینهها و افزایش رضایمندی بیماران باید اقداماتی صورت گیرد، اظهار کرد: وزارت بهداشت مکلف است با هدف ایجاد نظام هوشمند اطلاعات سلامت و استقرار کامل پزشک خانواده و نظام ارجاع در بستر الکترونیکی ظرف دو سال از لازم الاجرا شدن این قانون با آماده سازی مراکز امن داده و استقرار امضای الکترونیکی اقدام نماید.
وی بر لزوم بهبود و گسترش ساختار فعلی برای پاسخگویی به نیازها تاکید کرد و گفت: باید در این فناوری اطلاعات صاحب ابتکار و نوآوری باشیم تا خدمات نظام سلامت با حداکثر سرعت و با الگوی دسترسی عادلانه هوشمند به مردم ارایه شود.
رییس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با بیان اینکه باید با نرم افزارهای پیشرفته نظارت و ارزیابی را هوشمند کنیم، گفت: حرکتها در حوزه فناوری اطلاعات باید یکپارچه باشد و دانشگاههای علوم پزشکی کل کشور در هماهنگی کامل با وزارت بهداشت یک رویکرد منسجم و همه جانبه را اتخاذ کنند.
در ادامه این مراسم دکتر اختر دانش معاون فنی مرکز مدیریت آمار و فن آوری اطلاعات وزارت بهداشتگفت: متناسب با زیست بوم رگولاتوری و اپراتوری نیازمند آن هستیم که چینش نیروی انسانی فعال در حوزه فناوری اطلاعات و فرایندهای جاری در مدیریت مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت را بازآرایی کنیم تا متناسب با آن نقش افراد مشخصتر و تعیین کننده تر در قبال برنامههای مرتبط با نظام شکل بگیرد.
وی ادامه داد: اساسا هر دادهای تولید میشود باید مشخصا کامل و واضح به سمت پرونده الکترونیک سلامت مرج ( همخوانی) شود و پرونده را تکمیل کند.
دکتر اختر دانش با اشاره به اینکه با تحول شگرف و تغییر چندین پارادایم در نظام سلامت روبهرو هستیم، یادآور شد: بازآرایی داخلی در بحث چینش مجدد نیروها در مرکز فناوری اطلاعات در وزارت بهداشت شکل گرفته و افراد با ابلاغهای داخلی در ذیل هشت کارگروه مختلف معرفی شدهاند.
وی درباره این هشت کارگروه توضیح داد: با کارگروه استانداردها و فرایندهای نظام سلامت، کارگروه اعتباربخشی و صدور مجوزها و گواهینامهها، دبیرخانه رگولاتوری نظام سلامت، کارگروه سطوح دسترسی و مکانهای ارایه خدمت، کارگروه زیرساخت و امنیت، کارگروه توسعه سرویسها و درگاه تبادل، کارگروه مرتبط با حاکمیت پالایش دادههای نظام سلامت، کارگروه مدیریت پروژه و کارگروه فرایندهای داخلی مرکز، شکلدهی مجددی در ارایه خدمات نظام سلامت صورت خواهد گرفت.
معاون فنی مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت ادامه داد:هر کارگروه به مثابه قطعه پازلی از یک تصویر بزرگ عمل میکند و کارکرد کارگروههای مختلف مکمل همدیگر خواهند بود.
دکتر اختر دانش اظهار امیدواری کرد با زیرساختهای قانونی و با الزامآور شدن قانون برنامه هفتم از ابتدای سال آینده و آییننامههای مرتبط در دولت بتوانیم در این زیست بوم جدید که خدمات بیشتری در مراقبت از بیماران و شهروندان ارایه خواهد داد قدم برداریم.
وی گفت: در ساختار جدید اصل بر تعامل سازنده، تشریک مساعی و همکاری هدف گرا، دقت و تضمین کیفیت در انجام امور و پاسخگویی در مقابل عملکرد خواهد بود.
در خاتمه این مراسم با اهدای لوح تقدیر و هدیه به رسم یادبود از زحمات مدیران آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه های علوم پزشکی کشور تقدیر شد.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7705ن.ق