نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان
مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، تغذیه صحیح همراه با دستیابی به وزن مناسب را یکی از عوامل موثر در پیشگیری از بروز سرطان برشمرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دکتر مینا کاویانی مسئول آموزش همگانی انستیتو با اشاره به شعار هفته ملی مبارزه با سرطان 1402 گفت: امسال شعار پویش ملی مبارزه با سرطان " من مسئولم برای پیشگیری از سرطان خودم ، خانواده ام و جامعه ام " انتخاب شده است.
به گفته وی با اصلاح یا اجتناب از عوامل خطر سرطان زا و اجرای توصیههای پیشگیری می توان از بروز 30 تا 50 درصد مرگهای ناشی از سرطان جلوگیری کرد. همچنین با تشخیص زودهنگام و مدیریت بیماری می توان بار بیماری سرطان را کاهش داد.
دکتر کاویانی پیشگیری را مقرون به صرفهترین راهکار بلندمدت برای کنترل سرطان برشمرد.
وی با اشاره به نقش تغذیه در پیشگیری از سرطان خاطرنشان کرد: تغذیه صحیح همراه با رسیدن به وزن مناسب یکی از عوامل موثر در پیشگیری از بروز سرطان است.
این کارشناس تغذیه تاکید کرد: انتخاب نان و غلات کامل سبوسدار ضمن کمک به کاهش دریافت انرژی با داشتن فیبر غذایی به دفع مواد مضر خورده شده از بدن کمک میکند.
دکتر کاویانی برای رسیدن به وزن سلامت، پرهیز از خوردن قندهای ساده و انواع چربیها به ویژه چربیهای اشباع و جامد حیوانی را توصیه کرد و گفت که در کاهش وزن بسیار کمککننده است.
به گفته وی استفاده از انواع سبزی و میوه تازه در برنامه غذایی روزانه به دریافت ویتامینها، مواد معدنی، آب و فیبر غذایی کمک می کنند.
این کارشناس تغذیه یادآور شد: برخی ویتامینها نظیر ویتامینC دارای نقش آنتیاکسیدانی نیز هستند و با خنثی کردن رادیکالهای آزاد، در پیشگیری از سرطان موثرهستند.
به گفته وی فیبر غذایی موجود در سبزیها و میوه ها نیز موجب عملکرد بهتر دستگاه گوارش به ویژه رودهها می شود.
دکتر کاویانی به افراد توصیه کرد تا حد امکان از گوشتهای سفید و کم چرب استفاده کنند. روزانه به اندازه یک سوم لیوان حبوبات پخته در برنامه غذایی خود داشته باشند تا ضمن مصرف پروتئین گیاهی از مزایای فیبر غذایی آن نیز بهرهمند شوند.
وی استفاده از شیر و لبنیات کم چرب را در کاهش وزن موثردانست و افزود: پروتئین با کیفیت بالای موجود در لبنیات و شیر کم چرب و ویتامینهای B12, B6 و موادمعدنی نظیر کلسیم و فسفر برای عملکرد بدن بسیار مفید است.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه در ادامه سخنان خود گفت: مواد غذایی فرآوری شده کارخانهای(انواع سوسیس و کالباس) و لبنیات پرچرب دارای اسیدهای چرب ترانس هستند که از عوامل ایجادکننده سرطان محسوب می شوند و باید از مصرف آنها خودداری کرد.
وی آنتی اکسیدانها را موادی برشمرد که به مقابله با رادیکالهای آزاد می پردازند و گفت: برخی ویتامینها مانند ویتامین C و پیش ساز ویتامین A (بتاکاروتن) و دسته ای از مواد معدنی مانند سلنیوم در فعالیتهای آنتیاکسیدانی شرکت دارند.
به گفته دکتر کاویانی سبزیها و میوهها به واسطه داشتن انواع ویتامینها، مواد معدنی و رنگدانههای گیاهی سلامتیبخش، برای پیشگیری از سرطان بسیار مفید و موثر هستند و هرقدر پررنگتر باشند خواص سلامتی بخش بیشتری دارند.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه، فعالیت بدنی منظم را از دیگر مواردی برشمرد که به همراه تغذیه درست در پیشگیری از سرطان موثر است و هموطنان را به آن توصیه کرد.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع