اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/08/29 - 15:45
  • بازدید : 589
  • تعداد بازدید : 505
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
با اهدای دستگاه‌های ضروری تحقق یافت؛

همکاری سازمان بهداشت جهانی و نروژ با دانشگاه برای درمان مسمومیت‌ها

سازمان بهداشت جهانی (WHO) در قالب پروژه‌ای با مشارکت بیمارستان آموزشی اسلو نروژ دستگاه‌های تنفسی و اقلام ضروری مورد استفاده در تحقیقات مرتبط با درمان مسمومیت‌ها با متانول، منوکسیدکربن، داروهای بیهوشی گازی را به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اهدا کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی دردیدار با سفیرنروژ و ارتباط زنده‌ای که با دانشگاه اسلو نروژ انجام شد، کشور نروژ را یکی از پرآوازه‌ و استانداردترین نظام‌های سلامت جهانی دانست و همکاری متقابل دانشگاه با نروژ را برای ارتقای سلامت کشور ضروری ذکر کرد.

 

وی افزود: نروژ دستاوردهای برجسته‌ای در زمینه‌های تخصصی، آموزشی و پژوهشی دارد، بنابر این باید ضمن همکاری متقابل از وضعیت موجود بیشترین بهره علمی را به دست آوریم.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با تاکید بر اینکه کشور نروژ در حوزه پوشش همگانی سلامت، از برجسته‌ترین نظام‌های چند لایه امنیت و سلامت برخوردار است، اضافه کرد: لازم است برای ارتقای شاخص‌های سلامت محور از تجارب ارزشمند این کشور استفاده کنیم.

 

دکتر زالی از نظام منحصربه‌فرد ادغام یافته دانشگاه در حوزه آموزش علوم پزشکی خبر داد و گفت: این نظام آموزشی زمینه رشد و تعالی دانشگاه و نسل سومی شدن را تسهیل خواهد کرد.

 

وی به زمینه‌های همکاری مشترک سلامت محور بین ایران و نروژ اشاره کرد و ادامه داد: ایران تلاش زیادی برای تقویت زیرساخت‌های حوزه سلامت کرده و در این زمینه همواره پیشگیری را مقدم بر درمان دانسته است.

 

رییس دانشگاه با بیان اینکه توجه به اولویت‌های نظام مراقبت اولیه در سلامت و اجرای مدلی متمرکز در دستورکار حوزه درمان و بهداشت کشور است، از زمینه‌های مشترک همکاری علمی و فرهنگی بین ایران و نروژ خبر داد و این مهم را راهکار مناسبی برای تقویت همکاری‌ها عنوان کرد.

 

ضرورت افزایش همکاری‌های علمی بین دوکشور درحوزه پیشگیری و درمان بیماری‌های غیرواگیر، مشکلات قلبی و عروقی، معلولیت‌ها و در نتیجه کاهش مرگ و میر و افزایش کیفیت زندگی بخش دیگری از صحبت‌های دکتر زالی را به خود اختصاص داد.

 

وی با تاکید براینکه چهره بیماری‌ها ضمن شیوع بیماری‌های نوظهور، تغییرات اقلیمی و گرمایش کره زمین دگرگون شده اضافه کرد: این مهم  که مثال ملموس آن کووید 19 است، پزشکان را در سطح جهانی با چالش‌های فراوانی مواجه کرده است.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه درمان سرطان به عنوان بیماری که بارسنگینی بر دوش نظام سلامت وارد کرده، یک مطالبه جهانی است، اضافه کرد: در کشور نروژ یکی از سرطان‌هایی که شیوع بالایی دارد، سرطان ریه است.

 

وی با بیان این که بیمارستان مسیح دانشوری دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه درمان و پیشگیری از سرطان‌های ریه دستاوردهای ارزشمندی در اختیار دارد، نسبت به تعامل دو کشور برای دسترسی به آخرین یافته‌های علمی در این حوزه اعلام آمادگی کرد.

 

پژوهش در زمینه بیماری‌های منتقله از طریق غذا و آب و هوا، بخش دیگری از سخنان دکتر زالی را به خود اختصاص داد.

 

وی اظهار امیدواری کرد که ضمن ارتقای روابط دوطرفه بین ایران و نروژ بتوانیم گامهای موثری برای ارایه خدمات باکیفت‌تر سلامت برداریم.

 

رییس دانشگاه در ادامه در باره زمینه‌های مشترک همکاری بین دوکشور مواردی را مطرح کرد و توضیح داد: دانشمندان این دانشگاه در زمینه سم‌شناسی و مسمومیت‌ها تجربه‌ها و یافته‌های علمی زیادی دارند، همچنین این دانشگاه در دو بیمارستان و مرکز مجهز تخصصی بیماران دچار مسمومیت را تحت درمان قرار می‌دهد.

 

وی دو فاکتور گاز مونوکسیدکربن و الکل سمی را مهمترین عوامل مسمومیت‌ها در کشور عنوان کرد و ادامه داد: استفاده از بخاری‌هایی که با روش‌های غیراستاندارد نصب می‌شوند و مسمومیت با مشروبات تقلبی و جعلی حاوی متانول بیشترین دلیل مراجعه مسمومان را به خود اختصاص می‌دهد.

 

دکتر زالی همکاری ایران با نروژ در زمینه درمان مسمومیت‌ها و درمان‌های اکسیژنی را راه‌حل موثری برای کاهش نارسایی اندام و یا مرگ و میر ناشی از مسمومیت عنوان کرد.

 

سیگوالد هاگ سفیر نروژ در ایران نیز در این نشست بر ضرورت افزایش ارتباطات و همکاری‌های علمی بین دو کشور تاکید کرد و درباره تجهیزات اهدا شده از سوی نروژ به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: اهدای تجهیزات از سوی بیمارستان آموزشی اسلو نروژ برای مبارزه و درمان ناشی از مسمومیت‌ها، تنها اهدای تجهیزات نیست بلکه نشان از مسئولیت‌پذیری مشترک و اهمیت به سلامت تک تک شهروندان جامعه است.

 

وی با تاکید بر اینکه همکاری علمی و کمک به سلامت فراتر از مناسبات بین کشورها و مرزهاست، ادامه داد: کشور نروژ به تعهدات بشردوستانه خود و پشتیبانی از شرکای هم‌پیمان در سازمان بهداشت جهانی و سازمان ملل پایند است.

 

سفیر نروژ در ایران از اقدامات بشر دوستانه بیمارستان اسلو نروژ و همتایان ایرانی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی قدردانی کرد و گفت: امروز شاهد تلاشی مستمر و گروهی برای بهبود اقدامات سلامت محور بودیم.

 

وی تاکید کرد: دسترسی به عدالت در سلامت و انجام فعالیت‌های علمی مشترک مهمترین پادزهر برای خاتمه‌ خصومت بین کشورهاست.

 

سفیر نروژ در ایران، ضمن تاکید بر جنبه بشردوستانه اهدای این تجهیزات و داروها عنوان کرد که کشور نروژ خود را نسبت به حمایت از بیماران نیازمند در ایران متعهد می‌داند.

 

دکتر سید جعفر حسین نماینده سازمان جهانی بهداشت در جمهوری اسلامی ایران نیز در این مراسم با بیان اینکه سلامت حوزه‌ای است که روابط کشورها را به یکدیگر نزدیکتر می‌کند اضافه کرد: پاندمی کرونا یکی از مصادیق بارز این موضوع است.

 

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران یکی از شرکای کلیدی در حوزه سلامت جهانی است خاطرنشان کرد: ایران در حوزه سلامت ابتکارات فراوانی دارد که می‌تواند این کشور را هم تراز کشورهای توسعه یافته قرار دهد.

 

نماینده سازمان جهانی بهداشت از مهاجرت بیش از پنج میلیون پناهنجو به ایران خبر داد و افزود: سیستم بهداشتی درمانی ایران ارایه خدمت به پناهندگان را دردستور کار دارد و در این میان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به عنوان یکی از مراکز علمی معتبر و پیشرو، ارایه بیشترین خدمات سلامت محور را در دستور کار دارد.

 

وی در ادامه از تلاشهای دانشگاه در راستای ارایه خدمات بهداشتی درمانی به مردم و کشورهای همجوار قدردانی کرد و ادامه داد: بی‌تردید سلامت عمومی و همکاری علمی بین کشورها فراتر از موضوعات قومیت، نژاد و مذهب است و این مسئولیتی بردوش مدیران ارشد در کشور است.

 

وی ضمن تاکید بر نقش حیاتی همکاری‌های بین‌المللی، به ویژه در شرایط تحریم‌، بر اهمیت تحقیقات مشترک در تقویت ظرفیت‌ها و انتقال دانش میان کشورها و مؤسسات دانشگاهی تاکید کرد.

 

 دکتر جعفر حسین خاطرنشان کرد که این سازمان از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی در سطح کشور در زمینه استفاده از تجهیزات اهدایی و ارایه مشاوره فنی در اجرای پروژه‌های تحقیقاتی به حمایت خود ادامه خواهد داد.

 

دکتر حسین حسینیان عضو هیئت علمی گروه سم‌شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز در این نشست ضمن قدردانی از همکاری دانشگاه اسلو نروژ اظهار امیدواری کرد که همکاری‌های علمی بین دوکشور ادامه دار باشد.

 

در ادامه این نشست اساتید دانشگاه اسلو نروژ نیز بر نقش همکاری‌های علمی و تجهیزاتی برای بهبود شرایط در زمینه سلامت مردم می‌تواند تاکید کردند.

 

دکتر نوت هودا نماینده بیمارستان اسلو نیز طی پیامی ویدئویی این همکاری نزدیک با سازمان جهانی بهداشت را مهم ارزیابی کرد.

 

 وی همچنین تعهد موسسات تخصصی و آکادمیک در ایران را ستود و ابراز امیدواری کرد که این اقلام اهدایی به درمان بهتر مسمومان با متانول کمک کند.

 

نماینده بیمارستان اسلو در ادامه  گفت: نتایج مثبت این تلاش مشترک گواهی  بر قدرت همکاری‌ بین‌المللی در غلبه بر چالش‌های حوزه سلامت و نقش آن در نجات جان‌ها و تقویت نظام‌های سلامت در سراسر جهان خواهد بود.

 

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، سازمان بهداشت جهانی(WHO) در قالب پروژه‌ای با مشارکت بیمارستان آموزشی اسلو نروژ دستگاه‌های تنفسی و اقلام ضروری مورداستفاده در تحقیقات مرتبط با درمان مسمومیت متانول را به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اهدا کرد.

 

هدف از این برنامه مشترک تاثیر بر تولید جهانی دانش و تقویت همکاری میان موسسات علمی در سطح جهان است.

 

 همکاری بین دانشگاه اسلو و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نشانگر گامی برای ارتقای خدمات بهداشتی و بشردوستانه در جمهوری اسلامی ایران است، این همکاری، با تقویت ظرفیت کشور در زمینه کارآزمایی‌های بالینی در حوزه درمان مسمومیت متانول، یکی از نیازهای عمده مراقبت درمانی در منطقه را پاسخ خواهد داد.

 

 این پروژه با هماهنگی میان بخش‌های مختلف، از جمله بخش درمان، موسسات علمی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان جهانی بهداشت (در سه سطح کشوری، منطقه‌ای و جهانی) به انجام رسید و در آن تمامی جوانب از جمله حقوقی، فنی و تدارکاتی مدنظر قرار گرفته بود.

 

 دستگاه‌های تنفسی و آنتی‌دوت‌ها طی مراسمی امروز 29 آبان 1402به طور رسمی به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اهدا شد، این مراسم با حضور رییس و معاونان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، سفیر نروژ در ایران، نمایندگانی از وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت، سازمان جهانی بهداشت و هماهنگ‌کننده مقیم سازمان ملل و با حضور مجازی نمایندگان دانشگاه اسلو، برگزار شد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 135124
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.