اخبار

  • تاریخ انتشار : 1405/03/09 - 08:19
  • بازدید : 275
  • تعداد بازدید : 252
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

افتتاح نهمین مرکز سراج دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

نهمین مرکز سراج دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با هدف ارایه خدمات تخصصی، پیشگیری و درمان در حوزه سلامت روانی افتتاح شد.

به گزارش روابط‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و به نقل از معاونت بهداشت، معاون بهداشت دانشگاه در آیین افتتاح مرکز سراج تراب تحت پوشش مرکز بهداشت شمال تهران، نظام شبکه‌های بهداشت را به عنوان نقطه قوت ساختار سلامت کشورعنوان کرد و یادآور شد: در این ساختار مردم در اقصی نقاط کشور با کمترین فاصله زمانی و مکانی به خدمات سلامت دسترسی دارند.

 

دکتر سید سعید هاشمی نظری با بیان این که بیش از 180 برنامه سلامت محور در این ساختار برای همه سنین از قبل از تولد تا کهنسالی ارایه می‌شود، برنامه‌های حیطه سلامت روانی اجتماعی را بخش مهمی از این خدمات عنوان کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از اختلالات و بیماری‌های مرتبط با سلامت روان چند عاملی هستند و در بستر عوامل اجتماعی شکل می‌گیرند، لذا کنترل این بیماری‌ها علاوه بر مشاوره و درمان نیازمند مدیریت عوامل اجتماعی موثر بر سلامت است.

 

معاون بهداشت دانشگاه با بیان این که مراکز سراج در بستر مراقبتهای بهداشتی اولیه (PHC) تعریف شده‌اند یادآور شد: این مراکز علاوه بر ارایه خدمات تخصصی و پیگیری مداوم بیماران با همکاری سایر ارگانها، مداخلاتی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی انجام می‌شود.

 

 

دکتر هاشمی نظری با اشاره به آمار مراجعان مراکز خدمات جامع سلامت و مراکز سراج به نقش تاثیرگذار مشاوره های روانشناسی در این مراکز اشاره کرد و گفت: خدمات سلامت روان و مشاوره‌های انجام شده موجب کاهش قابل توجه رفتارهای خود آسیب‌رسان و جلوگیری از تکرار آن‌ها شده است.

 

وی با بیان اینکه برای تاثیرگذاری خدمات سلامت روان، به همکاری همه نهادها نیازمندیم، خواستار فعال‌تر شدن کمیته‌های بین بخشی سراج در شهر و شهرستان‌های استان تهران ذیل فرمانداری‌ها شد.

 

در ادامه دکتر محمدرضا شالبافان مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، اظهار کرد: مراکز سراج بخشی از ساختار شبکه بهداشت و درمان کشور است که در راستای تسهیل نظام ارجاع و ارایه خدمات جامع و رایگان در حوزه‌های سلامت روانی اجتماعی گسترش می‌یابند.

 

 

وی شروع فعالیت این مراکز را از مناطق کمتر برخوردار عنوان کرد و گفت: در ده سال گذشته این مراکز بر مبنای فرهنگ و امکانات کشور شکل گرفت و طی سالهای اخیر گسترش قابل توجهی داشته است. مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت نقطه قوت سراج را همکاری بین بخشی عنوان کرد.

 

وی با بیان این که طرح سراج با حمایت شورای اجتماعی کشور و همکاری وزارت کشور اجرا می‌شود، بر نقش تاثیرگذار فرمانداری‌ها، استانداری‌ها و سایر نهادها از جمله بهزیستی، کمیته امداد، هلال احمر و آموزش و پرورش برای مداخلات مؤثر در پیشگیری و درمان اختلالات روانی اجتماعی تاکید کرد.

 

دکتر شالبافان با اشاره به این که مراکز سراج به‌عنوان الگویی موفق در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی نیز مورد توجه واقع شده‌اند اظهار کرد: فعالیت این مراکز موجب کاهش موارد اقدام به خودکشی، کاهش نرخ بستری بیماران روان‌پزشکی در مناطق تحت پوشش و تداوم مراجعات برای برخورداری از خدمات سلامت روان شده است.

 

به گفته وی در حال حاضر 9مرکز سراج در محدوده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 17 مرکز در استان تهران و 117 مرکز در کشور خدمات تخصصی سلامت روان را ارایه می‌کنند.

 

مهندس عبدالرضا چراغعلی مدیرکل مرکز امور اجتماعی استان تهران نیز در سخنانی با اشاره به آسیب های اجتماعی مختلف بر بهره‌گیری از ظرفیت مراکز سراج برای ارتقای سلامت روان خانواده‌ها و افرادی که در معرض آسیب چالش های اجتماعی قرار گرفته است تاکید کرد.

 

 

وی با اشاره به اجرای برنامه‌های محله محور خاطرنشان کرد: نهادهای خیریه، مساجد، مراکز درمانی خصوصی و سایر اماکن عمومی می‌توانند خدمات ارایه شده در مراکز سراج را به مردم معرفی کنند.

 

دکتر فریبا ملاجعفری رییس مرکز بهداشت شمال تهران نیز به ارایه گزارشی از ساختار ارایه خدمت در مناطق تحت پوشش این مرکز پرداخت.

 

 

وی یادآور شد: مرکز بهداشت شمال تهران با داشتن بیش 2 میلیون و 100 هزار نفر جمعیت و 64 مرکز خدمات جامع سلامت و پایگاه بهداشتی بیشترین جمعیت را در سطح کشور تحت پوشش دارد.

 

رییس مرکز بهداشت شمال با اشاره به آغاز فعالیت تدریجی مرکز سراج تراب از شهریورماه سال گذشته و امار پرونده‌های فعال گفت: علی‌ر‌‌غم شرایط جنگی با هماهنگی‌‌های انجام شده روند ارجاعات به این مرکز رو به بهبود است.

 

وی با بیان این که بیش از هزار مدرسه تحت پوشش مرکز بهداشت شمال قرار دارد از اقدامات آموزش پرورش مناطق محدوده این مرکز قدردانی و اظهار امیدواری کرد با همکاری همه نهادها گام‌های موثری در راستای ارتقای سلامت روانی اجتماعی مردم منطقه برداشته شود.

 

 

در حاشیه آیین افتتاح مرکز سراج در نشستی با حضور مدیرکل دفتر سلامت روانی اجتماعی وزارت و معاون بهداشت دانشگاه از کارشناسان سلامت روان دانشگاه با توجه به خدمات ارایه شده در طول جنگ تحمیلی سوم قدردانی شد و کارشناسان دغدغه‌های و انتظارت خود را مطرح کردند.

 

 

در آیین افتتاح نهمین مرکز سراج دانشگاه که صبح سه شنبه برگزار شد، مدیرکل مرکز امور اجتماعی استان تهران، مدیرکل دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، معاون بهداشت دانشگاه و جمعی از مدیران ارشد و مسئولان و کارشناسان استانداری، آموزش پروش، اداره ورزش و جوانان، اداره آسیب‌های اجتماعی، معاونت‌های درمان و بهداشت و سلامت و امنیت غذایی (ساغ) دانشگاه نیز حضور داشتند.

 

 

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام/

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 172167
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.