اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/10/18 - 23:43
  • بازدید : 348
  • تعداد بازدید : 332
  • زمان مطالعه : 19 دقیقه

برگزاری تجمع دانشگاهیان در محکومیت جنایات تروریستی شهدای کرمان

تجمع دانشگاهیان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با حضور اعضای هیئت رییسه، اساتید، دانشجویان، مدیران و کارکنان دانشگاه در محکومیت جنایات تروریستی گلزار شهدای کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه ضمن ابراز همدردی دانشگاهیان این دانشگاه با خانواده‌های معظم شهدای حادثه تلخ و اندوهبار تروریستی کرمان و با آرزوی شفای عاجل برای مجروحان این حادثه تلخ، متذکر شد: علی رغم اینکه تلخی‌های فراوانی از این حادثه دهشتناک تروریستی حاصل شد، اما چند نکته مهم در حواشی این موضوع قابلیت بحث و تبادل نظر دارد که در نوع خود بسیار مهم است. 

 

وی ادامه داد: اولین موضوع، بحث مدیریتی است که نشان می‌دهد در صورت مهیا بودن زیرساخت‌های درمانی مکفی، مناسب و کارا در حوادثی از این قبیل می‌توان از بروز افزایش تعداد شهدا به طور منطقی و کاملا اجرایی کاست. 

 

دکتر زالی ادامه داد: حضور گسترده کادر سپیدپوش، زحمت‌کش و خدوم دانشگاه علوم پزشکی کرمان در ساعات اولیه و انجام برخی از رکوردهای ستودنی از جمله انجام 110عمل جراحی در عرض دو ساعت، پذیرش سریع و انجام تریاژ علمی و فنی در ساعات اولیه، هماهنگی درون‌بخشی و درون استانی، مشارکت بخش‌های غیردانشگاهی از جمله بخش‌های خصوصی در این حادثه تلخ از جمله مواردی است که نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی در مواقع مورد لزوم چگونه می‌تواند به نجات هموطنان ما در حوادث این‌چنینی کمک شایان توجهی کند. 

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: با توجه به اینکه استان کرمان و دانشگاه علوم پزشکی کرمان در سال‌های گذشته نیز به دلیل پاسخگویی و میزبانی شایسته سایر بیماران ارجاعی از استان‌های جنوبی و جنوب شرقی همواره از نظر علمی، اجرایی و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی فراتر از یک استان عمل کرده است، در این حادثه تلخ چنین تجربه‌ای به مجموعه همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی کرمان کمک کرد تا در ساعات اولیه با تلاش ستودنی بر این مسئله فایق آیند. 

 

وی ادامه داد: حال و هوای تیم درمانی، مشارکت همه جانبه دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، اعلام سریع و اضطراری تیم‌های امدادی از سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی، حضور به موقع و سریع وزیر محترم بهداشت در محل حادثه یادآور روزهای به یادماندنی حضور تیم‌های اضطراری دفاع مقدس بود که تجربه گرانبها در عرصه بهداشت و درمان کشور بوده و نشان داده است که تیم‌های بهداشتی و درمانی همانند آن روزهای حماسه آفرینی دفاع مقدس در چنین حوادثی در کنار مردم چگونه می‌توانند حضوری موثر و کارا داشته باشند. 

 

دکتر زالی اضافه کرد: در کنار همکاران سختکوش بهداشت و درمان علوم پزشکی کرمان حضور همکاران بخش خصوصی بار دیگر نشان داد که در روزهای سخت و تلخ این همکاران نیز در کنار مردم خواهند ایستاد و به ارایه خدمات خود ادامه خواهند داد. 

 

وی تاکید کرد: نگاه مهربانانه و مهرورزانه به بخش خصوصی که همواره مورد تاکید بوده است حاکی از آن است که در روزهای سخت و تلخ بخش خصوصی هیچگاه در کنار مردم بودن را رها نخواهد کرد و در ساعات بسیار سخت و تلخ و اندوهبار در کنار مردم نقش چشمگیر و موثر ایفا خواهد کرد. 

 

دکتر زالی ادامه داد: حضور موثر بخش خصوصی کرمان در کسوت بیمارستان‌های خصوصی و میزبانی از بیماران و مجروحان در کنار همکاران پرتلاش دانشگاه علوم پزشکی کرمان بار دیگر نشان دهنده مودتی است که در بخش‌های مختلف ارایه خدمات کشور در حوزه بهداشت و درمان متجلی است و در مواقع اضطراری و مورد لزوم همه عزیزان به صورت متمرکز، هماهنگ و همگرا در عرصه‌های مقابله با این چنین حوادثی مشارکت خواهند کرد. 

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: داستانی که در حماسه‌آفرینی سپیدپوشان بهداشت و درمان در روزهای سخت کرونایی شاهد جدی آن بود‌ه‌ایم. 

 

دکتر زالی در ادامه به آمادگی تیم‌های درمانی، علمی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اشاره کرد که در همان ساعات اولیه بعد از تماس وزیر بهداشت اشاره کرد و گفت: چندین تیم متشکل از جراحان عروق، جراحان عمومی، همکاران ارتوپد، همکاران جراحی اعصاب، همکاران بیهوشی و تیم‌های مختلف اعلام آمادگی کردند تا در قالب تیم‌های مورد لزوم اعزام شوند. 

 

وی یادآور شد: اگرچه بالغ بر 20 نفر از اساتید و همکاران ما در بیمارستان‌های مختلف دانشگاه اعلام آمادگی برای اعزام به منطقه کرمان را در همان ساعات اولیه کردند، اما بعد از اعزام اولین گروه متشکل از پنج نفر از همکاران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به دلیل آنکه به حضور آنان نیاز نبود، گروه‌های بعدی اعزام نشدند. 

 

دکتر زالی تاکید کرد: اما نکته جالب توجه حضور، اعلام هماهنگی و سرعت عملی است که در دانشگاه انجام شد و چندین تیم در قالب تیم‌های امدادی، پزشکی، تخصصی و درمانی آماده اعزام به کرمان بودند. 

 

وی ادامه داد: در همان ساعات اولیه به دلیل آنکه نیاز بود دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار همدردی اجرایی و هماهنگی‌های لازم را با رییس محترم دانشگاه علوم پزشکی کرمان داشته باشد نامه‌ای برای ایشان فرستاده شد که علاوه بر آمادگی برای اعزام نیروهای تخصصی، آمادگی کامل برای پذیرش مجموعه مجروحان وجود دارد که خوشبختانه نیازی به اعزام مجروحان وجود نداشت و خوشبختانه در این زمینه همکاران کرمان توانستند نیازهای بهداشتی و درمانی را مرتفع کنند. 

 

دکتر زالی با قدردانی از حضور به موقع مسئولان ارشد کشور در حادثه کرمان اظهار کرد: آنان ضمن ابراز همدردی شرایط هماهنگی‌های درون‌بخشی و درون استانی و فرا استانی را فراهم کردند که در این مورد حضور وزیر محترم بهداشت در مجموعه بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی کرمان نقش موثری را در هماهنگی و برنامه‌ریزی‌های مختلف را ایفا کرد. 

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مجددا ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های معزز شهدای حادثه تلخ کرمان و آرزوی شفای عاجل برای مجروحان اعلام کرد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کماکان در روزهای آتی همچنان آمادگی پذیرش مصدومانی که نیاز به خدمات پیشرفته و تخصصی دارند را دارد. 

 

سرعت عمل حوزه درمان که بلافاصله تمامی بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه در آماده باش صد در صد برای پذیرش مصدومان قرار گرفتند، تجربه مدیریتی دیگری بود که مورد تاکید دکتر زالی قرار گرفت. 

 

وی در بخش دیگری از این مراسم ضمن تقدیر از اعضای محترم هیئت علمی، اعضای هیئت رییسه و کارکنان که دعوت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و دانشگاه را برای حضور در این مراسم پذیرا بودند از حضور پرشور دانشجویان در این مراسم تقدیر کرد.  

 

دکتر زالی همچنین با اشاره به شکل‌گیری نحله انحرافی، افراطی و رادیکالیسم و خشونت‌ورز داعش شاخه خراسان، پیشینه این نحله انحرافی را تشریح کرد. 

 

وی یادآور شد: این نحله انحرافی که از سال 2014 و 2015 بعد از جدا شدن از شاخه‎‌های سیاسی حرکت طالبان پاکستان یا TPT که بعد از بروز اختلافات بین این گروه و دولت پاکستان و بروز منازعات نظامی در صحنه‌های مختلف پاکستان که منجر به مهاجرت و خروج نیروهای تندرو در قالب این گروه بود و هسته‌های اولیه داعش خراسان در افغانستان را تشکیل دادند. 

 

دکتر زالی افزود: طبیعتا در سال‌های 2014 و 2015 به دلیل قدرت اقتصادی داعش در سوریه و عراق بخش زیادی از منابع مورد لزوم برای کارهای تروریستی، تشکیلاتی و جذب نیروهای جدید در شاخه داعش خراسان و در افغانستان مهیا بود، بعدا به دلیل اینکه اختلافات عمیق و حمایت‌های مورد لزوم توسط پاکستان قطع شد و همچنین به دلیل منحل شدن هسته‌های اولیه تشکیلاتی و مالی داعش در عراق و سوریه عملا شریان‌های اقتصادی مورد لزوم گروه داعش شاخه خراسان منقطع و منجر به آن شد که از سیاست تخریبی و ایجاد جریان برای التفات عمومی جهان  از متد خشن ترور، ارعاب بمب‌گذاری و مواردی از این قبیل استفاده کنند. 

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به خاستگاه ایدئولوژیک این گروه که از گروه‌های تندرو سلفی گری هستند و بسیاری از نقاط انحرافی ایدئولوژیک آن منتج از نگاه خشن بنیادی است، خاطرنشان کرد: در ابتدا این گروه در قسمت شرق افغانستان مستقر بود اما به تدریج بعد از منازعات منطقه‌ای و منازعات داخلی با دولت طالبان و از دست دادن بسیاری از سنگرهای نظامی در بخش شرقی در راستای یک حرکت تاکتیکی این گروه به قسمت‌های شمالی و غرب افغانستان مهاجرت کردند که از این نظر می‌تواند برای کشورهای منطقه از جمله ایران به عنوان یک تهدید امنیتی تلقی شود. 

 

دکتر زالی ادامه داد: با توجه به نگاهی که گروه خراسان دارند و نام خود را از نام جغرافیایی زمان قرون وسطای خراسان گرفتند و معتقدند شاخه خراسان متشکل از افغانستان، قسمت‌های غربی چین، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ایران استداعیه فرمانروایی و ایجاد امارت اسلامی در این مجموعه جغرافیایی را در ذهن خود می‌پروراندند؛ طبیعتا با جذب گروه‌های تندرو رادیکال از منطقه مانند گروه ترکستان شرقی که با جذب نیروهایی در بخش غربی چین استفاده کردند. 

 

وی افزود:  با جذب نیروهای تندرو هسته‌های اولیه برای این موضوع را ایجاد کردند و همچنین با توجه به استفاده از نیروهای تندرو و رادیکال در کشور تاجیسکتان نیروگیری و جذب تشکیلاتی شاخه داعش خراستان تغییر کرد و با نگاهی به بیرون از مرزهای افغانستان با جذب نیروهای فراملیتی برنامه‌های خود را در این زمینه انجام دادند. 

 

دکتر زالی تاکید کرد: استفاده از اهداف نرم مانند مساجد، مدارس و مراکزی که موجب تجمع مردم می‌شود و طبیعتا هیچونه ارزش نظامی ندارد و فقط موجب ارعاب جمعی می‌شود از تاکتیک‌هایی بود که از زمان شکل‌گیری این گروه به خصوص در سال‌های اخیر به عنوان تاکتیک اصلی نظامی مورد توجه بوده است؛ به طور مثال حمله به فرودگاه پایگاه هوایی کابل، حمله و راکت پراکنی به بخش‌های جنوبی تاجیکستان و ازبکستان، حمله کور تروریستی به حرم امام خمینی(ره) و بحث رژه نظامی در اهواز، دوبار حمله کورکورانه تروریستی به مجموعه حرم شاهچراغ از مواردی بود که نشان دهنده تحرکات کوکورانه و فاقد هرگونه ارزش نظامی توسط این گروه است که بیشتر به دنبال ارعاب عمومی و جلب توجه است. 

 

وی تاکید کرد: طبیعتا این گونه اهداف که کورکورانه و فاقد ارزش نظامی است نشان دهنده حقارت گروهی این مجموعه و تحلیل ظرفیت‌های نظامی آنان است. 

 

دکتر زالی با بیان اینکه خطرات امنیتی ناشی از این گروه کشورهای منطقه از جمله افغانستان، غرب چین، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ایران را مورد تهدید قرار می‌دهد، گفت: برای کاهش چالش‌های امنیتی لازم است در قالب تفاهم‌نامه‌های امنیتی بین کشورهای مورد نظر، زمینه ریشه‌کنی این گروه‌های رادیکال فراهم شود و با توجه به اینکه این گروه در تلاش برای توسعه چندملیتی نیروهای جدید است مشارکت همه کشورها می‌تواند بسیار کمک کننده باشد. 

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد:  در پاکستان برخورد مناسب نظامی با این گروه صورت گرفته و هم در افغانستان حملات به پایگاه‌های این گروه موجب تحلیل بنیه نظامی این گروه شده است؛ خوشبختانه در سالهای اخیر به دلیل قطع ارتباطات مالی این گروه از طریق سوریه و ترکیه این گروه به شدت در شرایط اقتصادی نامناسب به سر می‌برد و در تلاش مذبوحانه است که با روش‌هایی همچون قاچاق ارز و یا با استفاده ار رمز ارزها در برخی از کشورها بتوانند جریان منقطع تامین منابع خود را بازیابی کنند که لازم است این موضوع مورد توجه نهادهای امنیتی کشورهای منطقه قرار بگیرد تا با استفاده از مکانیسم‌های حفاظتی جمعی بین کشورها بخش زیادی از این منابع مالی انحلال یابد. 

 

  تسلیت و تعزیت به مناسبت واقعه غم‌بار شهادت هموطنان گرانسنگ‌مان در کرمان که زایران مزار شهید سردار قاسم سلیمانی بودند و آرزوی سلامت برای تمام مجروحان این فاجعه ملی، گفت: حادثه اندوهبار کرمان در سالگرد به شهادت رسیدن شهید سلیمانی برای همه ما به اندازه کافی حزن‌انگیز بود، اما در کنار این حادثه تلخ ملی، باید به برخی از ابعاد آن توجه کرد. 

 

وی با اشاره به تجارب مدیریتی که در کنار این حادثه حاصل شد، گفت: توجه به توسعه زیرساخت‌های درمان برای شرایط ضروری این چنینی اهمیت بالایی دارد. در چنین حوادثی زیرساخت‌های درمانی مفصل، بسیار از مسائل را مرتفع می‌کند و این نیاز باید فراتر از نیازهای مقطعی دیده شود. 

 

دکتر زالی عنوان کرد: استان کرمان به دلیل میزبانی استان‌های جنوبی و جنوب شرقی کشور، بضاعت درمانی وسیع‌تری نسبت به استان‌های اطراف دارد، بنابراین کادر درمان این استان با حداقل اعزام به خارج از استان کرمان و حداقل مددجستن از نیروهای موازی استان‌های مجاور، تمشیت امور را به دست گرفتند. 

 

رییس دانشگاه تصریح کرد: سلحشوری و حماسه‌آفرینی سپیدپوشان بهداشت و درمان نیز نکته برجسته دیگر این واقعه بود. این حادثه نشان داد سپیدپوشان علی رغم همه کاستی‌ها و سختی‌ها کنار مردم می‌مانند و با مردم در فراز و فرودهای تلخ و شیرین همراه می‌شوند. آمار حماسه‌آفرینی همکاران در دانشگاه علوم پزشکی کرمان بسیار افتخارآفرین است. 

 

دکتر زالی با اشاره به شهادت نزدیک به 91 نفر و مدیریت مناسب امدادی وتریاژ منطقی بیماران که از افزایش آمار شهدا جلوگیری کرد، افزود: همچنین با مدیریت درست از میزان مجروحان بدحال نیز کاسته شد. 

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: 284 مجروح در ساعات اولیه به 10 بیمارستان کرمان تحویل داده شدند. پیام مدیریتی دیگر این بود که سه بیمارستان خصوصی کرمان همراه شدند. همه با ارق ستودنی در استان کرمان به میدان آمدند. 

 

وی مجموع مجروحین بستری در کرمان را 104 نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد 18 نفر کودکان زیر 15 سال هستند و 36 نفر نیز تحت مراقبت ویژه قرار دارند. از این 36 نفر نیز حال نزدیک به 15 نفر بدحال گزارش شده است. 

 

به گفته دکتر زالی، حماسه درمان با حضور تیم‌های بهداشتی و درمانی، به عنوان اقدامی سترگ در روز فاجعه، نشان از ظرفیت بی بدیل نظام بهداشتی کشور دارد. 

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان کرد: حضور مسئولان کشوری و لشکری از جمله رییس جمهور، وزیر بهداشت، وزیر کشور و فرمانده سپاه نشان داد در موقعیت‌های بحرانی می‌توان با اتکا به فرهنگ غنی دفاع مقدس افتخارآفرینی کرد. 

 

وی افزود: از ساعات اولیه وقوع این حادثه، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آمادگی خود را برای هرگونه خدمت رسانی اعلام کرد. اولین اعزام نیروهای تخصصی مشتمل بر پنج استاد دانشگاه از سوی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد. 

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: تا 2 نیمه شب همان شب سه تیم تخصصی شکل گرفت که به دلیل اعلام وزارت بهداشت مبنی بر نیاز نداشتن به نیرو در کرمان، این تیم‌ها اعزام نشدند؛ به هر حال دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای پذیرش انحصاری بیماران آمادگی کامل دارد. 

 

دکتر زالی از انتقال یک کودک چهارساله به دلیل اصابت ترکش به مغز به بیمارستان لقمان تهران خبر داد و گفت: همچنین فرد 36 ساله که در جریان این حادثه مجروح شده بود نیز جان داد و قلب این فرد در بیمارستان مسیح دانشوری به یک جوان 15 ساله پیوند شد، کلیه‌ها در کرمان و کبد نیز در شیراز به افراد نیازمند اهدا شد. 

 

وی در ادامه تصریح کرد: در ابعاد تبیینی می‌توان گفت شاهد شکل گیری یک نحله ایدیولوژیک منحرف رادیکال افراطی در منطقه هستیم. گروه داعش خراسان گروه جدیدی است که بعد از مقابله طالبان با گروه داعش خراسان، بخش‌هایی از این گروه به شمال و شمال غرب افغانستان عزیمت کردند. بنابراین چالش جدیدی در بخش‌های شرقی ایران در حال شکل‌گیری و مورد توجه است. 

 

رییس دانشگاه اظهار کرد: انتخاب عنوان خراسان، عنوانی که به قرون وسطا مرتبط است، برای این گروه به این دلیل است که به ولایت خراسان شامل افغانستان، غرب چین، ازبکستان، تاجیکستان و ترکمنستان قائل هستند. دو زیرشاخه برای این ولایت تعریف شده است؛ ولایت فارس در بخش جنوب آسیا و شمال سیستان بلوچستان و ولایت ماورالنهر در جنوب ازبکستان و تاجیکستان. 

 

وی یادآور شد: رفتار امروز داعش خراسان بسیار شبیه رفتار گروه تروریستی منافقین در سال 1360 است؛ رفتاری همچون حملات کورکورانه و ترور افراد در خیابان که از نظر نظامی ارزشی ندارد. 

 

دکتر زالی ادامه داد: بخش زیادی از دلایل شکل گیری گروه داعش خراسان به زمانی مربوط می‌شود که در سوریه و عراق ظرفیت‌های فراوان مالی برای گروه داعش ایجاد شد و این ظرفیت‌ها به افغانستان منتقل شد و در اختیار داعش خراسان قرار گرفت. 

 

رییس دانشگاه تاکید کرد: برخی از گروه‌های تندروی رادیکال در ترکیه نیز منبع دوم تامین مالی گروه داعش خراسان بودند. البته اخیرا تمام سرشاخه‌های منابع مهم مالی داعش خراسان منهدم شده است. 

 

وی افزود: سومین موضوعی که به بحران مالی داعش خراسان کمک کرد، اختلافی بود که با پاکستان به عنوان دیگر منبع تامین مالی، بر سر تشکیلات نظامی پیدا کردند. در حال حاضر از طریق شبکه‌های مبهم قاچاق از شرق و اروپا، روی رمزارزها تمرکز دارند و در نتیجه آخرین منبع مالی داعش خراسان همین رمزارزهاست. 

 

دکتر زالی خاطرنشان کرد: برخلاف طالبان که در ایدیولوژی اعلام کرده‌اند حنفی هستند و سیطره قلمروی حکومتشان افغانستان است، گروه داعش خراسان ایدیولوژی سلفی گری دارند. این ایدیولوژی یک جریان رادیکال تند است که منحرف است. این جریان سرشاخه‌هایی دارد که نیاز به همکاری امنیتی کشورهای منطقه دارد. 

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: اولین سرشاخه، گروه تحریک طالبان بود، گروهی که پیش از آن با طالبان افغانستان و پاکستان همراه بودند و پس از پایان همراهی به شرق افغانستان مهاجرت کردند و سرشاخه داعش خراسان شدند. سرشاخه حرکت بین المللی ازبکستان. 

 

دکتر زالی با اشاره به اینکه شاخه ترکستان شرقی در مرز افغانستان و چین قرار دارد، گفت: در مرز غربی چین تعدادی داوطلب در حال پیوستن به گروه داعش خراسان هستند. برنامه داعش خراسان برخلاف طالبان به مرزهای افغانستان محدود نمی‌شود. 

 

وی ادامه داد: راهبرد این گروه رسیدن به آسیای میانه و ماورالنهر است. پیش بینی نهادهای امنیتی این است که روزانه بین 15 تا 22 نفر از کشورهای شمالی وارد کمپ‌های سربازگیری داعش خراسان در شمال افغانستان می‌شوند. 

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: این گروه دو پیشوای مذهبی دارند که یکی از این پیشواها خون شیعیان را حلال می‌داند و با شفاعت و زیارت فاصله دارند. 

 

دکتر زالی یادآور شد: نهادهای امنیتی منطقه‌ای تایید می کنند تعدادی از ادوات کالیبری و سنگین نظامی ناتو در اختیار گروه داعش خراسان قرار دارد. این گروه به دنبال تفرقه‌اندازی قومی هستند. 

 

وی با بیان اینکه نهادهای امنیتی کشور به این موضوع توجه دارند، گفت: دو فردی که در این بمب گذاری حضور داشتند، 22 آذرماه از طریق مرز پاکستان وارد ایران شدند و یکی از آنها نیز تاجیکستانی است. 

 

وی ضمن ارایه پیشنهاد به مطالعه مقاله‌ای که سه سال پیش در Foreign Policy با محوریت نقش موساد در شکل‌گیری داعش خراسان منتشر شد، گفت: به هرحال امیدواریم خداوند درک و بصیرت کافی به ما عطا کند. از تمام اعضای خانواده دانشگاه که دعوت را پذیرفتند و حضور پیدا کردند، تشکر می‌کنم. نسل جوان کشور باید به تشکیل این گروه‌های انحرافی توجه کنند. 

 

حجت الاسلام دکتر علی خدیوی سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز در این مراسم در دانشگاه ضمن عرض تسلیت شهادت مظلومانه جمع زایران مزار شریف سردار دلها، حاج قاسم سلیمانی به ملت شریف ایران، خانواده شهدا و رهبر معظم انقلاب، گفت: سال‌ها زمان نیاز است تا انسان به باورهایی برسد و تجربه کسب کند. 

 

وی ادامه داد: تجربه حضور غرب در جهان اسلام، تجربه امروز و دیروز نیست، بیش از دو قرن از حضور در غرب آسیا و در خاورمیانه می‌گذرد. متفکران و سیاستمداران در برابر این هجمه نظامی، فرهنگی و رفتار غیر انسانی غرب، راهبردهایی را در طول تاریخ تعریف کردند و بخشی از آنها راهبرد سازش، توافق و توصیه را در پیش گرفتند. 

 

سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری تصریح کرد: این سازش ها در فلسطین چندین نتیجه به دنبال داشت؛ شهرک سازی‌های رژیم صهیونیستی توسعه پیدا کرد، بیش از سه میلیون فلسطینی آواره شدند، بیت المقدس، از مقدس‌ترین مکان‌های جهان اسلام تصرف شد، انسان‌های بی‌گناه شهید و انسان‌های آزادمرد زندانی شدند. 

 

دکتر خدیوی گفت: ما ملت ایران نیز هم قبل از انقلاب هم بعد از انقلاب همین سازش را تجربه کردیم. پس از انقلاب گفت‌وگوی تمدن‌ها را آغاز کردیم، تهاجم فرهنگی از ثمرات همین گفت‌وگو بود. 

 

به گفته سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، پس از آن موضوع برجام مطرح شد، هزینه دادیم و تجربه خوبی کسب کردیم، تحریم ها دوبرابر شد، برجام را پاره کردند و سردار ما را به شهادت رساندند. این یعنی راهبرد سازش جواب نداد. 

 

وی ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند هزینه مقاومت کمتر از هزینه سازش است؛ ما امروز دیدیم که راهبرد سازش جواب نمی دهد و این راهبرد مقاومت است که ما را به نتیجه می‌رساند. 

 

دکتر خدیوی افزود: غزه با حداقل امکانات و کمترین فضا در بیشترین محاصره اقتصادی بیش از 80 روز است که در حال مقاومت است. یمن هشت سال مقاومت کرد و در حال حاضر قدرت‌نمایی می‌کنند؛ این ثمره مقاومت است. کوتاهی و سازش کنیم ذلت را باید به جان بپذیریم. 

 

وی عنوان کرد: عزیزان‌مان در جریان غیرانسانی تروریستی به شهادت رسیدند، مشخص است که مجامع بین المللی نوکران این استعمارند. افرادی که به آن مسیر پا گذاشتند حاجتی نداشتند، عاشق مرام، شجاعت، مقاومت و مردانگی حاج قاسم سلیمانی بودند. 

 

دکتر خدیوی اظهار کرد: از این جهت این اتفاقات در مقاومت ملت ایران اثری نخواهد داشت. البته که ما باید هوشیار باشیم و بدانیم راه پیروزی و عزت ملت ایران همان راهی است که مقام معظم رهبری ترسیم کردند. در همه صحنه ها باید ایستادگی کنیم. با مقاومت به وعده پروردگار متعادل پیروز هستیم. دستاوردهای اکنون برکت خون شهداست. 

 

در پایان این مراسم که در مسجدالنبی برگزار شد، بیانیه‌ای که توسط دانشگاهیان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به مناسبت چهارمین سالگرد به شهادت رسیدن سردار سلیمانی و فاجعه دردناک حمله تروریستی به حاضران مراسم بزرگداشت سردار نگارش شده است، قرائت شد. 

انتهای پیام/ 

کدخبرنگار: 7702ی.ق 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 137533

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.