وزیر بهداشت مطرح کرد:
جامعهنگری؛ رویکرد رایج اساتید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
وزیر بهداشت در هجدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه با تاکید بر ضرورت تعریف ماموریتها بر اساس نیاز مردم در دانشگاهها گفت: این جامعهنگری از همان ابتدا در میان اساتید مطرح دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وجود داشت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر بهرام عیناللهی در هجدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه که صبح امروز در تالار امام خمینی(ره) برگزار شد، با مرور تاریخ پرافتخار حوزه سلامت در ۴۵ سال گذشته اظهار کرد: امروزه به جایی رسیدیم که دستاوردهای حوزه سلامت یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی معرفی میشود و جهانیان از این دستاوردها به نیکی یاد میکنند.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری تصریح کرد: در حوزه سلامت در منطقه جزو قویترین کشور و در دنیا از کمنظیرترین کشورهای جهان هستیم.
به گفته وی، تبلور دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرغم راهاندازی در دوران پهلوی، با شروع انقلاب رقم خورد و حضور اساتید برجستهای که موجب جهش و نوآوری در رشتههای مختلف شدند، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را سرآمد کرد.
دکتر عیناللهی ادامه داد: جشنواره آموزشی برای اولین بار در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار و سپس در دورههای بعد در سطح کشوری طراحی شد. این جشنواره نشان دهنده کیفیت فعالیتهای آموزشی در حوزه های مختلف است.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بسیاری از این فعالیتها نیاز به تامین منابع از سوی دولت دارد گفت: با تلاش کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یک درصد ارزش افزوده که منبع پایداری است، به حوزه سلامت اختصاص داده شد. تصمیمات در خصوص برداشتن سقف حقوق اساتید، حقوق پلکانی و فوقالعاده خاص نیز در مجلس کلید خورد که کمک بزرگی به وزارت بهداشت بوده است.
تمدن نوین ایرانی اسلامی مسائل سلامت محور را حل میکند
وزیر بهداشت اظهار کرد: ما یک هدف بزرگ داریم و باید به سمت آن حرکت کنیم. این هدف ترویج تمدن نوین ایرانی اسلامی است که بسیاری از مشکلات از جمله مسائل سلامت محور را حل میکند. نباید تصور کنید که همواره غربیها پیشتازند و ما باید از آنها الگوبرداری کنیم.
دکتر عیناللهی با اشاره به فرهنگ ایرانی اسلامی حاکم در کشور اظهار کرد: خانواده مهمترین مولفه سلامت است و سلامت فقط به جسم محدود نمیشود، خانواده بزرگترین نقش در حفظ سلامت جامعه را دارد و سبک زندگی در خانواده ایجاد می شود. این نقطه ضعفی است که در سیستم سلامت سایر کشورهای جهان وجود دارد.
به گفته وزیر بهداشت، ایران از نظر فرهنگی بسیار غنی است، ایثارگری کارکنان سلامت نشات گرفته از همین فرهنگ است؛ در دوران بحران کرونا نزدیک به ۳۰۰ نفر شهید سلامت گزارش شد.
دکتر عیناللهی بیان کرد: باید سلامت را در ابعاد جسمی، مادی و روحی و معنوی در نظر گرفت، در همین راستا اجرای طرح سلامت خانواده در کشور آغاز شد و اکنون در ۱۹۵ شهرستان در حال اجراست. در این طرح انسانهای سالم پیش از ابتلا به بیماری رصد میشوند.
شناسایی 880 هزار بیمار دیابتی و 460 هزار نفر مبتلا به فشارخون در پویش ملی سلامت
به گفته وزیر بهداشت، در پویش ملی سلامت که در قالب طرح پزشک خانواده اجرا شد، ۴۶ میلیون نفر شرکت کردند، از این تعداد ۸۸۰ هزار نفر مبتلا به دیابت و ۴۶۰ هزار نفر مبتلا به فشارخون قطعی شناسایی شدند.
وی با اشاره به مشخصکردن طرح سلامت خانواده به عنوان طرح محوری، ادامه داد: سلامت پیشگیری محور بر پایه خانواده استوار است و مسئله اصلی در حوزه سلامت، وجود نگاه پیشگیری محور است نه درمان محور.
جامعهنگری؛ عامل حرکت دانشگاه به سمت نسل سوم و چهارم
وزیر بهداشت همچنین اظهار کرد: ماموریت بخشها و حوزههای دانشگاه باید در جهت جامعه باشد و بر اساس نیاز مردم تعریف شود. این جامعهنگری از همان ابتدا در میان اساتید مطرح دانشگاه علم پزشکی شهید بهشتی وجود داشت. این رویکرد منجر به حرکت دانشگاه به سمت نسل سوم و چهارم خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه ۲۵ درصد عوامل بیماری زا به وزارت بهداشت مربوط است و مابقی به سایر حوزهها ربط دارد، گفت: دانشگاهها باید دنبال همین سایر مسائل موجود خارج از بدنه وزارت بهداشت باشند.
دکتر عیناللهی ضمن تاکید بر لزوم توجه به تحقق شعار جهش تولید و رفع نیاز مملکت، گفت: برخی دانشگاهها علی رغم قدمت، تولید ندارند. دانشگاهها باید اهداف دانشبنیان و فناوریهای نوین را دنبال و به سمت خودکفایی حرکت کنند.
وزیر بهداشت تحقق جهش تولید و مشارکت مردم را در گروی ماموریت دانشگاهها دانست و گفت: انتظار من از معاونت پژوهشی و ۸۵۰ مرکز کشور این است که جامعهنگر باشند و مشکلی را حل کنند.
وی سرمنشا بسیاری از پیشرفتهای علمی را دانشجویان اعلام کرد و گفت: از این ظرفیت در حوزه پژوهش و تولید بهره بگیرید. همچنیت بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب باید در جهت تمدن نوین ایرانی اسلامی و مرجعیت علمی گام بردارید که این مهم دست یافتنی است.
وزیر بهداشت مهمترین اصل رسیدن به مرجعیت علمی را نیروی انسانی، استاد و عضو هیئت علمی خواند و افزود: افتخار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داشتن اساتید برجسته است.
دکتر عیناللهی با بیان اینکه تداوم حضور استادان متدین و متخصص در این دانشگاه نقش مهمی دارد، تاکید کرد: دانشگاه به اساتید ارزش میدهد اما باید این ارزشگذاری دو طرفه باشد.
وی با تاکید بر اهمیت بهرهگیری از روشهای نوین آموزشی، بیان کرد: واحد توسعه آموزش EDC باید در بیمارستانها نیز مستقر شود. همچنین آموزش فعال مدنظر است و باید دانشجو به مشارکت در کلاس ترغیب شود، اخلاق حرفهای داشته باشد و مسئول باشد، چراکه دومین عامل رشد دانشگاه دانشجوست و در مجامع علمی بسیاری به این قشر بها داده میشود.
عدالت و تعالی نظام سلامت؛ اصلیترین سیاستهای وزارت بهداشت
به گفته دکتر عیناللهی، عدالت و تعالی نظام سلامت به عنوان اصلیترین سیاستهای وزارت بهداشت تعریف میشود و در مسیر تحقق آن گامهای مهمی برداشته شده است.
وزیر بهداشت بر ضرورت پیشبرد اهداف با تلاشهای گروهی در دانشگاه تاکید کرد و گفت: مراکز تحقیقاتی باید گروهی اداره شود.
دکتر عیناللهی ضمن تشکر از ریاست دانشگاه، معاونین و مدیران برای برگزاری این جشنواره و تکریم حضور اساتید برجسته علوم پزشکی که نقش پررنگی در پیشبرد آموزش داشتهاند، یادآور شد: توسعه امکانات آموزشی، اسکیل لب و آزمایشکاههای جامع تحقیقاتی، برگزاری کلاس های درسی زودبازده و استفاده از تکنیک های سمعی بصری در حوزه آموزش اهمیت دارد. با نو شدن مراکز تحقیقاتی امیدواریم جهشی را در حوزه تولید به ویژه دارو شاهد باشیم.
دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در بخش دیگری از این مراسم، تقارن برگزاری هجدمین جشنواره آموزشی دانشگاه با راهبرهای متعالی وزارت بهداشت را به فال نیک گرفت واظهار کرد: برنامههای اعتباری، توسعهای و زیرساختی در حوزه ارتقای آموزش به عنوان الزام مدیریتی برای دانشگاههای علوم پزشکی در دستور کار است.
وی گفت: مطلع برگزاری این جشنواره برای فراگیران و اساتید، نویدبخش اجرای برنامههای توسعهای در حوزه آموزش در دانشگاه است.
رییس دانشگاه بهرهمندی از فرصت تاریخی توجه دولت و مشخصا وزیر بهداشت به حوزه آموزش را ضروری عنوان کرد.
دکتر زالی با بیان اینکه برنامههای راهبردی در حوزه آموزش برای سال آتی به درستی ترسیم شده است، اضافه کرد: بدون تردید با اجرای این برنامهها تا سال آتی ارتقا و تعالی آموزش را شاهد خواهیم بود.
وی به روند برگزای هجدمین جشنواره آموزشی دانشگاه اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از سال ۱۳۸۵ تا به امروز با هدف معرفی مولفهها و دستاوردهای حوزه آموزش پایهگذار برگزاری این جشنواره در سطح ملی است.
رییس دانشگاه در ادامه جذب سرمایه نیروی انسانی در دانشگاه را یکی از راهیردهای دولت سیزدهم و دانشگاه عنوان کرد و افزود: ۵۲ درصد از مجموع هزارو ۵۴۰ عضو هیئت علمی دانشگاه با رتبه استاد تمامی و دانشیاری در حال ارایه خدمت هستند، ضمن اینکه معدل سنی اعضای هیئت علمی دانشگاه ۵۱ و نیم سال است. این آمار نویدبخش جهش آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است.
دکتر زالی از ارزیابی ۸۰ گروه بالینی در داتشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خبر داد و افزود: دانشگاه در ۱۴ رشته در قله و مرجعیت علمی قرار دارد و این نقاط نشانهگذاری شده است.
رییس دانشگاه به کسب کرسیهای درخشان دانشگاه توسط استاندارهای بینالمللی WFME اشاره کرد و افزود: کسب این مجوز برای ۱۰ سال توسط دانشگاه ضمن معیارهای سختگیرانه ۷۹ گانه WFME برای ارتقای کیفیت به دانشگاه مایه افتخار است، این مهم نشاندهنده اعتبار و اصالت برتر آموزشی علوم پزشکی در منطقه و فرا منطقه دارد.
وی با تاکید بر اینکه داشگاه تا رسیدن به مرجعیت علمی فاصله چندانی ندارد، عنوان کرد: این در شرایطی است که در بسیاری از رشتهها مثل طببازساختی، پیوند اعضا و نانوتکنولوژی از تراز منطقه نیز عبور کردهایم و جزء باشگاه جهانی هستیم.
دکتر زالی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری با هدف دسترسی به مرجعیت علمی خاطرنشان کرد: نقشه تحقق دستیابی دانشگاه به مرجعیت علمی برای پنج سال آبنده ترسیم شده است.
رییس دانشگاه فراگیران را نیروهای پرتوان دانشگاه دانست و گفت: تلاش داریم با سازوکارهای جبرانی، افزایش رضایتمندی اعضای هیئت علمی را ایجاد کنیم.
وی به رشد ۲۵ درصدی درآمدهای اختصاصی دانشگاه اشاره کرد و افزود: بخش بزرگی از این رشد مربوط به افزایش ظرفیت و مداخلاتی است که در روند فعالیت اعضای هییت علمی ایجاد شده است.
دکتر زالی با بیان اینکه بیشترین سهم اختصاص کارانه به رزیدنتها متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی است اضافه کرد: مجوز پرداخت ۵ درصد کارانه به رزیدنتها متعلق به این دانشگاه است.
وی از رشد قابل توجه شرکتکنندگان در آزمون دستیاری خبر داد و گفت: در آزمون اخیر ۱۲ هزار نفر شرکت داشتند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه وزیر بهداشت و معاون آموزشی وزارت بهداشت خود دستی بر آتش آموزشهای نوین دارند، گفت: در حال حاضر ظرفیت هوش مصنوعی قابلیت استقرار در ۲۸ فرآیند آموزشی اعم از انتخاب دستیار، تسهیل سازی فرآیندها، حل مسئله، ارزشیابی و صحتسنجی آزمونها را دارد.
آمادگی دانشگاه برای اجرای برنامههای نوین علوم پزشکی
به گفته وی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آمادگی اجرای طرح آزمایشی استقرار هوش مصنوعی و برنامههایی از جمله گیمیفیکیشن در حوزه آموزش را دارد تا پرچمدار اجرای برنامههای نوین علوم پزشکی باشد.
وی با اشاره به ضرورت ترغیب نیروهای انسانی به عنوان دیگر اولویتهای نظام سلامت، تصریح کرد: این ضرورت نیز در کنار ۱۳ راهبرد اصلی آموزش دانشگاه پیگیری خواهد شد.
دکتر زالی با بیان اینکه طبق گزارشها ۷۱.۲ درصد رزیدنتها در آمریکا علائم فرسودگی از خود نشان میدهند، به اهمیت اجرای برنامه منتورشیپ wellbeing رزیدنتها به همت معاونت آموزشی اشاره کرد.
رییس دانشگاه ادامه داد: در هر دوره از جشنواره آموزشی یکی از اساتید دانشگاه به منظور الگوبرداری و اسوهسازی معرفی میشود. در این دوره دکتر ناصر سیمفروش، نه به عنپان جراحی حاذق، بلکه به عنوان معلمی دلسوز مورد تقدیر قرار میگیرد.
وی در خصوص فلسفه این انتخاب تصریح کرد: دکتر سیمفروش پدر علم اورولوژی نوین است، به معلمی عشق میورزد و با تربیت شاگرد در هر نقطه از کشور، ذکات علم خود را پرداخته است.
دکتر زالی افزود: دکتر سیمفروش با هدف رشد چندوجهی شخصیت دستیاران و اساتید، کلاسهای قرآن برگزار میکرد.
رییس دانشگاه نوآوریهای علم اورولوژی را مدیون جسارت حرفهای دکتر سیمفروش دانست و گفت: نگاه وطندوستانه دکتر سیمفروش نیز ستودنی است.
دکتر حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست دانشآموختگی در این دانشگاه را مایه افتخار دانست و به سابقه تحصیل خود در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اشاره کرد.
وی ضرورت ایجاد تعامل و رسیدن به فهم مشترک بین گروههای پزشکی در وزارت بهداشت، مجلس و دولتمردان را برای ارتقای خدمات سلامت محور ضروری عنوان کرد.
دکترشهریاری با بیان اینکه افزایش روند جذب دلتشجو مشکلات حوزه بهداشت و درمان را مرتفع نخواهد کرد، گفت: رضایتمندی در کادر درمان اعم از پزشکان، اساتید، پرستاران و سایر کارکنان حوزه سلامت، ارتقای خدمت را در پی خواهد داشت.
به گفته رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، پزشکی کار تیمی است و تمام اجزای این چرخه باید از خدمات رضایت داشته باشند.
وی به آمار درخشان فعالیتهای پزشکی در کشور اشاره کرد و افزود: برای مثال در پیوند کلیه در دنیا ممتاز هستیم و بعید میدانم هیچ پزشکی امار دکتر سیمفروش در میزان جراحی و پیوند موفق را در کارنامه کاری خود داشته باشد.
دکتر شهریاری به تلاشهای اخیر جامعه پزشکی با هدف ارتقای خدمات خصوصا در بحران کرونا اشاره کرد و خدمات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را در بحران کرونا ممتاز توصیف کرد.
رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود ظرفیتهای ممتاز دانشگاههای علوم پزشکی کشور را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: برای مثال خدماتی که در بیمارستان چشم پزشکی الزهرا زاهدان به مردم این منطقه ارایه میشود در کشور ممتاز است.
وی با بیان اینکه رسیدن به ایدهآلها در علوم پزشکی در دستور کار است اضافه کرد: برای تحقق این مهم یکسان شدن در پرداختها وکاهش اختلاف درآمدی در رشتههای علوم پزشکی راهکار موثری برای افزایش رضایتمندی پزشکان و کادر درمان است.
دکتر شهریاری تقدیر از بزرگان علمی در کشور را مایه افتخار عنوان کرد.
وی ضرورت بسط و گسترش دانش علوم پزشکی به کشورهای منطقه خصوصا کشورهای مسلمان را مورد تاکید قرار داد.
انتهای پیام/