اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/08/23 - 10:06
  • بازدید : 245
  • تعداد بازدید : 245
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دیابت؛ بزرگترین همه‌گیری تاریخ

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه، دیابت را بزرگترین همه‌گیری تاریخ برشمرد و گفت: از هر 10 بزرگسال در جهان، یک نفر با دیابت زندگی می‌کند.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی  و به نقل از معاونت بهداشت، دکتر محمدرضا سربازی ضمن گرامیداشت روزجهانی دیابت گفت:  14 نوامبر مصادف با 23 آبان ماه به عنوان روز جهانی دیابت نامگذاری شده است که بزرگترین کمپین آگاهی از دیابت در تمام دنیا است.

 

به گفته وی در این رویداد بیش از یک میلیارد نفر در جهان برای مقابله با دیابت متحد می‌شوند تا با اطلاع‌رسانی گسترده در راستای پیشگیری و کنترل دیابت و افزایش حمایت‌طلبی برای مراقبت و آموزش افراد مبتلا به دیابت انجام شود.

 

دکتر سربازی دیابت را بزرگترین همه‌گیری تاریخ عنوان کرد و افزود: براساس آمارهای موجود از هر10 نفر بزرگسال در جهان، یک نفر با دیابت زندگی می‌کند اما نیمی از آنها از بیماری خود مطلع نیستند.

 

به گفته وی با اطلاع‌رسانی و تشویق مردم به خودمراقبتی و تشخیص و درمان به موقع، می‌توان در بسیاری موارد از  ابتلا به دیابت نوع 2 و عوارض بیماری پیشگیری کرد یا آن را به تاخیر انداخت.

 

دکتر سربازی با اشاره به آمار  افرادی که در جهان دچار اختلال تحمل گلوکز هستند خاطرنشان کرد: در صورت عدم مداخله موثر و به موقع، اغلب این افراد مبتلا به دیابت خواهند شد.

 

وی با اشاره به اهمیت شناسایی اختلال تحمل گلوگز تاکید کرد: آموزش سبک زندگی سالم، اصلاح شیوه زندگی  و درمان مناسب و به موقع می تواند باعث جلوگیری از بروز دیابت و یا به تاخیر انداختن آن شود.

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به آمار مبتلایان به دیابت در کشور گفت: براساس آمارهای موجود حداقل 14 درصد جمعیت بالای 25 سال دچار دیابت هستند. البته بررسی‌ها نشان می‌دهد که 75 درصد این افراد از بیماری خود آگاه هستند.

 

دکتر سربازی در ادامه سخنان خود بر ضرورت ارتقای سطح آگاهی و جلب توجه مردم جامعه درخصوص دیابت تاکید کرد.

 

مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت، اطلاع‌رسانی درباره خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را از جمله اهداف هفته ملی دیابت امسال( 26-20 آبان) عنوان کرد.

 

وی یادآور شد که این پویش ملی بر اهمیت دسترسی به اطلاعات، اهمیت مراقبت مناسب، اطمینان از درمان به موقع و مدیریت بیماری دیابت، اقدامات موثر در تاخیر یا جلوگیری از بروز دیابت نوع 2 و تاثیر عوارض مرتبط با دیابت تمرکز دارد.

 

به گفته وی در هفته ملی دیابت برنامه‌های متعددی به منظور ارتقای آگاهی عمومی در زمینه بیماری دیابت اجرا  می‌شود که برگزاری و اجرای برنامه‌های مذکور با مشارکت و همکاری واحدهای تابعه معاونت بهداشت و انجمن‌های دیابت، شهرداری ‌ها، دهیاری‌ها ، آموزش و پرورش، خانه‌های مشارکت در سلامت و سایر سازمان‌ها نهادها صورت می گیرد.

 

براساس این گزارش در پویش ملی سلامت که از 20آبان ماه تا 15 دی ماه 1402 با شعار «آگاهی زودتر مراقبت موثرتر» برگزار خواهد شد جمعیت بالای ۱۸ سال مورد ارزیابی دیابت و فشارخون قرار می‌گیرند.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 134756
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.