رییس سازمان برنامه و بودجه کشور :
به دنبال پیشرفت همه جانبه عدالت محور هستیم
رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در مراسم روز دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ضمن تبریک روز دانشجو خاطرنشان کرد: دانشجو سرشار از نشاط و شادابی و پر از انرژی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر داوود منظور رییس سازمان برنامه و بودجه کشور دوران دانشجویی را بهترین دوران عمر یک فرد برشمرد و به دانشجویان توصیه کرد از این فرصت حداکثر بهره را برده و قدر این دوران را بدانند.
وی به دانشجویان تاکید کرد در این دوران علاوه بر دانش افزایی و مطالعه در رشته تخصصی خود به مطالعه درخصوص سبک زندگی سالم و موفق و پایدار نیز بپردازند و سنین جوانی را بهترین زمان برای حداکثر یادگیری دانش، تخصص و سبک زندگی موفق دانست.
دکتر منظور دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را جزو بهترین دانشگاههای کشور برشمرد و خطاب به حاضران گرفت: توفیق بزرگی نصیب شما شده است که در محضر اساتید گرانقدر این دانشگاه به کسب علم بپردازید بنابراین به پاسداشت این نعمت سعی کنید با تلاش و جدیت در این مسیر گام بردارید. امیدوارم در آینده شما را در کسوت استادی، پزشکان حاذق و خدمتگزاران متخصص کشور ببینم.
وی دانشجویان و فارغ التحصیلان ممتاز را سرمایه آینده کشور برشمرد که منشا خدمات ارزنده برای مردم هستند و از دانشجویان خواست با تلاش در این مسیر و توجه به ورزش و تغذیه سالم و نشاط در این مسیر گام بردارند.
دکتر منظور با اشاره به توجه ویژه دولت سیزدهم به رشد و ارتقای سطح علمی کشور در همه ابعاد گفت: امروز افتخار ما این است که به رشد شرکت های دانش بنیان کمک کنیم. اگر دنبال پیشرفت اقتصادی هستیم باید این پیشرفت بر پایه علم و فناوری و دانش شکل گیرد و باید شرکت های دانش بنیان محور اصلی رشد و توسعه و پیشرفت باشند.
وی یادآور شد : در برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت کشور هدفگذاری کردیم که هفت درصد از تولید ناخالص داخلی کشور بر پایه محصولات دانش بنیان با محتوای دانشی بالا تولید کنیم که مطمئنا با ظرفیت اساتید، دانشجویان ، محققان و پژوهشگران تحقق یافتنی است.
وی افزایش تعداد دانشگاههای کشور که در رتبه بندی های بین المللی زیر 500 قرار می گیرند را از دیگر اهداف کشور برشمرد که هم اکنون تعداد آنها به 70 رسیده است.
دکتر منظور تلفیق آموزش با حرفه آموزی و مهارت آموزی را یکی از رویکردهای آموزش دانشگاه در برنامه توسعه هفتم برشمرد و گفت: یکی از امتیازات رشته های بالینی ، تلفیق آموزش و درمان در رشته های علوم پزشکی به طور همزمان بود. دانشجویان فارغ التحصیل علوم پزشکی آماده کار هستند که این امر باید به سایر رشته ها نیز تسری یابد.
وی تاکید کرد: در نظام آموزش عالی باید به سمتی برویم که حداقل یک سوم محتوای آموزشی همزمان با دوره های نظری، آموزشهای عملی و مهارت آموزی نیز انجام شود.
رییس سازمان برنامه و بودجه کشور رسیدن به مرجعیت علمی در آموزش پزشکی را از دیگر اهداف برشمرد و گفت: دانشجویان خارجی پس از فارغ التحصیلی و بازگشت به کشورشان سفرای ایران محسوب شده و فرهنگ ما را صادر می کنند.
دکتر منظور گردشگری سلامت را از فرصتهای تولید ثروت در کشور برشمرد و یادآور شد که امروزه تعداد زیادی از گردشگران خارجی برای درمان به کشور ما مراجعه می کنند که این امر به همت اساتید برجسته دانشگاههای علوم پزشکی محقق شده است.
وی با اشاره به کاهش همپوشانی رشته های ارایه شده در دانشگاههای علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی بر انجام پژوهشهای کاربردی تاکید کرد و یادآور شد که پژوهشها باید برای رفع نیازهای مردم باشد.
دکتر منظور یادآور شد ایجاد تحول در نظام سلامت باید با محوریت افزایش رضایت مردم، دسترسی عادلانه آنان به خدمات سلامت و کاهش پرداخت هزینه از جیب مردم صورت گیرد.
دکتر منظور تاکید کرد: ما به دنبال پیشرفت همه جانبه عدالت محور هستیم و پیشرفت باید با عدالت همراه باشد.
وی افزود: یکی از شاخصه های عدالت، عدالت در برخورداری از خدمات سلامت برای همه مردم کشور است و همه مردم کشور باید از این خدمات برخوردار باشند و این امر مرتبا باید ارزیابی شود.
رییس سازمان برنامه و بودجه کشور خاطرنشان کرد: باید ظرفیت بیمه ها در حوزه سلامت و بخش غیر دولتی را به گونه ای فعال کنیم که از طریق خرید راهبردی خدمات بتوانیم خدمات مورد نیاز را با هزینه مناسب تامین کنیم. تعرفه ها باید پایداری ارایه خدمات را تضمین کند.
دکتر منظور تاکید کرد: نظام سلامت باید به پایداری مالی برسد که مستلزم آن است که همه مولفه های لازم را در کنار هم ببینیم و باید خدمات ارزان قیمت با کیفیت ارایه دهیم.
وی افزود: اقتصاد سلامت بسیار اهمیت دارد وباید به نحوی پیش رود که حرفه پزشکی جذابیت خود را حفظ کند و پزشکان ما با افتخار در کشور خدمت کنند.
دکتر منظور با بیان این که نگهداشت پزشکان و پیراپزشکان در کشور مسئولیت ماست گفت: باید تلاش کنیم با ایجاد جذابیت، انگیزه لازم را برای خدمت آنان در داخل کشور به وجود آوریم .
وی در بخش دیگری از سخنان خود پیشگیری را مقدم و کم هزینه تر از درمان برشمرد و تاکید کرد باید تلاش کنیم با روشهای ساده و ارایه خدمات پیشگیری نظیر غربالگری قند خون و فشار خون وچربی خون مردم کمتر بیمار شوند.
دکتر داوود منظور در خاتمه سخنان خود با بیان این که پایداری نظام سلامت را باید با پایداری نظام مالی ترکیب کنیم گفت: در حال پیگیری در این خصوص هستیم و امیدواریم در آینده بتوانیم گامهای موثری برای توسعه پیشرفت کشور از جمله نظام سلامت در حوزه ارایه خدمات برداریم.
انتهای پیام/
کدخبرنگار: 7700 س.ع