اخبار

  • تاریخ انتشار : 1397/03/08 - 12:23
  • بازدید : 2240
  • تعداد بازدید : 207
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

ارائه خدمات مغناطیس درمانی در کلینیک فیزیوتراپی بیمارستان طالقانی

مهناز آهنگری مسوول کلینیک فیزیوتراپی بیمارستان طالقانی از ارایه خدمات مغناطیس درمانی به بیماران در این کلینیک خبر داد.

مهناز آهنگری مسوول کلینیک فیزیوتراپی بیمارستان طالقانی از ارایه خدمات مغناطیس درمانی به بیماران در این کلینیک خبر داد.

وی ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: دستگاه مگنت تراپی که توسط خیر سلامت اواخر سال 94 به این بخش اهدا شد، از تجهیزات تخصصی فیزیوتراپی است که با کیفیت بالا و کاملا استاندارد به ارایه خدمت به بیماران و مراجعان می پردازد.

مسوول کلینیک فیزیوتراپی بیمارستان طالقانی با اشاره به هزینه بالای این روش درمانی در بخش خصوصی خاطرنشان کرد: بیماران می توانند با تعرفه دولتی از خدمات تخصصی مغناطیس درمانی در بخش فیزیوتراپی این بیمارستان بهره مند شوند و لازم به ذکر است که این روش درمانی جزو تعهدات بیمه تکمیلی نیز قرار دارد.

مگنت تراپی روش درمانی بی خطر و غیرتهاجمی است

وی در ادامه در خصوص تاریخچه و کاربرد روش مگنت تراپی در فیزیوتراپی اظهار داشت: مگنت تراپی یا مغناطیس درمانی یک روش درمانی تقریبا بی خطر و غیرتهاجمی است که از دوره یونان باستان وجود داشته و یونانیان عقیده داشتند سنگهای طبیعی آهنربا، دارای قدرت شفا بخش هستند. گرچه این نوع درمان از گذشته کاربرد داشته اما بیشترین اثرات مغناطیس درمانی امروزه با پیشرفت تکنولوژی و امکان ایجاد میدان های پالسی قوی با فرکانس پائین دیده می شود.

مسوول کلینیک فیزیوتراپی بیمارستان طالقانی در ادامه گفت: محتویات داخل سلولها را می توان به عنوان یک سیستم ژنراتور در نظر گرفت که شارژ الکتریکی بدن را تامین می کنند. بنابراین غشای سلول و تمام عناصر داخل سلول دارای بارالکتریکی ومغناطیسی هستند و مگنت تراپی نیز برهمین اساس پایه گذاری شده است. میدان مغناطیسی به همه سلول ها در هر عمقی از بدن به صورت همزمان نفوذ می کند. بنابراین با این روش امکان درمان مؤثر آسیب های عمقی که با روش های دیگر به طور مستقیم امکان پذیر نیست، میسر می شود.

موارد استفاده ازمگنت تراپی چیست؟

وی کاهش التهاب و تورم، درد و اسپاسم، درمان صدمات ورزشی، ترمیم استخوان، درمان مشکلات ناشی از بیماری های عصبی، اتساع عروق (وازودیلاتاسیون) وافزایش خون رسانی واکسیژن رسانی به بافت ها را از جمله اثرات کاربرد این روش برشمرد.

مهناز آهنگری درخصوص اثرات ضد درد این روش گفت: امواج مغناطیسی با افزایش جریان خون درعروق و مویرگ های کوچک باعث خروج مواد زاید بافت ها مانند اسیدلاکتیک می شود که ایجاد درد می کنند و این فرآیند در کاهش دردهای عضلانی و مفصلی موثراست. ضمناً عبورامواج مغناطیسی از بافتها والقای جریانات ثانویه سبب ایجاد گرما می شود که در برخی آسیب های عضلانی تأثیر زیادی در کاهش درد خواهد داشت.

وی با بیان این مطلب که براساس یافته ها، کاهش درد ناشی از افزایش اندورفین از طریق تئوری کنترل دروازه های درد صورت می گیرد، افزود: اثرمگنت تراپی در شرایط دردناک التهابی یا تخریبی مفاصل مثل آرتروز و درگیری های عصب از جمله سندرم تونل کارپال، درگیری های عصب در سوراخ بین مهره ای وسیاتیک، آرتروز ستون فقرات (گردن، پشت و کمر) و سایر مفاصل مانند زانو، شانه و آرنج  در کاهش و بهبود دردهای مفصلی و عضلانی بسیار موثر است.

مسوول کلینیک فیزیوتراپی بیمارستان طالقانی با بیان این مطلب که تاثیراین روش درمانی در کاهش تورم و التهابات ناشی از صدمات وارده به اعضای بدن و التهابات روماتوئیدی واستئوآرتروز به اثبات رسیده است افزود: از اثرات تغيير در نفوذپذيري غشا در درمان ورم استفاده مي شود كه معمولاً این اثر بعد از جلسه دوم درمان قابل مشاهده است اما اگرمنشا ادم، بدخیمی یا متاستاز به غدد لنفاوی باشد ازاین روش نمی توان استفاده کرد.

به گفته مهناز آهنگری کاهش اسپاسم عضله یکی دیگر از اثراتمگنت تراپی است که با افزایش گردش خون دربافت عضله سبب کاهش مواد زائد ناشی از فعالیت سلولی می شود و این تاثیر در عضله ای که درمعرض میدان مغناطیسی قرار گرفته با الکترومیوگرافی اثبات شده است.

وی مگنت تراپی را در درمان صدمات ورزشی و آسیبهایی مانند پیچ خوردگی مفاصل و آسیب به بافتهای نرم(رباطها، پارگی عضلات و بافت نرم) مفید دانست. همچنین یکی از موارد شایع کاربرد مگنت تراپی را در ترمیم استخوان در مواردی نظیرتأخیر درجوش خوردن استخوانهای شکسته و افزایش تراکم در پوکی استخوان عنوان کرد.

مسوول کلینیک فیزیوتراپی بیمارستان طالقانی با اشاره به تحقیقات انجام شده در ادامه افزود: درپوکی یا کاهش تراکم استخوان؛ سختی استخوان کاهش یافته و شکنندگی آن افزایش می یابد. تحقیقات نشان داده کاربرد مگنت برای دوهفته باعث بهبود و افزایش تراکم استخوانی در زنانی می شود که به علت بی تحرکی کاهش جذب کلسیم داشتند. همچنین دراین افراد کاهش قابل توجه کاهش درد نیزگزارش شده است.

وی با اشاره به تاثیر این روش در درمان مشکلات ناشی از بیماریهای عصبی اظهار داشت: این روش در درمان بیماریهایی نظیرMS، ضایعات نخاعی و پارکینسون مؤثراست. تحقیقات نشان دهنده افزایش توانایی حرکتی، تعادل وکاهش اختلالات بینایی بیمار بوده است. همچنین تحقیقات نشان داده استفاده از مگنت درمانی درکاهش علائم سردردهای سینوزیتی، میگرنی و سردرد با منشا گردنی مؤثراست.

مهناز آهنگری درخصوص تاثیر مگنت تراپی در اتساع عروق (وازودیلاتاسیون) وافزایش خون رسانی واکسیژن رسانی به بافتها اظهار داشت:دراختلالات سيستم عروقي به خصوص عروق محيطي و بافتهايي كه باعدم خونرساني واكسيژن مواجه هستند، این مکانیسم باعث افزایش اکسیژن بافتی تا 200 درصد درناحیه پالس دیده شده و همچنین افزایش شستشوی محصولات متابولیکی ازسلولها می شود و درواقع این مکانیسم درهرپروسه ای ازترمیم، اساس بهبودی است.  

کاربرد مگنت تراپی در درمان کدام بیماری هاست؟

مسوول کلینیک فیزیوتراپی بیمارستان طالقانی با اشاره به کاربرد مگنت تراپی در درمان بیماریها خاطرنشان کرد: این روش در درمان در دامنه وسیعی ازبیماریها نظیر اختلالات گردش خون، پوکی استخوان، بیماریهای دستگاه ایمنی، التهاب و آرتروز  مفاصل، اختلال خواب، روماتیسم مفصلی، انقباضات ماهیچه ای، فیبرومیالژیا، آسیبهای استخوانی مانند انواع شکستگی وترک خوردگی، اختلالات عضلانی، زخمهای فشاری، میگرن، اماس یا ورم، برخی اختلالات تنفسی مانند تنگی نفس، بیماریهای پوستی و خستگی های مزمن کاربرد دارد.

ممنوعیت مغناطیس درمانی

وی درخصوص موارد ممنوعیت کاربرد این روش اظهار داشت: مگنت تراپی روشی کم خطروغیرتهاجمی است که اغلب افراد می توانند با تشخیص متخصص ازمزایای آن بهره مند شوند. اما این روش در زنان باردار، افرادی که در قفسه سینه خود ضربان ساز مصنوعی دارند، افرادی که عمل کاشت حلزون گوش انجام داده اند، افراد مبتلا به بیماریهای خونی، افراد مبتلا به عفونتهایی مانند سل، افراد مبتلا به بیماریهای غدد، وجود زخمهای باز، انواع بدخیمی ها وخونریزی دربدن ممنوعیت دارد.

مهناز آهنگری در خاتمه سخنان خود با تاکید بر این نکته که اخذ نوبت برای این نوع درمان بصورت حضوری انجام می شود خاطرنشان کرد: بیماران متقاضی استفاده از این نوع روش درمانی فیزیوتراپی برای کسب اطلاعات بیشترمی توانند با شماره 23031264 بخش فیزیوتراپی بیمارستان طالقانی تماس بگیرند.

  • گروه خبری : اخبار علمی-آموزشی
  • کد خبر : 62754
کلید واژه