اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/09/20 - 15:11
  • بازدید : 380
  • تعداد بازدیدکننده : 366
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

انعقاد تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی وانجمن اوتیسم ایران

تفاهم نامه همکاری میان انجمن اوتیسم و دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با حضور دکتر زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و سعیده صالح غفاری مدیر عامل انجمن اوتیسم ایران امضا شد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر زالی رییس دانشگاه  ضمن ابراز خوشنودی از انقعاد این تفاهم نامه همکاری مشترک در حوزه های بهداشتی، درمانی، پژوهشی، آموزشی و علمی بر پیگیری مجدانه انجمن در راستای  اجرای مصوبات این تفاهم نامه تاکید کرد.

وی با اشاره به قابلیت بسط یافتن این تفاهم نامه گفت: این تفاهم نامه با عزم راسخ انجمن انشاءالله تسهیلات نوینی را برای جامعه اوتیسم کشور فراهم می کند .

وی با اشاره به توفیقات انجمن اوتیسم ایران در ایجاد التفات عمومی مردم نسبت به اوتیسم ، گسترش فزاینده آمار این بیماری در سطح جهان و ایران را یادآور شد.

وی با اشاره به آمار فزاینده مبتلایان به اوتیسم خاطرنشان کرد: زمان طلایی برای شناسایی و تشخیص اوتیسم را نباید از دست داد.

رییس دانشگاه  آموزش همگانی، آموزش والدین ومادران جوان، مدیران مهد کودک، پیش دبستانی‌ها و دبستانها را از جمله راهکاری موثر در این مسیر برشمرد و بر آگاهی بخشی و توانمندسازی خانواده‌ها، اطلاع رسانی رسانه‌ای تاکید کرد.

به گفته دکتر زالی زمان طلایی تشخیص این بیماری می تواند به کمتر از 3 سالگی کاهش یابد زیرا 60 درصد از دوران رشد و تکامل کودک تا این سن از دست رفته درصورتی که با آگاهی بخشی به والدین و جامعه می توان اوتیسم را حتی در سنین پایین ترتشخیص داد.

وی توجه به حرکات تکرار شونده غیرمتصل به منابع هیجانی، عدم توجه به صدا و تصویر والدین، اختلال در بازیهای وانمودی وحذف لبخند اجتماعی را از نشانه‌های این بیماری برشمرد که اگر با افزایش سطح آگاهی والدین می‌تواند زودتر تشخیص داده شود.

به گفته وی هر چه تشخیص بیماری زودتر باشد مداخلات شناختی و درمانی و گاهی دارویی تاثیرات بیشتری دارد.

دکتر زالی در بخش دیگری از سخنان خود به روشهای نوین تصویربرداری مغز اشاره کرد که نقشه‌های جدیدی از بیماری  اوتیسم ارایه می دهد و در این بیماران می تواند مورد ارزیابی قرار گیرد و استفاده از هوش مصنوعی را نیز در تشخیص موثر برشمرد.

وی با اشاره به نقش موثر ژنتیک و محیط در بروز اوتیسم؛ استرس، تغذیه در بارداری و قبل از آن، استفاده از ویتامین دی در بارداری، کمبود ریزمغذی‌ها در بارداری و قبل از آن، آلاینده‌های هوا را طیف گسترده ای از عوامل محیطی برشمرد که در بستر ژنتیکی مستعد می تواند در فرد باعث بروز اوتیسم شود.

رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین زمینه‌های همکاری مشترک دو سازمان در ابعاد علمی ، آموزشی، بهداشتی و درمانی و پژوهشی پرداخت.

به گفته وی آموزش بهورزان و داوطلبان سلامت، توانمندسازی خانواده ها، غربالگری بیماری، خدمات مراقبتی، بسته‌های تشخیصی بهداشتی، آموزش همگانی ، آموزش مدارس و ... از جمله زمینه های همکاری مشترک در حوزه بهداشت است.

همچنین با توجه به حضور اساتید برجسته در رشته های فوق تخصص اعصاب کودکان، فوق تخصص روانپزشکی اطفال و روانشناسی اطفال نیز امکان ارایه خدمات درمانی به این بیماران در دانشگاه وجود دارد و با مشارکت یکدیگر می توان در راستای استفاده از درمانهای نوین گام برداشت.

به گفته وی در دانشکده توانبخشی نیز ظرفیتها آمادگی های لازم با توجه به وجود گروه‌های گفتار درمانی، کاردرمانی و فیزیوتراپی برای خدمت رسانی به این بیماران وجود دارد.

 

دکتر زالی از دیگر زمینه های مشترک همکاری به انجام طرحهای تحقیقاتی مشترک با توجه به وجود مراکز تحقیقاتی و پژوهشی متعدد در دانشگاه اشاره کرد.

رییس دانشگاه انجام دوره های بازآموزی برای پزشکان و صاحبان حرف پزشکی  با محوریت مراقبت و درمان بیماران اوتیسمی را از دیگر ظرفیتهای دانشگاه برای این همکاری مشترک عنوان کرد.

معرفی بیمارستانها و مراکزی که بیشترین مشارکت با بیماران اوتیسمی دارند به عنوان بیمارستان دوستدار اوتیسم و با نگاه فراملی تعریف یک ساختار منطقه ای با همکاری WHO و یونیسف برای این بمیاران از دیگر موارد مطرح شده توسط دکتر زالی در این نشست بود.

رییس دانشگاه در خاتمه سخنان خود ابراز امیدواری کرد که این تفاهم نامه همکاری منجر به زدودن آلام بیماران اوتیسمی و خانواده های آنان شود.

 

سعیده صالح غفاری مدیر عامل انجمن اوتیسم ایران  نیز در این نشست ضمن بیان سخنانی این تفاهم نامه را جریانی قوی در مسیر رسیدن به مطالبات جامعه چند ده هزار نفری اوتیسم ایران عنوان کرد.

وی با اشاره به ارتباط انجمن با مراکز و مجامع دانشگاهی از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به عنوان یک دانشگاه دوستدار اوتیسم نام برد و یادآور شد که انعقاد این تفاهم نامه همکاری‌های مشترک در حوزه های علمی، آموزشی، پژوهشی، بهداشتی و درمانی شکل می گیرد.

وی ابراز امیدواری کرد که با اجرایی شدن این تفاهم نامه بخش وسیعی از نیازهای کودکان اوتیسمی و خانواده آنان مرتفع شود و باعث نهادینه شدن بحث  توانبخشی، غربالگری و درمان جامعه اوتیسم با همکاری این دانشگاه شود.

وی در خاتمه سخنان خود از همکاری و حمایت مسئولان ارشد کشور و دانشگاه در توسعه زیرساختهای این قبیل همکاری ها در سطح کلان و حاکمیتی با انجمن اوتیسم ایران تقدیر کرد.

محمدی عضو هیئت مدیره انجمن اوتیسم ایران نیز در این نشست عقد این تفاهم نامه را به فال نیک گرفت و فصل نوینی در همراهی جامعه اوتیسم برشمرد و اشهرا امیدواری کرد این همکاری و همراهی‌ سبب پیشرفت جامعه اوتیسم کشور شود و نتایج ارزنده آن باعث رفع مشکلات جامعه اوتیسم شود.

براساس این گزارش این مراسم  با حضور دکتر زالی رییس دانشگاه، دکتر حسن پیری مشاور رییس دانشگاه و مدیر حوزه ریاست، مژگان جزی زاده کریمی مدیر روابط عمومی دانشگاه ، سعیده صالح غفاری مدیر عامل انجمن اوتیسم ایران و نمایندگان انجمن ظهر دوشنبه 20 آذرماه در تالار شهیدبهشتی برگزار شد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • گروه خبری : 136217
کلمات کلیدی

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.