اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/09/19 - 11:07
  • بازدید : 137
  • تعداد بازدید : 127
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

باورهای نادرست درباره روغن؛ زمینه‌ساز بیماری‌های قلبی و عروقی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اجرای پویش اطلاع رسانی تغذیه سالم از 17 تا 30 آذر ماه سال‌جاری، هدف از اجرای این پویش را اطلاع رسانی و اصلاح باورهای نادرست در مورد روغن و چربی‌ها عنوان کرد.

دکتر محمدرضا سهرابی در گفت و‌گو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: علاوه بر چاقی و فشار خون بالا که از عوامل مهم خطر بروز بیماری های غیر واگیر محسوب می‌شوند، چربی خون بالا نیز عامل خطر بروز و پیشرفت بیماری‌های قلب و عروق است.

 

وی با تاکید بر این که بیماری‌های قلبی عروقی تا حد زیادی با پیروی از شیوه زندگی سالم قابل پیشگیری هستند، خاطرنشان کرد: سازمان جهانی بهداشت جوامع را به طراحی مداخلات گسترده مبتنی بر جامعه در زمینه کاهش مصرف چربی های مضر، کاهش میزان نمک و قندهای ساده در غذاهای فراوری شده، مصرف بیشتر میوه و سبزی و افزایش فعالیت بدنی تشویق کرده است.

 

دکتر سهرابی اصلاح شیوه زندگی همراه با بهبود کیفیت مواد غذایی و ارتقای دانش تغذیه‌ای جامعه را از جمله راهکارهای اساسی برای پیشگیری از بیماری های غیر واگیر و پیامدهای ناشی از آن برشمرد.

 

وی با اشاره به شعار این پویش مبنی بر «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» اظهار کرد: در این پویش سعی داریم ضمن فرهنگ سازی در خصوص ترویج سبک زندگی سالم، آگاهی مردم در حوزه تغذیه با محوریت انتخاب و مصرف صحیح روغن‌ها ارتقا یابد و باورهای نادرست در زمینه روغن‌ها و چربی های اصلاح شود.

 

معاون بهداشت دانشگاه از برنامه‌های این پویش به آموزش و اطلاع رسانی توسط کارشناسان تغذیه، مراقبان سلامت، بهورزان، سفیران و داوطلبان سلامت، برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه پیامگزاران سلامت ادارات، برپایی میز خدمت آموزش، مشاوره و اطلاع رسانی، برگزاری مسابقات و جشنواره های غذای سالم در مدارس و خانه‌های سلامت و استفاده از ظرفیت های آموزشی ادارات و سازمان ها در اطلاع رسانی پیام‌های تغذیه سالم اشاره کرد.

 

فرشته فزونی رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت نیز به افراد توصیه کرد از مصرف بیش از حد روغن و چربی خودداری کنند.

 

وی یادآوری کرد: روغن‌‌های جامد و نیمه جامد هیدروژنه حاوی اسیدهای چرب مضر (اسیدهای چرب اشباع وترانس) هستند که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، عروقی و سرطان‌ها را افزایش می‌دهد.

 

فزونی با اشاره به خطر گرفتگی عروق و بروز بیماری های قلبی بر اثر مصرف مواد غذایی حاوی چربی‌های ترانس خاطرنشان کرد: طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت بزرگسالان باید مصرف چربی ترانس را به کمتر از یک درصد کل انرژی دریافتی روزانه محدود کنند.

 

وی توصیه کرد با توجه به برچسب تغذیه‌ای، شهروندان هنگام خرید مواد غذایی بدون چربی ترانس یا ترانس بسیار پایین را انتخاب کنند.

 

به گفته وی شکلات، انواع بیسکویت، کیک، کلوچه، شیرینی، دونات، کراکر، کوکی، پنیرهای پیتزا از نوع تاپینگ(نوعی چربی تهیه شده از روغن)، برخی از روغن های نیمه جامد و چیپس حاوی اسیدهای چرب ترانس هستند.

 

وی افزود: برخی غذاها مانند لبنیات پرچرب و گوشت قرمز به طورطبیعی دارای این نوع اسیدهای چرب هستند.

 

رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت با یادآوری این که همه روغن‎‌ها باید به میزان کم مصرف شوند، روغن کانولا را به عنوان روغن مناسب برای پخت و پز معرفی کرد.

 

وی در عین حال یادآورشد: در صورت تمایل به سرخ کردن مواد غذایی از مقدار کمی روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود و مواد غذایی با حرارت ملایم تفت داده شوند.

 

همچنین از غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن و حرارت دادن زیاد روغن خودداری شود.

 

براساس این گزارش روز شمار این پویش به شرح ذیل است:

روغن و میزان مورد نیاز روزانه شنبه (17 آذر)

قلب سالم با مصرف روغن مناسب یکشنبه (18 آذر)

نقش رسانه ها در انتخاب روغن مناسب دوشنبه (19 آذر)

روغن کانولا ، روغن سلامتی سه شنبه (20 آذر)

روغن و باورهای نادرست چهارشنبه (21 آذر)

نقش نشانگر تغذیه ای در انتخاب روغن مناسب پنجشنبه (22 اذر)

روغن گیاهی یا حیوانی جمعه (23 آذر)

بهترین روغن برای سرخ کردن شنبه (24 آذر)

مضرات اسید چرب ترانس برای سلامتی یکشنبه (25 آذر)

روغن و کنترل وزن دوشنبه( 26 آذر)

حفظ سلامتی با اصلاح الگوی مصرف روغن سه شنبه( 27 آذر)

روغن و ارتباط آن با بیماری های مزمن چهارشنبه( 28 آذر)

روغن و ارتباط آن با ابتلا به سرطانها پنجشنبه( 29 آذر)

روغن و نگهداری و مصرف صحیح آن جمعه ( 30 آذر)

انتهای پیام/

کدخبرنگار: ۷۷۰۰ س.ع

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه,آموزش سلامت
  • کد خبر : 150237
کلید واژه