• تاریخ انتشار : 1401/06/30 - 11:48

برای سلامت کلیه‌ها آب زیاد بنوشید

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه گفت: برای ایجاد نشدن سنگ کلیه آب زیاد بنوشید، آب معدنی و یا آب لوله کشی می تواند در پیشگیری از ایجاد سنگ‌های کلیوی اثر داشته باشد.

دکتر گلبن سهراب در گفت‌و گو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این‌که حدود 10 تا 15 درصد ایرانی‌ها مبتلا به یکی از انواع سنگ کلیه هستند، اظهار کرد: ژنتیک، ناهنجاری‌های آناتومیک و رژیم غذایی نامناسب از اصلی‌ترین دلایل تشکیل سنگ‌های کلیوی هستند.

وی با بیان این‌که مصرف محدود مایعات از اصلی‌ترین ایجاد سنگ‌های کلیوی هستند افزود: املاح موجود در آب لوله کشی بسته به منطقه جغرافیایی و نوع خاک نیز با هم تفاوت دارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: مثلا آب لوله کشی مشهد، اصفهان و تبریزبا هم تفاوت دارند و آب‌های معدنی شهرهای مختلف نیز با هم متفاوتند و بسته به این‌که از کدام چشمه و یا منطقه باشند، باز هم هم فرق دارند، بنابراین نمی تواند ادعا کرد که مصرف آب‌های معدنی باعث افزایش خطر تشکیل سنگ کلیه می‌شود.

وی توصیه کرد: اگر در شهرهایی زندگی می‌کنید که تصفیه‌خانه‌های مجهزی دارد از آب لوله کشی استفاده کنید در غیر اینصورت از آب‌های معدنی با کیفیت بالا استفاده شود.

کدخبرنگار:7701س.ق

• گروه خبری : اخبار علمی-آموزشی