اخبار

  • تاریخ انتشار : 1402/09/06 - 14:00
  • بازدید : 252
  • تعداد بازدید : 244
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بررسی مهمترین اصول تغذیه حمایتی در بیماران سرطانی

وبینار علمی اصول تغذیه حمایتی در بیماران سرطانی به همت واحد تغذیه بالینی معاونت درمان یکشنبه پنجم آذرماه برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت درمان، در این وبینار علمی که در بستر سامانه آموزش مداوم کشور برگزار شد،250 نفر از کارشناسان تغذیه بالینی کشور  با اصول تغذیه حمایتی در بیماران سرطانی آشنا شدند.

 

در ابتدای این وبینار دکتر شهریار جانبازی سرپرست مدیریت خدمات بیمارستانی معاونت درمان با اشاره به اصول تغذیه حمایتی در بیماران سرطانی از خدمات کارشناسان تغذیه بالینی در مراکز درمانی تقدیر کرد.

 

وی در سخنان خود فعالیت بدنی ناکافی، مصرف کم میوه‌ها و سبزیجات، افزایش مصرف سیگار، الکل و غذاهای حاوی چربی زیاد و استرس  را به عنوان علل موثر در بروز سرطان برشمرد.

 

دکتر جانبازی در سخنان خود تاکید کرد که تلاش کارشناسان تغذیه کشور در راستای افزایش اگاهی‌های تغذیه‌ای جامعه برای پیشگیری از  سرطان لازم و ضروری است.

 

فاطمه اورعی کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان نیز با اشاره به آمار جهانی گفت: براساس این آمار سرطان بعد از بیماری‌های قلبی و عروقی به عنوان دومین علت مرگ و میر در جهان شناخته شده است.

 

وی با توجه به روند رو به افزایش سرطان در ایران افزود: طبق ضوابط وزارت بهداشت بیماران سرطانی جز بیماران اولویت‌دار  از نظر دریافت مشاوره تغذیه محسوب می‌شوند.

 

اورعی افزایش اطلاعات علمی کارشناسان تغذیه بالینی مراکز تحت پوشش درخصوص تغذیه درمانی بیماران سرطانی را از  دلایل اصلی برگزاری این کارگاه آموزشی عنوان کرد.

این کارشناس تغذیه بالینی با اشاره به عوارض ناشی از روش های درمانی سرطان مرتبط با تغذیه گفت:  اسهال، یبوست، حالت تهوع، خستگی، بی حالی و احساس ضعف و به دنبال آن کاهش وزن و سوء تغذیه از جمله این عوارض هستند. در مواردی نیز بیمار به دلیل مصرف داروهای استروییدی، دچار افزایش سطح اشتها و چاقی می‌شود.

 

به گفته وی کارشناسان تغذیه با ارایه رژیم‌ غذایی مناسب و راهکارهای تغذیه‌ای سودمند می‌توانند تاثیر به سزایی در کاهش و کنترل این عوارض و تسریع روند بهبودی  بیماران سرطانی داشته باشند.

 

در  این وبینار دکتر احسان حجازی متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشکده تغذیه و صنایع غذایی به تبیین اصول تغذیه درمانی در بیماران سرطانی پرداخت و راهکارهای تغذیه‌ای موثر در کاهش عوارض ناشی از شیمی درمانی و پرتودرمانی را بیان  کرد.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7700 س.ع

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 135527
کلید واژه

نظر شما

  • نظرات شما دیده و بررسی می شود.