• تاریخ انتشار : 1402/12/02 - 15:02
معاون بهداشت وزارت بهداشت مطرح کرد؛

تغذیه مناسب؛ تاثیرگذارترین عامل پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر

معاون بهداشت وزارت بهداشت در مراسم افتتاحیه چهارمین کنگره بین‌المللی و شانزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران توجه به تغذیه مناسب را مهمترین برنامه و تاثیرگذارترین عامل در جلوگیری از بیماری‌های غیر واگیر برشمرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت در مراسم افتتاحیه چهارمین کنگره بین‌المللی و شانزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران با اشاره به سیاست‌های وزارت بهداشت، توجه به تغذیه را مهمترین برنامه و تاثیرگذارترین عامل بروز بیماری های غیر واگیر برشمرد.

دکتر فرشیدی سلامت و امنیت غذایی را در ارتباط با هم عنوان کرد و گفت: برنامه‌های سال آتی وزارت بهداشت نظیر سلامت خانواده، متکی بر افزایش پوشش‌های بهداشتی و کاهش بار بیماری‌های غیرواگیر است.

به گفته وی در این راستا توجه به تغذیه و فعالیت فیزیکی بسیار اهمیت دارد و می‌تواند بار بیماری‌ها را کاهش دهد؛ بنابراین باید بر پیشگیری تمرکز داشته باشیم و به تغذیه مناسب توجه کنیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به این که بسیاری از کشورها در پی جنگ اوکراین دچار بحران سیاسی و غذایی شدند، گفت: این اتفاق به این دلیل رخ داد که تولید مواد غذایی در یک منطقه از جهان دچار آسیب شد؛ پس غذا و تغذیه نه تنها به حوزه سلامت بلکه به حوزه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی و... نیز مربوط می‌شود.

به گفته وی در دسترس بودن غذا مهم است اما نحوه استفاده از آن بسیار مهمتر است و این امر نیاز به فرهنگ سازی مناسب دارد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اجرای تغذیه درست و علمی در کشور را دارای بیشترین تاثیر در کاهش بیماری‌ها دانست و گفت: تغذیه حرف اول را در عوامل ایجاد کننده بیماری های غیرواگیر می زند و با انجام مداخلات مناسب می توان آن‌ها را کاهش داد.

دکتر فرشیدی کاهش مصرف میوه و سبزی و افزایش مصرف نمک و شکر در کشور را از جمله عوامل خطر برای بروز بیماری های غیر واگیر در کشور برشمرد.

وی با اشاره به مطالعات صورت گرفته در 195 کشور جهان، رژیم غذایی نامناسب را عامل خطر 11 میلیون مرگ در کشورها عنوان کرد و یادآور شد: تغذیه نامناسب 21 درصد عامل پرفشاری خون و 68 درصد عامل بروز دیابت است.

دکتر فرشیدی براساس نتایج پویش ملی سلامت ایرانیان که با شرکت بیش از 46 میلیون نفر انجام شد گفت: در حال حاضر تعداد زیادی از افراد جامعه عامل خطر بروز بیماری های خود را نمی شناسند و یا به آن اهمیت نمی دهند.

وی گفت: عدم رعایت اصول تغذیه مناسب منجر به بروز سرطان و بیماری های غیر واگیر می‌شود در حالی که با تغذیه مناسب می‌توانیم از آن‌ها پیشگیری کنیم و فرهنگ‌سازی در این خصوص باید توسط کادر سلامت صورت گیرد.

دکتر فرشیدی از افزایش تعداد کارشناسان تغذیه در مراکز بهداشتی به منظور دسترسی مناسب‌تر آحاد جامعه خبر داد و یادآور شد: در وزارت بهداشت تغذیه را محور و اساس برنامه‌های پیشگیری از بیماری‌ها قرار دادیم.

دکتر مجید حاجی فرجی دبیر علمی کنگره نیز با اشاره به عضویت 9000 متخصص و کارشناس تغذیه در انجمن تغذیه ایران گفت: علم تغذیه علاوه بر رشته‌های علوم پزشکی با حوزه‌های غیرپزشکی نظیر اقتصادی، رفاه اجتماعی، کشاورزی و... نیز ارتباط تنگاتنگی دارد و برای دستیابی به امنیت پایدار تغذیه ای باید این حوزه‌ها با یکدیگر به همکاری بپردازند.

دکتر حاجی فرجی خاطرنشان کرد که طراحی مداخلات و سیاستگذاری در حوزه غذا و تغذیه باید به نحوی صورت گیرد که در راستای دستیابی به امنیت تغذیه و غذا و رسیدن غذای سالم و ایمن به دست خانواده‌ها کمک کند. همچنین استفاده از فناوری‌های نوین را در این خصوص ضروری دانست.

دبیر علمی کنگره با اشاره به ثبت نام 1500 نفر از اساتید، متخصصان و دانشجویان علوم تغذیه در این کنگره گفت: 1148 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که مقالات منتخب در قالب پوستر و 122 سخنرانی  در این سه روز ارایه خواهند شد. همچنین برگزاری 12 سمپوزیوم، 10میزگرد، 10پنل و 10 کارگاه از دیگر برنامه‌های این کنگره علمی است.

در بخش دیگری از این مراسم با حضور معاون بهداشت وزارت بهداشت، رییس دانشگاه، رییس انجمن ملی تغذیه  و دیگر مسئولان از کتاب ترمینولوژی تغذیه رونمایی شد.

چهارمین کنگره بین‌المللی و شانزدهمین کنگره سراسری تغذیه ایران با  عنوان "دستاوردها و چالش‌ها در نظام غذا و تغذیه: نگاهی به افق‌های جدید" امروز چهارشنبه دوم اسفندماه در تالار ابوریحان دانشگاه شهیدبهشتی آغاز به کار کرد و تا چهارم اسفندماه ۱۴۰۲ ادامه دارد.

نظر شما

• نظرات شما دیده و بررسی می شود.