اخبار

  • تاریخ انتشار : 1400/03/02 - 12:50
  • بازدید : 221
  • تعداد بازدیدکننده : 191
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

رژیم های لاغری غیراصولی و عوارض خطرناک آن

متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که رژیم های سخت لاغری که ظرف مدت زمان کوتاهی چندين كيلو وزن افراد را كاهش دهد، عوارض و بيماری زايی دارد، گفت: عوارض این رژیم های لاغری از عارضه های چاقی به مراتب خطرناک تر است.

متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که رژیم های سخت لاغری که ظرف مدت زمان کوتاهی چندين كيلو وزن افراد را كاهش دهد، عوارض و بيماری زايی دارد، گفت: عوارض این رژیم های لاغری از عارضه های چاقی به مراتب خطرناک تر است.


 

دکتر آتوسا سعیدپوردر گفت و با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به ویژگی های رژیم غذایی سالم اشاره کرد و اظهارداشت: استفاده از مقادیر مشخص پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر، ویتامین‌ و مواد معدنی، توسط منابع غذایی سالم در برنامه غذایی که بدن برای تامین انرژی به آن نیاز داردیکی از اصلی ترین تعاریف یک رژیم غذایی سالم است.

 

 

وی با بیان این که دریافت انرژی یکی از مهمترین فاکتورهای یک رژیم غذایی سالم است، خاطرنشان کرد: هر فرد باید براساس شرایط جسمی و سبک زندگی خود انرژی لازم را از طریق مواد غذایی تامین کند.

 

رژیم های غذایی که شما را از سبک صحیح زندگی دورمی کند، اشکالات اساسی دارند

 

متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه با تاکید براین که رژیم های غذایی لاغری که افراد را از سبک صحیح زندگی دورمی کند اشکلات اساسی دارند، گفت: کاهش وزن خیلی سریع خصوصا با تکنیک های لاغری از طریق گرسنگی طولانی مدت منجر به عوارض جبران ناپذیزی می شود.

 

وی با اشاره به این که کاهش وزن تدریجی می‌تواند به سلامت بدن کمک کند، خاطرنشان کرد: برای کاهش وزن نیاز به ورزش و مراجعه به مشاور تغذیه است تا فرد بتواند به درستی وزن خود را کاهش دهد، این در حالیست که لاغری غیراصولی، می‌تواند باعث بروز کبد چرب شود.

 

لاغری غیراصولی و بروز مشکلات کبدی

 

وی گفت: کاهش وزن غیراصولی، عامل بروز بیماری های کبدی است.

 

متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه با اشاره به اینکه یک باور اشتباه در میان مردم وجود دارد که اگر فقط غذای چرب بخورند دچار بیماری کبد چرب می‌شوند، عنوان کرد: مصرف بیش از حد روغن‌ها اگر چه برای سلامتی مضر است اما این مواد جزو تری‌گلیسریدها محسوب می‌شوند در حالی که عامل اصلی کبد چرب کربوهیدرات‌ها محسوب می شوند.

 

به گفته وی کبد یکی از ارگان هایی است که وظیفه پردازش و سم زدایی بدن را عهده دارد است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: رژیم های طولانی مدت لاغری می تواند به کبد آسیب جدی وارد کند.

 

وی در ادامه با بیان این که با کاهش وزن غیراصولی برخی فاکتورها و بافت های چربی و سمی بدن به سرعت کاهش پیدا می کنند گفت: رژیم های لاغری کوتاه مدت و سفت و سخت منجر به آزاد شدن بافت های احتباس شده چربی در بدن می شود و این درحالیست که بدن در این شوک ناگهانی فرصت بازسازی و دفع سموم را پیدا نکرده و این موضوع سیستم متابولیکی بدن را در معرض خطر قرار می دهد.

 

دکتر سعیدپور با اشاره به این موضوع که آزادشدن ناگهانی و سریع بافت های چربی در خون و ورود آن به کبد، هورمون ها و در نهایت سیستم متابولیک بدن را دچار آسیب های جدی می کند خاطرنشان کرد: این درحالیست که اگر چنانچه عادات غذایی افراد بعد از رسیدن به تناسب اندام و خاتمه  رژیم غذایی اصلاح نشود، فرد در مدت زمان کوتاهی به وزن قبلی خود و یا بالاتر از آن بازمی گردد.

 

رژیم های غلط غذایی؛ سلامت کلیه ها را نشانه گرفته اند

 

وی ادامه داد: کلیه ها یکی دیگر از اندام های بدن هستند که با رژیم های غیر اصولی در معرض خطر قرار می گیرند.

 

متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاه توضیح داد: به طورمثال ایجاد سنگ های کلسترولی صفراوی در افرادیکه در هفته بیش از پنج کیلو کاهش وزن دارند بسیار شایع است.

 

سیستم ایمنی بدن وابسته به سلامت روده هاست

 

وی در ادامه با اشاره به رژیم های نادرست و مشکلات آن در دستگاه گوارش نیزگفت: دستگاه گوارش باید در طول روز از عملکرد نرمالی برخوردار باشند، اگر مواد غذایی برای طولانی مدت به بدن نرسد و یا برخی از منابع غذایی حذف شود یکی از مهمترین ارگان هایی که به بدن آسیب وارد می کند روده ها هستند.

 

دکتر سعیدپور افزود: اگر چنانچه روده ها به شکل اصولی، کافی و به موقع تغذیه نشوند فرد دچار مشکلات جدی گوارشی می شود چرا که بخشی از سیستم ایمنی بدن به سلامت روده ها وابسته است و اگر روده ها به درستی تغذیه نشوند سیستم ایمنی بدن دچار اختلال خواهد شد.

 

وی با اشاره به این که رژيم های غذايی نامناسب و بويژه رژيم های تک ماده ای كه در آن فقط به خوردن يک  قلم ماده غذايی توصيه می شود باعث از دست رفتن بافت های عضلانی، استخوانی و از دست رفتن آب بدن می شوند هشدار داد: بايد نسخه رژيم های درمانی و لاغری افراد توسط متخصصان حوزه تغذیه پيچيده شود تا متناسب با وضعيت فرد، نحوه سبک زندگی اصلاح شود.

 

کاهش طول عمر عارضه ی رژیم های غذایی نادرست

 

سردردهای شديد مداوم، خستگی، عدم كارايی، پرخاشگری، حريص شدن به غذاها، آسيب به پوست و ريزش مو از عوارض ظاهری رژيم های غیر اصولی لاغری بود که این عضو هیئت علمی آن به اشاره کرد و ادامه داد: از دست رفتن آب بدن، از بين رفتن پروتئين عضله، يبوست و در نهايت كاهش طول عمر را از عوارض جدی رژيم های نادرست است.

 

چگونه لاغر شدن ما را به پوکی استخوان مبتلا می کند؟

 

متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی دانشگاهافزود: به طور مثال رژيم هایی كه توصيه به مصرف زياد پروتئين به دليل داشتن سديم بالا می کنند سبب افزايش دفع كلسيم ادراری شده كه تداوم اين رژيم خاص بيشتر از سه هفته شرايط از دست رفتن كلسيم را مهيا كرده و موجب پوكی استخوان می شود.

 

وی نسبت به مشاوره های غلط درباره رژيم های نامناسب كه از سوی افراد غیر متخصص سلامت جامعه را به خطر می اندازد انتقاد کرد و هشدار داد: در حالی که  افراد برای كاهش تری گليسيريد يا همان چربی بد دور قلب، رژيم خوردن ميوه را دنبال می كنند كه ميوه ها دارای قند ساده بوده و مصرف بيش از حد آن، خود تبديل به چربی می شوند.

 

دکتر سعیدپور ادامه داد: رژيم انحصاری ميوه و سبزی نیز نمی تواند برای هر فردی لاغر كننده و موثر باشد، این رژیم ها سلامت فرد را دچاراختلال می کند.

 

وی با بیان این که کاهش وزن نرمال از نظر دانش تغذیه یک تا دو کیلو در هفته طبیعی است، خاطرنشان کرد: فردی که کاهش وزن را دنبال می کند باید زیر نظر متخصص باشد و این موضوع کاملا وابسته به شرایط و وضیعت بدن افراد مختلف متفاوت است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه توصیه کرد: باید روند نرمالی در کاهش وزن داشته باشیم تا بتوانیم این روند را در بازه زمانی طولانی تثبیت کنیم.

 

انتهای پیام/

 

کدخبرنگار:7701س.ق

  • گروه خبری : اخبار سلامت,اسلایدر خبری
  • گروه خبری : 104770
کلمات کلیدی