شفافیت مالی واصلاح ساختارهای بودجه ای؛ برون داد نخستین جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی
رییس دانشگاه از بررسی 30 شاخص کلیدی در جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: بدون شک برون داد و خروجی این جشنواره شفافیت سازی مالی، اصلاح ساختارهای بودجه ای، صرف منطقی هزینه ها و پرهیز از مصرف بی رویه خواهد بود.
رییس دانشگاه از بررسی 30 شاخص کلیدی در جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: بدون شک برون داد و خروجی این جشنواره شفافیت سازی مالی، اصلاح ساختارهای بودجه ای، صرف منطقی هزینه ها و پرهیز از مصرف بی رویه خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در نشست خبری نخستین جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی ضمن گرامیداشت روز قلم و قدردانی از تلاش ها شبانه روزی اصحاب رسانه و قلم اظهار کرد: اصحاب رسانه علیرغم سختی ها، فرازو فرود و چالش های کرونایی با ایثارگری و خلق حماسه تن بر آتش کرونا زدند ودر به تصویر کشیدن رشادت های مدافعان سلامت و تمامی تلاشگران تامین سلامت عمومی نقش بسزایی ایفا کردند.
وی با اشاره به این که انضباط مالی و توجه به مولفه های مهم اقتصادی در سیاست گذاری نقش پررنگی دارد، از برگزاری اولین جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی با هدف ارتقا فرهنگ شفافیت مالی و فساد ستیزی توسط دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خبر داد.
رییس دانشگاه انحراف بودجه ای و خارج شدن از مدار توازن مالی را یکی از مهمترین گلایه های عمومی مردم عنوان کرد و افزود: بدون شک انحراف مالی منتج به اختلال در انضباط مالی خواهد شد.
دکتر زالی با تاکید بر این که سایه سهمگین رانت خواری، فساد، پرهیزاز شفافیت مالی، عدم پاسخگویی در نظام عمومی مالی یکی از اصلی ترین مشکلاتی است که سالیان اخیر کشور و مردم از آن رنج می برند، ایجاد سازو کاری با هدف برقراری عدالت اجتماعی مالی و پیشگیری از ویژه خواری را مورد تاکید قرار داد.
وی گفت: انضباط مالی در دستگاهها یک ضرورت اجتناب ناپذیر است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رییس دانشگاه با تاکید براین که جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی با هدف ترویج فرهنگ شفاف سازی مالی در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار خواهد شد، خاطرنشان کرد: پیشگیری از اختلال و عدم هماهنگی بین مصارف و منابع یکی از مهمترین دستاوردهای این جشنواره خواهد بود.
تخصیص منابع اندک از بودجه عمومی به بخش سلامت و رفاه اجتماعی یکی از مهمترین مواردی بود که دکتر زالی آن را مورد انتقاد قرار داد و گفت: متاسفانه سهم مردم ایران از خزانه و منابع عمومی در حوزه سلامت و رفاه اجتماعی بسیار اندک است، این موضوع به یکی از مهمترین مطالبات عمومی مبدل شده.
دکتر زالی راهکار شکل گیری عدالت اجتماعی و حرکت به سمت فقرزدایی را عبور از دالان تعدیل مصارف، شفافیت سازی و پرهیز از مصرف گرایی در بخش اجرایی کشور دانست.
شراکت مردم با دولت؛ لازمه توفیق کشورها در اقتصاد کلان
وی با تاکید براین که درکشورهایی که توفیقاتی در اقتصاد کلان دارند بدون شک مردم شرکای اقتصادی دولت هستند، از تقلیل سرمایه اقتصادی اجتماعی مردم در مشارکت با دولت خبر داد.
به گفته رییس دانشگاه، بازگرداندن سرمایه اجتماعی اولین و مهمترین راهبرد نجات اقتصاد است.
دکتر زالی با اشاره به حادثه تلخ کاهش شاخص بورس کشور ادامه داد: متاسفانه نوسات بورس باعث کوچک تر شدن سفره بسیاری از خانواده ها شد.
وی ادامه داد: عدم شفافیت اقتصادی و ویژه خواری همانند موریانه نظام های اقتصادی را تهدید می کند.
ساماندهی نقدینگی های سرگردان و پیشگیری از شکل گیری بازارهای موازی یکی دیگر از مواردی بود که دکتر زالی برای رشد نظام اقتصادی کشوری مورد توجه قرارداد.
دکتر زالی نگاه عمیق و آسیب شناسانه با محوریت برقراری انضباط مالی و عمومی را خواستار شد و تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در ساختار طراحی بودجه تلاش دارد ضمن بودجه ریزی عملیاتی و شناسایی دقیق منابع و مصارف و همچنین توازن مالی به سمت شفافیت مالی و برقراری عدالت مالی در تخصیص منابع دست یابد.
رییس دانشگاه از بررسی 30 شاخص کلیدی در جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: بدون شک برون داد و خروجی این جشنواره شفافیت سازی، اصلاح ساختارهای بودجه ای، تعدیل مصرف، منطقی کردن و پرهیز از مصرف بی رویه خواهد بود.
برنامه ریزی راهبردی و مدون مالی و بودجه ای راه حل تحقق انضباط مالی
دکتر محمود خدادوست معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه نیز در این نشست خبری با اشاره به این که اولین جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی در حوزه سلامت با محوریت فرمایشات مقام معظم رهبری بر ضرورت انضباط و شفافیت مالی، در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی برگزار خواهد شد، مدیریت در هزینه کردها، افزایش بهره وری، نحوه مقابله با تحریم ها و همچنین مدیریت قاعده مند منابع را از جمله اهداف این جشنواره عنوان کرد.
وی با بیان این که منابع محدود دولتی باید با اولویت بندی نیازها و به درستی هزینه شود، حرکت به سمت برنامه ریزی راهبردی و مدون مالی و بودجه ای را راه حل مناسبی برای تحقق انضباط مالی در دانشگاه توصیف کرد.
دکتر خدادوست وظایف درمانی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی را در کنار امر خطیرآموزش و پژوهش یادآور شدو گفت: این دانشگاه متولی تامین سلامت، درمان و بهداشت بخش عظیمی از جمعیت استان تهران است، بنابراین باید منابع تامین سلامت در بالاترین و بهترین شکل ممکن صرف ارتقا سلامت مردم شود.
به گفته وی: افزایش بهره وری، بررسی شاخص ها، برقراری ارتباط منطقی بین هزینه و درآمد از جمله دستاوردهای این جشنواره است که با تشکیل کمیته های تخصصی و بهره گیری از سامانه های مرتبط به بهترین شکل ممکن اجرا خواهد شد.
دکتر خدادوست از ارزیابی شاخص ها در جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی در حوزه های بهداشت، آموزش و درمان و همچنین بخش های بودجه، مالی، نیروی انسانی، پشتیبانی و خیرین سلامت خبر داد و افزود: تیم های ناظر و ارزیاب به صورت حضوری و با کمک سامانه، شاخص های جشنواره را در بالاترین سطح مورد ارزیابی قرار خواهند داد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه اظهار امیدواری کرد که بازنگری دقیق شاخص های بودجه ای و مالی به ضابطه مند تر شدن مدیریت هزینه در واحد های تابعه دانشگاه کمک کند و این مهم به عنوان الگویی موفق درسایردستگاههای کشور اجرا شود.
برقراری توازن مالی بین نیازها و منابع یک ضرورت است
در ادامه این نشست دکتر ایمان وکیل زاده دبیر اولین جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی با اشاره به اهمیت برقراری توازن مالی بین نیازها و منابع، ضرورت برگزاری جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی را یادآور شد.
ایجاد ثروت و منابع پایدار، صرفه جویی در منابع، مشارکت اجتماعی در خلق ثروت و ایجاد منابع جدید از جمله مواردی بود که دکتر وکیل زاده اهمیت آن را مورد توجه قرار داد وبه محورها و شاخص های اصلی بررسی برترین ها در این جشنواره اشاره کرد.
وی با بیان این که شاخص های بررسی برترین های جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی با تشکیل کمیته های فنی تخصصی، پایش های محیطی و همچنین بهره گیری از نرم افزار های تخصصی مالی و بودجه امکان پذیر شده خاطرنشان کرد: 21 تیرماه جشنواره انضباط مالی و اقتصاد مقاومتی ضمن معرفی برترین ها در حوزه های نیروی انسانی، خیرین سلامت، پشتیبانی، مالی و بودجه برگزار خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، این جشنواره با حضور مسوولان ارشد وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و خزانه داری کل کشور 21 تیرماه ازساعت 9 به صورت مجازی از طریق لینک live.sbmu.ac.ir برگزار خواهد شد.
برای مشاهده جزئیات برگزاری این جشنواره اینجا را کلیک کنید.
انتهای پیام/
کدخبرنگار:7701س.ق