اخبار

  • تاریخ انتشار : 1398/05/12 - 15:31
  • بازدید : 1313
  • تعداد بازدید : 144
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

طرح تشدید بازرسی بهداشت حرفه‌ای از صنایع و کارگاه‌ها کلید خورد

رئیس مرکز بهداشت شمال تهران با تأکید براین که بسیاری از حوادث ناشی از کار با رعایت بهداشت حرفه‌ای قابل‌کنترل است، از آغاز اجرای طرح تشدید بازرسی بهداشت حرفه‌ای از صنایع و کارگاه‌ها توسط این مرکز خبر داد.

رئیس مرکز بهداشت شمال تهران با تأکید براین که بسیاری از حوادث ناشی از کار با رعایت بهداشت حرفه‌ای قابل‌کنترل است، از آغاز اجرای طرح تشدید بازرسی بهداشت حرفه‌ای از صنایع و کارگاه‌ها توسط این مرکز خبر داد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی شهيد بهشتی، صبح شنبه 12 مردادماه، طرح تشدید بازرسی بهداشت حرفه‌ای از صنایع و کارگاه‌ها توسط اکیپ‌های متعدد به‌صورتدو بار در هفته و باهدف بازرسی از کارگاه‌ها و مراکز شغلی تحت پوشش شمال تهران کلید خورد.

پیش‌بینی می‌شود در این طرح  که در بازه زمانی 12 مرداد تا 24 مهرماه اجرامی شود، 2000 بازدید توسط بازرسان مرکز بهداشت شمال تهران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شود.

دکتر شريف تركمن نژاد رئیس مركز بهداشت شمال دانشگاه در نشستی که با حضور جمعی از مسئولان و کارشناسان بهداشت حرفه‌ای برگزار شد، گفت: حوزه بهداشت عهده‌دار سلامت جامعه است و کارشناسان این حوزه سلامت جمعیت بزرگی را تضمین می‌کنند.

دکتر تركمن نژاد با اشاره به این‌که بخش مهمی از زندگی انسان‌ها صرف کار و تلاش می‌شود اظهار داشت: در زندگی پیچیده امروز شغل‌های زیادی وجود دارند که روش انجام کار، محیط، مواد و ابزارکار مورداستفاده در آن‌ها می‌تواند سلامت و حیات کارگران را به خطر بیندازد درحالی‌که بسیاری از حوادث ناشی از کار و بیماری‌های شغلی، با رعایت بهداشت حرفه‌ای قابل‌پیشگیری و کنترل است.

 نظارت بر واحدهای کوچک از اهمیت بالایی برخوردار است

وی ادامه داد: آگاهی کارفرمایان و کارکنان مشاغل مختلف در کارگاه‌های خانگی و غیر خانگی نقش مهمی در پیشگیری مؤثر از حوادث و بیماری‌های شغلی دارد بنابراین یکی از برنامه‌های بهداشت حرفه‌ای که تأثیر بسزایی در پیشگیری، کنترل و درمان بیماری‌های شغلی دارد، معاینات شاغلین است.

رئیس مركز بهداشت شمال دانشگاه بابیان اینکه در حوزه مرکز بهداشت شمال شهر تهران 8 هزارو 382 کارگاه و کارخانه و 27 بیمارستان فعالیت می‌کنند، خاطرنشان کرد: حدود 98 درصد کارگاه‌های کوچک با کمتر از 20 نفر نیروی انسانی این منطقه مشغول بکار هستند.وی افزود: با توجه به این مهم که نظارت بر واحدهای کوچک به نسبت واحدهای بزرگ‌تر بسیار سخت‌تر است لازم است نظارت‌ها در حوزه بهداشت حرفه‌ای، صنایع و کارگاه‌ها بیش‌ازپیش تشدید شود.

دکتر ترکمن نژاد توضیح داد: 48  درصد شاغلین که بیش از 17 هزار نفر هستند در واحدهای کوچک صنفی مشغول بکار هستند و این موضوع اهمیت نظارت‌ها و ارائه مشاوره‌های کاری و حرفه‌ای  را دوچندان می‌کند.

وی همچنین گفت: تعداد کل افراد شاغل در حوزه مرکز بهداشت شمال  52 هزار و 210 نفر هستند که از این تعداد 16 هزار نفر در بیمارستان‌ها  و 35 هزار نفر در کارگاه‌ها فعالیت می‌کنند.

نتیجه مراقبت از سلامتی در اقتصاد کشور نمود دارد

رئیس مركز بهداشت شمال دانشگاه با اشاره به این‌که امروزه اولین و مهم‌ترین وظیفه کارشناسان بهداشت حرفه‌ای و پزشکان طب کار اطلاع‌رسانی به افراد ذینفع در خصوص اهمیت معاینات شغلی است، اذعان داشت: نتیجه مراقبت از سلامتی افراد در مقابل عوامل زیان‌آور ازجمله مواد شیمیایی، آلودگی، گردوغبار و بیماری‌های ریوی در اقتصاد کشور نمود خواهد داشت.

دکتر ترکمن نژاد اهمیت پایش سلامت کارکنان و شاغلین را مورد تأکید قرارداد و گفت: متأسفانه زمانی که بیماری شغلی به وجود می‌آید درمان آن بسیار مشکل و یا در بیشتر موارد غیرممکن است.  

وی درباره نحوه اجرای طرح تشدید بازرسی بهداشت حرفه‌ای از صنایع و کارگاه‌ها  توضیح داد: کارشناسان بهداشت حرفه‌ای  طب کار در بازه زمانی مشخص از 12 مرداد تا 24 مهرماه به‌صورت هفته‌ای دو بار در قالب اکیپ‌های متعدد و به‌صورت ضربتی از کارگاه‌ها و مراکز شغلی متعدد  بازدید خواهند کرد.

رئیس مركز بهداشت شمال خطاب به کارشناسان طب کار، تلاش و فعالیت این افراد را ارزشمند توصیف کرد و گفت: جنس کار شما از نوع ارائه خدمات به مردم است بنابراین کار فوق‌العاده ارزشمند و مهمی را انجام می‌دهید.

وی گفت: باید عوامل خطر را شناسایی کنیم و در زمان درست اخطارهای لازم را بدهیم و درنتیجه بار بیماری‌هایی که ناشی از مرگ زودرس است را کاهش دهیم.

دکتر ترکمن نژاد در خاتمه با اشاره به پتانسیل بالای مراکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار امیدواری کرد که با اقدامات این معاونت، بهداشت حرفه‌ای به‌عنوان حوزه‌ای سرآمد در کشور، جایگاه ویژه‌تری را به خود اختصاص دهد.

دانشگاه برای سومین سال متوالی رتبه اول کشوری سرانه بازدیدها را کسب کرد

مهندس حریری کارشناس مسوول معاونت بهداشتی دانشگاه با اشاره به اهمیت افزایش سرانه بازدیدهای نظارتی و مشاوره‌ای، از کسب رتبه اول کشوری بازدیدهای  نظارتی و بهداشتی در سه سال متوالی توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد.

وی بابیان این‌که طرح تشدید بازرسی بهداشت حرفه‌ای از صنایع و کارگاه‌ها در سراسر دانشگاه‌های علوم پزشکی کلید خورده است، به پیشگامی مرکز بهداشت شرق دانشگاه در راستای اجرای این طرح ملی اشاره کرد.

شناسایی کارگاه‌های فعال در دستور کار

در بخش دیگری از این نشست فلاح کارشناس مسئول مرکز بهداشت شمال تهران نیز، موضوع سلامت کار را موردتوجه قرارداد و اظهار کرد: طرح تشدید بازرسی بهداشت حرفه‌ای از صنایع و کارگاه‌ها در راستای افزایش بازرسی باهدف پیشگیری از بیماری‌های ناشی از کار اجرا خواهد شد.

وی وظیفه اصلی واحد بهداشت حرفه‌ای را شناسایی، ارزیابی و کنترل مخاطرات ناشی از کار دانست و گفت: بیماری‌های ایجادشده ناشی از کار قابل‌پیشگیری هستند ولی معمولاً قابل‌درمان نیستند.

فلاح ادامه داد: با توجه به این‌که در سال جاری افزایش پوشش و تشدید بازرسی‌ها در دستور کار واحد طب کار وزارت بهداشت قرار دارد؛ طرح مذکور با نهایت دقت اجرا خواهد شد.   

کارشناس مسئول بهداشت شمال تهران در ادامه افزایش شناسایی کارگاه‌ها و واحدهای فعال را یکی از مهم‌ترین دستاوردهای طرح تشدید نظارت‌ها دانست و از فعالیت هم‌زمان دواکیپ هشت نفره در یک‌زمان مشخص در منطقه تحت پوش دانشگاه خبر داد.

وی گفت: در 22 روز کاری با  دو هدف شناسایی کارگاه‌هایی که تحت پوشش قرار نگرفته‌اند و بازدید از کارگاه‌های پرمخاطره این بازدیدها انجام خواهد شد.

فلاح آموزش به کارفرمایان را یکی دیگر از برنامه‌های طرح تشدید بازرسی عنوان کرد و ادامه داد: پیش‌بینی می‌کنیم در 22 روز کاری و  2000 مورد  بازدید اهداف معاونت بهداشت را پوشش دهیم.

انتهای پیام/

  

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 81255
کلید واژه