اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/12/03 - 13:51
  • بازدید : 90
  • تعداد بازدید : 83
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

عفونت‌های فرصت‌طلب؛ درکمین بیماران سرطانی و پیوند عضو

دبیر اجرایی پنجمین سمینار کشوری عفونت در سرطان و پیوند با اشاره به افزایش تعداد پیوند اعضا و درمان بیماران سرطانی با داروهای شیمی‌درمانی و به دنبال آن گسترش عفونت‌های فرصت طلب، بر اهمیت مرور آخرین یافته‌ها و دستاوردهای در این زمینه تاکید کرد.

دکتر مسعود مردانی فوق تخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پنجمین سمینار کشوری عفونت در سرطان و پیوند که در هتل اسپیناس پالاس برگزار شد، در خصوص اهمیت پرداختن به این موضوع عنوان کرد: در سال‌های اخیر تعداد پیوند مغز و استخوان، کلیه و کبد در ایران افزایش پیدا کرده و بیماران صعب العلاج سرطانی نیز در معرض داروهای شیمی درمانی یا ایمونوتراپی برای افزایش طول عمر خود قرار گرفته‌اند، از این‌رو پرداختن به موضوع پیشگیری و درمان عفونت‌های فرصت‌طلب در این افراد اهمیت ویژه‌ای دارد.

 

این استاد دانشگاه ادامه داد: در همین راستا رشته فلوشیپ بیماری‌های عفونت در نقص ایمنی در دانشگاه نزدیک به 15 سال است دانشجو می‌پذیرد و تا به حال 45 فارغ‌التحصیل فوق تخصصی این رشته در نزدیک به 30 استان کشور مشغول به ارایه خدمت شده‌اند. هدف اصلی از تربیت دانشجو در این رشته دخالت در درمان عوارض ناشی از عفونت در بیماران پیوندی و مبتلا به سرطان است.

 

به گفته وی، دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز به عنوان دومین دانشگاه بعد از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از دو سال پیش تاکنون اقدام به پذیرش دانشجو در رشته فلوشیپ بیماری‌های عفونت در نقص ایمنی کرده است.

 

دکتر مردانی تصریح کرد: در این سمینار دو روزه حداقل 8 پنل ارایه مقالات و نزدیک به 6 سخنرانی جامع در نظر گرفته شده است که با محوریت عفونت در بیماران پیوند اعضا، سیستیت هموراژیک در پیوند مغز استخوان و شیوع مقاومت باکتریایی، عفونت‌های آنفلوآنزایی، واکسیناسیون، عفونت‌های قارچی وعفونت‌های سیتومگالوویروس در مبتلایان به نقص ایمنی برگزار خواهد شد.

 

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه، پنل جامع تشخیص و درمان عفونت‌های قارچی در بیماران مبتلا به سرطان با مشارکت همکاران از دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران و اصفهان و سخنرانی جامع GVHD و تشخیص‌های افتراقی آن با بیماری‌های عفونی به همت همکار بخش پیوند مغز استخوان بیمارستان طالقانی نیز در این سمینار ارایه خواهد شد.

 

 

دکتر مردانی از پخش ویدیو دو سخنران از کشور آمریکا با موضوع تشخیص عفونت‌های قارچی و Candida auris نیز خبر داد و افزود: در این سمینار دو روزه به مرور آخرین یافته‌ها در زمینه درمان و پیشگیری از عفونت‌های فرصت طلب در بیماران نقص ایمنی پرداخته می‌شود و شرکت در این سمینار دارای حداقل 10 امتیاز بازآموزی است.

 

استاد دانشگاه در خصوص یکی از مهمترین مباحث مورد طرح در این سمینار اظهار کرد: یکی از مهمترین یافته‌های اخیر تاثیر مصرف داروهای بیولوژیک که اغلب دارای آنتی‌بادی منوکلونال هستند در شعله‌ور کردن عفونت‌های خفته نظیر سل است.

 

دکتر مردانی با اشاره به نقش این داروها در درمان عفونت بیماران سرطانی یا پیوند عضو، ادامه داد: امکان تولید فرآورده‌های بیولوژیک در داخل کشور وجود دارد و این داروها توسط متخصصان برای کنترل عفونت تجویز می‌شود، اما در برخی موارد اگر فرد دچار سل نهفته باشد، با مصرف این دارو، نه تنها عفونت درمان نمی‌شود، بلکه بیمار به سل فعال نیز مبتلا خواهد شد. بنابراین می‌توان گفت این داروها مثل شمشیر دولبه عمل می‌کنند.

 

به گفته دبیر اجرایی پنجمین سمینار عفونت در سرطان و پیوند، تذکر موارد لازم و قابل پیشگیری در مصرف فرآورده‌های بیولوژیک به شرکت‌کنندگات از دیگر بخش‌های مهم این سمینار است.

 

 

وی در پایان از جایگاه مطلوب کشور در زمینه کنترل این عفونت‌ها در منطقه خبر داد و گفت: خوشبختانه نزدیک به 15 سال است که امکان بهره‌مندی از دانش فراگیران رشته فلوشیپ بیماری‌های عفونت در نقص ایمنی که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تربیت شده‌اند، در سراسر کشور فراهم است و سالانه بر تعداد فارغ‌التحصیلان این رشته افزوده می‌شود.

 

دکتر مردانی درباره سمینار کشوری عفونت در سرطان و پیوند که دوم تا سوم اسفندماه 1403 در هتل اسپیناس پالاس برگزار شد گفت: این سمینار به صورت انحصاری از پنج سال قبل توسط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شده است.



 

انتهای پیام/

کد خبرنگار: 7702 ی.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 152805
کلید واژه