اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/08/15 - 15:02
  • بازدید : 69
  • تعداد بازدید : 64
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

فعالیت سفیران سلامت دانش آموزی در مدارس تحت پوشش دانشگاه

رییس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه از فعالیت 195 هزار سفیر سلامت دانش‌آموزی در مدارس مناطق تحت پوشش دانشگاه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به نقل از معاونت بهداشت، فاطمه ولی‌نژاد رییس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه مهم‌ترین برنامه‌های بهداشتی این گروه را شامل معاینات دانش آموزان، بازدید از مدارس و آموزش بهداشت عنوان کرد.

 

به گفته وی در طول سال تحصیلی معاینات دانش آموزان در گروه سنی 5 تا 18سال، براساس بسته‌های خدمت در دو سطح پزشک (توسط پزشکان) و غیر پزشک (توسط مراقبان سلامت و بهورزان) در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت انجام می‌شود.

 

ولی‌نژاد معاینات درسطح غیرپزشک (مراقب سلامت و بهورز) را شامل اندازه‌گیری قد و وزن، بینایی‌سنجی، شنوایی‌سنجی، بررسی موی سر، سلامت دهان و دندان، سلامت روان و تغذیه ذکر کرد که برای دانش‌آموزان پایه های تحصیلی اول، چهارم، هفتم و دهم انجام می شود.

 

وی خدمات ارایه شده توسط پزشکان را شامل بررسی وضعیت سلامت عمومی دانش آموز از جمله سلامت چشم، گوش و حلق و بینی، قلب، ریه، شکم، دستگاه عضلانی اسکلتی و ... عنوان کرد که این خدمات به صورت رایگان ارایه می‌شود.

 

رییس گروه سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس معاونت بهداشت، برنامه سفیر سلامت دانش‌آموزی را از دیگر برنامه‌های اجرا شده در مدارس عنوان کرد که با همکاری وزارت آموزش  و پرورش، گروه اموزش و ارتقای سلامت و سایر واحدهای بهداشتی اجرا می‌شود.

 

وی افزود: سفیران سلامت دانش‌آموزی به دانش‌آموزان داوطلب و علاقه‌مند در ترویج فرهنگ ارتقای سلامت و فعالیت‌های گروهی در حیطه‌های مختلف جسمی، روانی، اجتماعی، معنوی و زیست محیطی اطلاق می‌شود که وظیفه انتقال مفاهیم بهداشتی به دانش آموزان را برعهده دارند.

 

ولی‌نژاد یادآور شد: این وظیفه با رویکرد آموزش همسالان در قالب همکاری در برگزاری پویش‌های سلامت محور، آموزش و جلب مشارکت سایر دانش آموزان مدرسه انجام می شود.

 

به گفته وی در این طرح مشارکت دانش آموزان در انجام فعالیت‌های بهداشتی، تهیه و ارایه مطالب آموزشی و علمی در مورد شیوه زندگی سالم، اصول بهداشت فردی، مشارکت در تیم‌های امداد و نجات و همکاری در نظارت بر محیط داخل مدرسه مانند نظارت بر وضعیت بهداشت محیط، پایگاه تغذیه سالم،ایمنی و تاریخ شارژ کپسول های اطفای حریق و ... صورت می گیرد.

 

ولی‌نژاد گروه‌های هدف برنامه سفیران سلامت را دانش‌آموزان تمام مقاطع تحصیلی در مدارس عنوان کرد که در هر مدرسه درموضوعات بهداشتی مختلف ساماندهی می شوند.

 

وی  با اشاره به جذب و فعالیت حدود 195 هزار سفیر سلامت دانش‌آموزی در مدارس مناطق تحت پوشش دانشگاه خاطرنشان کرد: هر سفیر سلامت بعد از آموزش‌های بهداشتی  گروه همسالان را در همان مدرسه در قالب بحث و آموزش های گروهی تحت نظر مربی آموزش می‌دهد.

 

براساس این گزارش سر فصل‌های آموزشی سفیران سلامت در دوره ابتدایی شامل آشنایی با مفاهیمی مانند خودمراقبتی، تغذیه و سبک زندگی سالم و در دوره متوسطه شامل انواع خودمراقبتی، مسئولیت‌پذیری و مشارکت اجتماعی، رژیم غذایی سالم مشکلات رایج خواب، نشانه‌های اضطراب، تغییرات جسمی و روحی دوران بلوغ و پیشگیری از بیماریهای واگیر است.

 

انتهای پیام

کدخبرنگار: 7700 س.ع

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 148705
کلید واژه