• تاریخ انتشار : 1402/09/21 - 18:22
دکتر زالی تاکید کرد؛

لزوم بهره‌گیری از ظرفیت هوش مصنوعی برای تدوین نیازهای واقعی صنعت دارو

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر لزوم تدوین نسخه مشخصی از نیازهای واقعی صنعت دارو تاکید کرد و گفت: در این راستا می‌توانیم از ظرفیت هوش مصنوعی نیز استفاده کنیم و یک برنامه تولید ترجیحی هدفمند انتخابی به صنعت دارو ارایه دهیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در نشست ستاد تدابیر ویژه دارو و تجهیزات پزشکی که امروز سه‌شنبه  با حضور اعضای این ستاد در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، بر ضرورت آسیب شناسی عمیق علل و مولفه‌های موثر بر کمبودهای سالیانه تجهیزات پزشکی و دارو در کشور تاکید کرد.

وی تاکید کرد: در سال‌های اخیر شکل‌گیری ستاد تدابیر ویژه دارویی عمدتا بر دو بحث پایداری تامین دارو و به حداقل رساندن کمبودهای اقلام دارویی در کشور استوار بوده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بدون آسیب شناسی عمیق علل و مولفه‌های موثر بر کمبودهای سالیانه تجهیزات پزشکی و دارو این سناریو در سال‌های آتی نیز می‌تواند تکرار شود گفت: لازم است در فضای فعلی کشور با کمک نهادهای نظارتی این موضوع مهم واکاوی شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به کمبود منابع مورد نیاز بیمارستان‌ها، عدم تامین به موقع مطالبات شرکت‌های پخش، نوسانات، بی ثباتی، عدم سیاست گذاری واحد، عدم حمایت‌های مقتضی و تامین به موقع و راهبردی ارز برای دارو گفت: زیرساخت‌های صنعت دارویی در کشور و قیمت گذاری دستوری باید مورد واکاوی قرار بگیرد.

وی ثبات و حل مشکل کمبود دارو را مشروط بر حل مسائل ارزی عنوان کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اهمیت نقش بانک‌ها در صنعت دارویی کشور، گفت: تسهیلات باید به صورت مقتضی در اختیار صنعت داروسازی کشور قرار گیرد.

وی با بیان اینکه صنعت دارو یک صنعت امنیتی راهبردی است و نمی‌شود صرفا با چارچوب های اقتصادی و بازرگانی به این حوزه نگاه کرد، بر لزوم اصلاح نظام بانکی کشور درراستای مسئولیت پذیری اجتماعی به منظور ایفای تعهدات مورد لزوم برای گردش مناسب دارو تاکید کرد.

دکتر زالی با بیان اینکه سهم ایران از بازار صادرات دارویی سهم اندکی است، گفت: این مهم یکی از ابزارها برای رشد و توسعه صنعت داروسازی کشور است  و این موضوع با کمک محققین صنعت دارویی و مدیران پرتلاش حوزه باید تقویت شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به آثار منفی واردات فوریتی، یادآور شد: در حوزه واردات فوریتی بیشتر از همه اعتبارات صنعت دارویی داخل آسیب می‌بیند.

وی با بیان اینکه میزان مصرف دارو نیازهای دارو و پیش بینی میزان تولید دارو در کشور مشخص است، خواستار طراحی یک سامانه برای بی نیازی از واردات فوریتی در سال 1403 شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه کمبود دارویی مسئله جهانی است، گفت: اروپا با آنکه  قلب تپنده صنعت تولید دارویی است اما باز کمبود اموکسی سیلین و استامینوفن در آن مشاهده می شود، در کشورهای آلمان و فرانسه دریافت شربت استامینوفن سهمیه ای شده است.

دکتر زالی ادامه داد: 50 درصد بخش‌های فعال در درمان سرطان در امریکا طی دو ماه گذشته اعلام کردند که با کمبود سیس پلاتین و برخی داروهای شیمی درمانی روبه‌رو هستند.

وی افزود: آمریکا بزرگترین ظرفیت های  اقتصادی دارو را دارد اما با این وجود با کمبود داروی اریپیپرازول که در درمان بیماری های اسکیزوفرنی،اوتیسم و غیره کاربرد دارد مواجه شده است و این بدان معنا نیست که تنها ایران با کمبود دارویی روبه روست.

دکتر زالی ادامه داد: وزارت بهداشت یک بخش کوچک از فرایند داروست و بیشترین مسئله در بحث دارو فراسازمانی است و حل آن همت همه سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه را می‌طلبد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان تصریح کرد: کمبود اقلام دارویی نسبت به پاییز سال گذشته کاهش پیدا کرده اما برای پایداری و ثبات این وضعیت باید تدابیر ویژه ای در نظر گرفت.

کدخبرنگار: 7703م.ر

نظر شما

• نظرات شما دیده و بررسی می شود.