• تاریخ انتشار : 1402/11/04 - 16:39
دکتر زالی در اولین المپیاد ورزشی کارکنان:

لزوم توجه ویژه به سلامت جسمی و روانی خدمت‌ دهندگان حوزه سلامت

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر لزوم ورزش مستمر کارکنان، تاکید کرد: کفایت سلامت جسمی و روانی در کادر درمان و خدمت دهندگان حوزه سلامت ضروت دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی در مراسم افتتاح نخستین المپیاد ورزشی کارکنان و سی ‌امین جشنواره فرهنگی و ورزشی کارکنان، ویژه ایام دهه فجر و یادواره شهدای غزه که در سالن تربیت بدنی دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد:  در کنار خودسازی روانی و معنوی که از الگوهای درخشان آموزه‌های دینی است، ضرورت دارد که جسم سالمی نیز داشته باشیم.

وی با بیان اینکه عقل سالم در بدن سالم است تاکید کرد: این ضرب‌المثل نشان از نگاه عمیق ایرانیان به موضوع سلامت جسمی دارد که این پیش شرط بلوغ خرد و عقل است.

دکتر زالی با تاکید بر اینکه کارکنان حوزه سلامت و از جمله دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به دلیل ماهیت شغلی در معرض فرسودگی‌های جسمی، روانی و فیزیکی  بیشتری قرار دارند، توضیح داد: سختی کار در مراکز بهداشتی، بیمارستانها و مراکز درمانی اساسا خطر بروز افسردگی جسمی و روحی و فرسایشی را بیش از پیش تشدید می‌کند.

به گفته رییس دانشگاه ارایه خدمات مناسب بهداشت و درمان به شهروندان، ضرورت سلامت جسم، اندیشه و روان کارکنان این حوزه را بیش از پیش یادآوری می‌کند.

وی اضافه کرد: انجام فعالیت‌های ورزشی برای کارکنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه‌های علوم پزشکی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

دکتر زالی ادامه داد: اگر در سایر دستگاه‌ها و بخش‌های اجرایی ورزش همگانی و قهرمانی در بین کارکنان اهمیت دارد، این موضوع به مراتب برای فعالان حوزه سلامت و بهداشت محسوس‌‌تر و ضروری‌تر است.

رییس دانشگاه با بیان اینکه برگزاری این قبیل رویدادهای ورزشی، نشاط و رقابت سالم بین کارکنان را رقم خواهد ‌زد افزود: این رقابت‌ها صرفا یک مسابقه ورزشی نیست، بلکه به نوعی فرهنگ اخلاق جوانمردی متاثر از روحیه ورزشی را در بین کارکنان شکل خواهد داد.

وی ادامه داد: ثابت شده افرادی که به صورت منظم ومستمر ورزش می‌کنند، علاوه بر ارتقای جسمی از اعتماد به‌نفس و روحیه بانشاط‌‌‌‌‌ تری نیز برخوردارند، مطالعات بیانگر این است که کسانی که ورزش می‌کنند کمتر در معرض خطر اضطراب، افسردگی و تغییرات خلقی قرار دارند.

به گفته رییس دانشگاه، افرادی که در میانسالی فعالیت مستمر فیزیکی دارند بین یک تا شش و 9 دهم درصد، طول عمر بالاتری دارند.

دکتر زالی با اشاره به اینکه سیستم گوارشی، دفاعی، غدد درون ریز و سیستم قلبی و عروقی با انجام فعالیت‌های منظم ورزشی از سلامت و کفایت بالاتری برخودار خواهد بود ادامه داد: مطالعات متعدد نشان می‌دهد بین ورزش و صحت و کارایی سیستم دفاعی بدن ارتباط  مستقیم وجود دارد.

بیماری‌هایی همچون دیابت، سندرم متابولیک، سندرم‌های قلبی عروقی، عوارض فشار خون در ورزشکاران به طور محسوس کمتر دیده می‌شود.

دکتر زالی اضافه کرد: به صورت غیرمستقیم می‌توان ادعا کرد که انجام فعالیت‌های ورزشی به نوعی در مراقبت و ارایه خدمات باکیفیت‌تر به بیماران اثر دارد.

وی با بیان اینکه بالغ بر هزار نفر در این رویداد ورزشی شرکت می‌کنند گفت: جمعیت متوازنی از کارکنان زن و مرد دانشگاه در شش رشته این مسابقات به رقابت خواهند پرداخت، امیدوارم در این دوره امکان استعدادیابی متناسب با شرایط کارکنان فراهم شود تا کارکنان در عرصه‌های ملی نیز بدرخشند.

دکتر زالی با بیان اینکه برای اولین بار در تاریخ دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، زنان ورزشکار در المپیاد کارکنان وزارت بهداشت، رتبه دوم را از آن خود کردند اضافه کرد: به زنان و کارکنان ورزشکار دانشگاه افتخار می‌کنیم و بی‌تردید استعدادیابی از این ظرفیت بزرگ از اهداف این رویداد ورزشی خواهد بود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به شخصیت ممتاز ورزشی و جوانمردانه، جهان پهلوان تختی اشاره کرد و گفت: مدال‌های رنگی تختی، تنها نشان قهرمانی و پهلوانی او نیست بلکه نشان از مردانگی، فتوت، ادب و در کنار مردم بودن او دارد، به طور مثال این پهلوان ملی  زمانی که حادثه تلخ بوئین زهرا پیش آمد، حجم قابل توجهی از کمک‌های مردمی را برای زلزله زدگان فراهم کرد.

دکتر زالی در خاتمه تاکید کرد: قطعا این رویداد ورزشی با حضور کارکنان دانشگاه به یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های دانشگاه تبدیل خواهد شد و اجرای برنامه‌های متنوع در دانشگاه، سلامت بیشتر کارکنان را در پی خواهد داشت.

دکتر محمد رستمی‌نژاد نیز در این مراسم اظهار کرد: این دوره، اولین رویداد المپیاد ورزشی کارکنان است که به صورت رسمی آغار به کار می‌کند، قطعا با حمایت‌های مسئولان دانشگاه این مسیر هموارتر خواهد شد.

دکتر ایمان وکیل زاده مسئول تربیت بدنی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز در این مراسم، به فاجعه غزه اشاره کرد و افزود: این دوره از مسابقات به نام شهدای غزه مزین شده است.

وی، حملات رژیم صهیونیستی در غزه را به نمایندگی از مسئولان بهداشتی و دانشگاهی محکوم کرد و افزود: در این دوره از مسابقات بیش از هزار نفر شرکت کننده داریم و این موضوع باعث افتخار است که زنان و مردان دانشگاهی هرساله با نشاط بیشتری از این مسابقات استقبال می‌کنند.

دکتر وکیل‌زاده ادامه داد: برگزاری این رویدادهای ورزشی و توجه مسئولان دانشگاه به ورزش، ضمن افزایش ارتقای سلامت و ورزش‌های همگانی موجبات افتخارآفرینی در صحنه‌های ملی را رقم خواهد زد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، مراسم افتتاح سومین جشنواره فرهنگی و ورزشی کارکنان با حضور جمعی مسئولان دانشگاهی و چهره‌های پیشکسوت ورزشی برگزار شد.

کدخبرنگار: 7701س.ق

نظر شما

• نظرات شما دیده و بررسی می شود.