اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/12/04 - 13:07
  • بازدید : 247
  • تعداد بازدید : 222
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه
با حضور رییس دانشگاه صورت گرفت

نامگذاری بخش جراحی اعصاب بیمارستان شهدای تجریش به نام دکتر جهانشاهی

امروز شنبه چهارم اسفندماه، در مراسمی با حضور دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بخش جراحی اعصاب مجتمع بیمارستانی شهدای تجریش به نام دکتر جهانشاهی نامگذاری شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر علیرضا زالی در آیین بزرگداشت دکتر امان الله جهانشاهی، بنیانگذار بخش جراحی اعصاب مجتمع بیمارستانی شهدای تجریش تحت عنوان "آیین طبیب حبیب"، تکریم اساتید به عنوان پیشرانان نظام سلامت و پیش‌قراولان زدودن آلام مردم ایران را اقدامی پسندیده دانست و گفت: غبارزدایی از چهره ماندگار استاد جهانشاهی بعد از چند دهه، برگ نوینی از فصل ارایه خدمات در این بیمارستان را گشود.

 

دکتر زالی ترسیم ویژگی‌های شخصیتی اساتید برجسته همچون دکتر جهانشاهی را برای فراگیران جوان درس‌آموز دانست و گفت: شخصیت اسطوره‌ای استاد باید بازگو شود. مهمترین بن‌مایه شهرت استاد، وطن‌دوستی بود؛ وی در شرایطی که می‌توانست در بهترین مراکز غربی فعالیت کند، به وطن بازگشت و خدمت به مردم، به ویژه قشر محروم را انتخاب کرد.

 

رییس دانشگاه ادامه داد: این بارقه و منظومه وطن‌دوستی بعد از ایشان هم در بخش جراحی اعصاب بیمارستان دیده می‌شود. دکتر خسرو پارسا و دکتر فرزین برزویه از مصادیق این ادعا هستند که حب وطن در تاروپود این بخش از بیمارستان نهادینه شده است.

 

دکتر زالی خطاب به نیروهای جوان گفت: باید به ایران مهر بورزیم و حس تعلق به خاک را سرمایه خود بدانیم.

 

رییس دانشگاه دسترسی به منابع علمی روز و بهنگام بودن را از دیگر ویژگی‌های برجسته دکتر جهانشاهی اعلام کرد و افزود: دسترسی به منابع نوین جراحی اعصاب، کار بسیار سختی بود، اما دکتر شبانه‌روزی برای ارتقای دانش خود و اعضای گروه در تلاش بود، چراکه از آن زمان هم به روز نماندن در این رشته به منزله حذف از صحنه محسوب می‌شد.

 

دکتر زالی تصریح کرد: استاد از هر فرصت اجتماعی و اقتصادی به نفع محرومان استفاده می‌کرد. در آن زمان اتصال بیمارستان به سازمان خدمات شاهنشاهی فرصتی بود که استاد هوشمندانه از آن برای توسعه بخش جراحی اعصاب استفاده کرد. رشد علمی و توسعه بخش جراحی اعصاب در سایه دوراندیشی و خردورزی استاد شکل گرفت.

 

رییس دانشگاه رمز ماندگاری دکتر جهانشاهی را توجه و محبت به مردم دانست و گفت: رتبه علمی و جایگاه مناسب وابسته به استنادات و h-index نیست، این موارد مولفه‌های ارزشمندی است اما رمز ماندگاری خدمت به مردم است. خوشبختانه مردم ایران دچار آفت نسیان در تکریم از اساتید برجسته و بزرگان این مملکت نشده‌اند.

 

وی تصریح کرد: نظم در بیمارستان لازمه نانوشته تحقق مفاد آکادمیک بخش‌های پزشکی است و غیر از این هم انتظار نمی‌رود، چراکه بقا و مراقبت از بیماران امری خطیر و راهبردی است و هرگونه خطا نابخشودنی است. این مسیر نیاز به نظم دارد و استاد جهانشاهی از نمادهای بی‌بدیل انتظام در بیمارستان بود.

 

به گفته دکتر زالی، از همان ابتدا بخش جراحی اعصاب بیمارستان با سایر بخش‌ها نظیر نورولوژی ارتباط تنگاتنگی داشت و مرزهای اداری معمول، بی معنا بود؛ این تفکر گسترش ارتباطات بین بخشی را دکتر جهانشاهی نهادینه کرد.

 

رییس دانشگاه از راه‌اندازی اولین EMI، نسل اول سی‌تی اسکن در بیمارستان شهدا به همت دکتر جهانشاهی خبر داد و گفت: این دستگاه یک سال پس از اختراع به همت استاد وارد ایران و در بیمارستان شهدای تجریش راه‌اندازی شد.

 

دکتر زالی بخشی از دستاوردهای بخش جراحی اعصاب بیمارستان را مرهون ارتباط موثر و‌ مبتنی بر احترام اساتید و فراگیران با سایر کادر درمان نظیر پرستاران دانست و عنوان کرد: اکنون این بخش بیمارستانی با این وسعت آکادمیکدر فضای تنگاتنگ رقابتی، به عنوان قطب علمی جراحی اعصاب کشور انتخاب شده و این موفقیت‌ها نتیجه مدیریت ارتباط میان تمام اجزای بخش است.

 

 

رییس دانشگاه به توجه استاد جهانشاهی به موضوع پژوهش نیز اشاره کرد و گفت: ایجاد مرکز تحقیقاتی نوین در این رشته و ارتقای آن به پژوهشکده از مصادیق اهمیت موضوع تحقیقات و فناوری در حوزه جراحی اعصاب است که با تدبیر و همت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه محقق شد.

 

وی با بیان اینکه انتخاب عنوان این مراسم بسیار هوشمندانه بوده است، اظهار کرد: هر دو واژه «طبیب» و «حبیب» ترجمانی از شخصیت و فضایل استاد است. طبیب در فرهنگ ایرانیان به ارایه خدمت درمانی محدود نمی‌شود؛ این واژه نامی متعالی است که در پس زمینه خود مهرورزی، مردم دوستی و لطف به محرومان را به همراه دارد. طبیب بیانگر شخصیت مهربان اجتماعی با سرمایه انباشته گرانسنگ اجتماعی بوده و دکتر جهانشاهی از مصادیق روشن و انکارناپذیر این واژه است.

 

دکتر زالی افزود: واژه حبیب نیز از اسامی ویژه خداوند است و در آموزه‌های دینی به تواتر دیده می‌شود. حبیب نشان‌دهنده اوج الفت و رافت پروردگار است. این انتخاب هم هوشمندانه بود، چراکه استاد به همه بیماران نگاهی مهربانانه داشت و در مجموع این دو واژه به خوبی می‌تواند شخصیت درخشان استاد را به تصویر بکشد.

 

رییس دانشگاه از اهتمام ستودنی استاد دکتر محمود طباطبایی‌فر برای تدارک این مراسم و نامگذاری بخش جراحی اعصاب بیمارستان شهدای تجریش به نام دکتر جهانشاهی تقدیر کرد و این نسل از کادر سلامت کشور را نسلی درخشان و ماندگار توصیف کرد

 

دکتر زالی در پایان بر نقش اساتیدی چون دکتر جهانشاهی و دکتر طباطبایی فرد در تربیت نیروهای متخصص، متعهد به خدمت و مردم دوست تاکید کرد و گفت: تعهد به خدمت دکتر کاظم قایمی از متخصصان بخش جراحی اعصاب بیمارستان شهدای تجریش، مصداق روشن و بی بدیل استراتژی اساتیدی همچوم دکتر طباطبایی‌فر است؛ فردی که به خاک خود تعلق دارد و خدمت به مردم محروم را انتخاب کرده است. دکتر قایمی به خدمت رسانی در بیرجند مشغول است و بخش جراحی اعصاب دکتر کاظم قایمی را در این شهر توسعه داده است که این اثرگذاری بسیار ستودنی است.

 

 

نفع استاد جهانشاهی فقط به مردم می‌رسید

دکتر سید محمود طباطبایی‌فر اولین جراح مغز و اعصاب بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فرصت ادای دین به استاد گرانقدر امان‌الله جهانشاهی را افتخار دانست و از تجربه شاگردی به این استاد یاد کرد.

 

وی عنوان کرد: در سال ۱۳۵۳ روزی که قدم به حیطه تخصص گذاشتم، هر رشته سالی یک دستیار می‌گرفت و علی‌رغم اینکه شاگرد ممتاز رشته اورولوژی بودم، در این حیطه قبول نشدم و بخش جراحی اعصاب را به من معرفی کردند.

 

دکتر طباطبایی‌فر ادامه داد: زمانی‌که مشغول به تحصیل در این رشته شدم، فقط سه رزیدنت در این بخش مشغول بودیم و همین یک بخش جراحی اعصاب منطقه عظیمی از تهران را پوشش می‌داد، فشار کاری بسیار زیاد بود. البته از نقش همکاری ستودنی پرسنل به ویژه کادر پرستاری با کادر آموزشی و دستیاری نمی‌توان غافل شد.

 

 

استاد دانشگاه ادامه داد: دکتر جهانشاهی در انسان دوستی، ادای تکلیف و خدمت به مردم نمونه بود. دکتر خسرو جهانشاهی به عنوان سومین فارغ التحصیل رشته جراحی مغز و اعصاب با استادی دکتر امان الله جهانشاهی در کنار بقیه اعضای گروه، آموزش بروز جراحی علوم اعصاب، نورولوژی و نوروسرجری را در اختیار فراگیران می‌گذاشتند.

 

وی اظهار کرد: نظم و محبت در کنار آن تسلط به دانش به‌روز دکتر بی‌بدیل بود. او عالی‌ترین دوره تحصیلات را در دانشگاه پاریس گذرانده بود؛ در آن زمان دانشگاه‌های اروپایی از دانشگاه‌های آمریکایی هم پیشروتر بودند.

 

دکتر طباطبایی فرد بیان کرد: استاد جهانشاهی هیچ‌گاه ایران را ترک نکرد. نفع استاد فقط به مردم می‌رسید.

 

وی همچنین از اساتید بزرگوار در بخش‌های جراحی اعصاب، نورولوژی و طب فیزیکی که آن زمان بخش‌هایی در هم تنیده بودند، یاد کرد.

 

استاد دانشگاه در پایان تصریح کرد: سال‌های متوالی رتبه برتر بورد جراحی مغز و اعصاب کشور از بیمارستان شهدای تجریش بوده است. امروز این بخش توانسته روند روبه تعالی را طی کند و به عنوان قطب جراحی اعصاب کشور برگزیده شود. این امانت باید به دست جوانان سپرده شود و به همین صلابت تداوم داشته باشد.

 

دکتر طباطبایی یادآور شد: با تربیت ۱۳۰۰ متخصص جراحی اعصاب در بین پنج کشور اول دنیا قرار گرفته‌ایم.

 

در پایان این مراسم ضمن تقدیر از خانواده استاد جهانشاهی و دکتر کاظم قایمی، بخش جراحی اعصاب بیمارستان غدیر به نام دکتر جهانشاهی نامگذاری شد.

 

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، زنده یاد دکتر امان الله جهانشاهی متولد 1305 در استان اصفهان بود؛ وی حدود سالهای 18-1317 وارد دانشکده پزشکی دانشگاه تهران شد و پس از گذراندن علوم پایه، جهت ادامه تحصیل به پاریس سفر کرد و در دانشگاه پاریس تحصیلات پزشکی عمومی و تخصص جراحی اعصاب را به پایان رساند و پس از اخذ مدارک تحصیلی خود به عنوان سومین جراح اعصاب ایران که در اروپا تحصیل کرده حدود سال 1338 به ایران بازگشت.

 

وی در سال 1340 بنا به دعوت پروفسور یحیی عدل که ریاست بیمارستان رضا پهلوی سابق (شهدای تجریش فعلی) را بر عهده داشت، از بیمارستان امیراعلم به بیمارستان شهدای تجریش جهت راه‌اندازی بخش جراحی مغز و اعصاب منتقل شد.

 

استاد  در سال 1350 با استخدام چند عضو هیئت علمی جراح اعصاب و نورولوژیست با تخصیص یک بخش کامل سی و پنج تخته و خرید امکانات کامل آموزشی و جراحی و در اختیار قرار گرفتن یک اتاق عمل مستقل با امکانات وسیعی نظیر میکروسکوپ زایس سه چشمی و کرانیوتوم، تخت عمل فول اتومات ماکت و سایر امکانات مورد نیاز برای جراحی به عنوان یکی از بخش‌های جراحی اعصاب فعال به کار خود ادامه داد.

 

وی ضمن آموزش دستیاران جراحی اعصاب و نورولوژی با در اختیار داشتن حداقل شش استاد در مجموع بخش‌های آموزشی کشور فعالیت جدی‌تری را شروع کرد که تا به امروز این فعالیت ادامه دارد.

 

استاد دکتر جهانشاهی در سال 1374 پس از یک عمل کرانیوتومی با توجه به سابقه مشکلات قلبی بر اثر سکته قلبی حاد درگذشت.

انتهای پیام/

کدخبرنگار: 7702ی.ق

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 152861
کلید واژه