اخبار

  • تاریخ انتشار : 1403/08/22 - 14:09
  • بازدید : 502
  • تعداد بازدید : 447
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

نشست هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد

دومین نشست هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در سال 1403 با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه و با تمرکز بر بررسی مباحث عملکرد بودجه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در دومین نشست هیئت امنای دانشگاه که امروز سه‌شنبه 22 آبان ماه با حضور رییس سازمان برنامه و بودجه، دبیر هیئت‌های امنا، مجامع و شوراهای وزارت بهداشت، اعضای هیئت‌امنای دانشگاه‌ و اعضای هیئت رییسه برگزار شد، از کتاب آیین‌نامه اداری و استخدامی اعضای هیئت علمی با آخرین اصلاحات طبق مصوبات هیئت امنای دانشگاه رونمایی شد.

 

دکتر ابراهیم گلمکانی دبیر هیئت‌های امنا، مجامع و شوراهای وزارت بهداشت روند خدمت‌‌رسانی و کسب رتبه‌های برتر‌ در دانشگاه را قابل تقدیر دانست و اظهار کرد: کسب رتبه برتر المپیاد علمی کشور توسط دانشجویان این دانشگاه غرورانگیز است.

 

وی در ادامه با اشاره به رشد چشمگیر دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در‌ زمینه تولیدات شرکت‌های دانش‌بنیان ادامه داد: این رشد قابل توجه در مقایسه با سایر دانشگاه‌ها، نشان از حرکت شتابان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی دارد.

 

به گفته دکتر گلمکانی اقدامات روانشناختی دانشگاه در حوزه دانشجویی، قابل تسری به سایر دانشگاه‌های کشور است.

 

وی با اشاره به اینکه بالاترین جمعیت تحت پوشش ارایه خدمت در استان تهران به این دانشگاه تعلق دارد، خاطرنشان کرد: عدد خوداتکایی در این دانشگاه  ۴۱ درصد است درحالی که میانگین این عدد در کشور ۳۴ درصد را به خود اختصاص می‌دهد.

 

وی با بیان اینکه گزارش‌های مبتنی بر شاخص‌ها، امکان بررسی و مقایسه را تسهیل می‌کند، اضافه کرد: این گزارش نشان‌دهنده ‌وضعیت مطلوب دانشگاه در بخش‌های مختلف است.

 

دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی نیز در این نشست گزارشی مبسوطی از شاخص‌های عملکرد ۱۴۰۲ دانشگاه ارایه داد و چشم‌انداز پیشرفت دانشگاه در سال ۱۴۰۳ را ترسیم کرد.

 

وی با اشاره به حوزه تحت پوش دانشگاه از نظر جغرافیایی گفت: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، بین 68 دانشگاه بیشترین حوزه جغرافیایی ارایه خدمت را به خود اختصاص داده است.

 

رییس دانشگاه در ادامه گزارشی از تعداد مراکز ارایه خدمت در دانشگاه، مراکز درمانی فعال دانشگاهی و خصوصی ارایه داد و افزود: بالاترین میزان "دی کلینیک‌ها" ( نوعی مرکز پزشکی که خدمات درمانی، تشخیصی یا مراقبتی را بدون نیاز به شب ماندن بیمار در کلینیک ارایه می‌دهد)، در کشور تحت پوشش دانشگاه است.

 

گزارشی از بودجه دانشگاه به تفکیک حوزه‌های بهداشت، درمان، آموزش و تحقیقات بخش دیگری از سخنان دکتر زالی را به خود اختصاص داد.

 

وی در ادامه با اشاره به اهمیت بازتوزیع متوازن اعضای هیئت علمی در دانشگاه افزود: درحوزه آموزش دانشگاه، تغییرات بنیادینی انجام شده است که کسب رتبه‌های برتر آزمون بورد تخصصی و فوق تخصصی برای دومین سال متوالی از جمله آن هاست.

 

ارزیابی بیش از 80 گروه در قالب طرح ارتقای کیفیت گروه‌های آموزشی و بهبود قابل توجه کیفی و کمی شاخص‌های حوزه آموزش از دیگر مواردی بود که دکتر زالی به آن اشاره کرد.

 

وی از درخشش دانشجویان دانشگاه در شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی کشور خبر داد و گفت: در این دوره از رقابت‌ها دانشجویان دانشگاه حائز رتبه‌های برتر شدند.

 

دکتر زالی در ادامه به وضعیت و جایگاه دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی جهانی در سال 2024 اشاره کرد و افزود: دانشگاه در نظام‌های رتبه‌بندی جهانی وبومتریکس، تایمز، تعداد مقالات ایندکس شده، کیفیت بالای مقالات Q1 و رشد چشمگیر شرکت‌های دانش‌بنیان جایگاه مناسبی دارد، آمار جذب دانشجوی غیرایرانی گواه این رشد است.

 

رییس دانشگاه با بیان اینکه انتشار 40 مجله انگلیسی زبان یکی از دستاورهای دانشگاه در حوزه نشریات است، ادامه داد: از مجموع این 40 مجله 13 مجله دارای بالاترین ضریب تاثیر در کشور متعلق به اساتید و محققان دانشگاه است. در آخرین رتبه‌بندی موسسه کلاریویت آنالیتیک بالاترین ضریب تاثیر در بین مجلات علوم پزشکی، به مجلات دانشگاه اختصاص دارد. 

 

افزایش تعداد محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان تحت پوشش دانشگاه، تعداد بالای مقالات ایندکس شده در مجلات داخلی و خارجی معتبر به کل تعداد اعضاء هیئت علمی در پایگاه SCOPUS ، تعداد موارد ثبت اختراع و پتنت و افزایش مراکز رشد بخش دیگری از سخنان دکتر زالی را به خود اختصاص داد.

 

دکتر زالی ادامه داد: تثبیت رتبه دوم دانشگاه در ارزشیابی‌های ملی پژوهش و فناوری وزارت بهداشت، ارتقا دانشگاه در رتبه‌بندی لایدن از 477 به 426، ارتقا رتبه وبومتریکس از 626 به 606، تثبیت رتبه دانشگاه از بین 600 تا 800 دانشگاه برتر جهان از نظر رتبه‌بندی تایمز، کسب رتبه دوم سایماگو و کسب عنوان اول کمیته تحقیقات دانشجویی کشور از دیگر افتخارات علمی دانشگاه است. 

 

وی به پیشرفت‌های دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه فناوری اشاره کرد و توضیح داد: تثبت جایگاه ممتاز دانشگاه در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی در حوزه فناوری، افزایش تعداد مراکز رشد ازشش مرکز به 9 مورد، افزایش تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان از 157 به 216، استقرار بیش از 30 شرکت اسپین‌اف شده در پارک علم و فناوری و تشکیل کمیته مالکیت فکری دانشگاه از جمله آن است.

 

دکتر زالی با اشاره به برقراری و گسترش روابط علمی و دانشگاهی با سایر کشورها، انعقاد تفاهم‌نامه بین دانشگاه‌علوم پزشکی شهید بهشتی با دانشگاه‌های هلند و مجارستان را از جمله آن دانست.

 

وی شاخص‌های حوزه دانشجویی و فرهنگی را مورد توجه قرار داد و افزود: با فعالیت اثرگذار مرکز مشاوره سلامت روان دانشجویی، با حفظ محرمانگی اطلاعات دانشجویان مداخلات موثری برای پیشگیری و یا درمان اختلالات روان در بین دانشجویان ایجاد شده است.

 

دکتر زالی رشد مشارکت دانشجویان دانشگاه در جشنواره مختلف را یادآور شد و کسب مقام ملی دانشجویان دانشگاه در سی‌و ششمین جشنواره قرآن و عترت را افتخارآمیز توصیف کرد.

 

ارایه گزارش درباره شاخص‌های حوزه بهداشت بخش دیگری از سخنان رییس دانشگاه را به خود اختصاص داد.

 

وی گفت: کاهش مرگ و میر نوزادان از نرم کشوری، تقویت شبکه‌های بهداشتی، معدل بالای جمعیت تحت پوشش حوزه بهداشت بالاتر از نرم کشور و پروژه‌های در آستانه افتتاح از جمله این موارد است.

 

به گفته دکتر زالی راه‌اندازی بالاترین مراکز سلامت روانی اجتماعی(سراج)، تشکیل قرارگاه جوانی جمعیت، کسب رتبه دوم در رویداد جایزه ملی جوانی جمعیت استان تهران، افتتاح خانه‌های مشارکت و غربالگری نوزادان و بیماری‌های متابولیک از جمله اقدامات موثر در این حوزه است.

 

وی درباره فعالیت‌های حوزه درمان دانشگاه مواردی را مطرح کرد و افزود: ضریب اشغال تخت در این حوزه افزایش و در عین حال میزان اقامت کاهش یافته است.

 

درصد اشغال تخت کل دانشگاه، متوسط اقامت بستری بیماران، میانگین تخت فعال کل دانشگاه، نسبت پذیرش به ازای هر تخت، بررسی شاخص‌های حوزه‌های پرستاری، طب سنتی و اورژانس از دیگر مواردی بود که دکتر زالی به آن اشاره کرد.

 

رییس دانشگاه بررسی شاخص‌های حوزه غذا و دارو رشد قابل توجه در این حوزه را یادآور ‌شد وادامه داد: با توجه به اینکه حدودا 45 درصد داروخانه‌های استان تهران تحت پوشش دانشگاه است، در سالی که گذشت شاهد رشد 30 درصدی بازرسی نظارتی از داروخانه‌ها، رشد 412 درصدی ارزش ریالی پرونده‌های مکشوفه قاچاق، رشد 255 درصدی تعداد گواهی بهداشت برای صادرات و نمونه‌برداری کامل در حوزه صنایع آرایشی و بهداشتی بوده‌ایم.

 

تلاش برای جذب نیروی عملیاتی و محیطی، احداث و افتتاح پروژه بیمارستان غدیر در سال 1402، احداث اولین پاک علم و فناوری ضمن ارایه محصولات فناورانه و قابل عرضه، افتتاح پروژه 96 تخت‌خوابی پیشوا و اصلاح هرم نیروی انسانی دانشگاه از جمله اقدامات حوزه توسعه مدیریت و  منابع انسانی است که دکتر زالی به آن اشاره کرد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، نشست هیئت امنای دانشگاه  22 آبان‌ماه در سالن شهیدبهشتی و با حضور کتر محمود پیکانپور رییس سازمان برنامه و بودجه، اعضای هیئت امنا، اعضای هیئت رییسه ،دکتر ناصر سیم‌فروش و دکتر ایرج فاضل برگزار شد.

 

اعضای حاضر در این نشست موضوعاتی نظیر پروژه‌های بیمارستانی، افزایش سقف طرح‌های تحقیقاتی، استقرار پایگاه اورژانس در برخی مراکز خدمات جامع سلامت و عملکرد بودجه را مطرح کردند.

 

همچنین در این نشست از کتاب آیین‌نامه اداری و استخدامی اعضای هیئت علمی با آخرین اصلاحات طبق مصوبات هیئت امنا دانشگاه رونمایی شد.

 

انتهای پیام/

کدخبرنگار:7701س.ق  

   

 

 

 

    

  • گروه خبری : اخبار دانشگاه
  • کد خبر : 149035
کلید واژه